:: |
U koju valutu imate najvise povjerenja: |
Euro |
|
46% |
[ 22 ] |
Dollar (USA) |
|
14% |
[ 7 ] |
Britanska Funta |
|
8% |
[ 4 ] |
Svicarski Franak |
|
19% |
[ 9 ] |
Japanski Yen |
|
0% |
[ 0 ] |
Kanadski Dolar |
|
0% |
[ 0 ] |
Australijski Dolar |
|
0% |
[ 0 ] |
Norveska Kruna |
|
2% |
[ 1 ] |
Svedska Kruna |
|
2% |
[ 1 ] |
Danska Kruna |
|
0% |
[ 0 ] |
lokalna veluta (dinar, kuna, marka... ostale) |
|
6% |
[ 3 ] |
|
Ukupno glasova : 47 |
|
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Pitanje je jednostavno - kojoj valuti najvise vjerujete, po mogucnosti na duge staze, za stednju, investiranje i to. Da li je to Euro, dolar, franak, funta, yen...?
Pokusajte obrazloziti ako zelite.
Meni je to Swiss Franc. Kroz vrijeme se pokazao kao vrlo stabilna i cijenjena s kojom je lako raditi a nije sklona nenadanim ili naglim fluktuacijama. Mana CHF-a je njegova slaba rasprostranjenost i popularnost van Europe i blizih Azijskih i Africkih zemalja te cijena forex promjene koja je u postotku visa nego za dolar, funtu ili Euro.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
a gde je tu Deutsche Mark? iako vise ne postoji, ja i dalje sve po njoj racunam
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
tesko da danas ista moze da se ustedi od plate... i ako hoces da ustedis, dzaba ti sto je neka strana valuta stabilna kada tvoja nije i varira... a primas platu u toj valuti... u mom slucaju dinar...
ne razumem se u ekonomske prilike u stranim zemljama... ali kada bih imao neku ozbiljnu kintu koju bih trebao da orocim, ustedim... mislim da bi to bilo CHF... nekako mi izgleda kao najstabilniji...
evro... koliko mi izgleda jak i stabilan... njegova jacina zavisi od gomile zemalja... jedna neka oslabi u momentu... oslabi i evro...
o USD da ne pricam... on mi deluje kao valuta koja izumire... sve ostale valute su mi manje vise nepouzdane...
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
wicket Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 21 Jan 2008 Poruke: 11
|
|
Kuna definitivno... poptuno miruje već 14 godina jer je centralna banka konzervativna, a priljev deviza od turizma je napunio zalihe za obranu vrijednosti kune u iznosu koji je 3 puta veći od kuna na tržištu.
|
|
|
|
|
|
nanica123 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 51
Datum registracije: 28 Maj 2008 Poruke: 84
|
|
prije definitivno njemackoj marki a u zadnjih godina niti jednoj valuti ne vjerujem bas previse
|
|
|
|
|
|
Vlada_R ///M
|
Godine: 38
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 1256 Mesto: NL
|
|
Imam poverenje u sve navedene valute (osim lokalne ) Ali ako se desi nesto, menjam u norvesku ili svedsku valutu.
|
|
|
|
|
|
president Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Maj 2004 Poruke: 64
|
|
evo jedan savet za sve posetioce foruma,
KUPUJTE ZLATO!!!
|
|
|
|
|
|
Vlada_R ///M
|
|
|
president je napisao/la sledeće: | evo jedan savet za sve posetioce foruma,
KUPUJTE ZLATO!!! |
Gotovo je sad, trebali smo pre 2/3 godine da kupimo....obogatili bi se. Sad skoro i nema vise gde da ide gore cena vise.
|
|
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
Ja najvise verujem CHF-u .... chini mi se da je najstabilnija valuta od svih u EU
|
|
|
|
|
|
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
Samo da napomenem: Svajcarska nije clanica Evropske Unije.
Trenutno gledam da uletim sa Rubljima, mada su sada visoki u odnosu na pre 3-4 godine.
Jeste da to mora preko zaobilaznice da se investira, ali mislim da ce sledecih godina da "divlja". Energenti su chudo.
|
|
|
|
Vlada_R ///M
|
|
|
Baraba je napisao/la sledeće: | Trenutno gledam da uletim sa Rubljima |
da si to reko pre 10/15 pa mozda cak i 5 godina ljudi bi popadali od smeha...inkluzivno ja. stvari se menjaju...neverovatno.
|
|
|
|
|
|
DraganZelja Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 83
Datum registracije: 10 Jun 2008 Poruke: 1
|
|
Najjaci je arapski dinar
|
_________________ Ja sam Konj |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|