:: |
Autor |
Poruka |
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Može li mi netko pojasniti o čemu se tu sad radi? Jel' to isto dio Bolonje?
Koliko je meni jasno, bez obzira na to koliko sam ispita dala, ja upisujem godinu koja mi sleduje, onog trenutka kad se navrši 01.10. ili što?
|
|
|
|
|
|
Zsejla Dragonfly
|
Datum registracije: 28 Mar 2007 Poruke: 3296 Mesto: Sarajevo
|
|
Anđela je napisao/la sledeće: | Može li mi netko pojasniti o čemu se tu sad radi? Jel' to isto dio Bolonje?
Koliko je meni jasno, bez obzira na to koliko sam ispita dala, ja upisujem godinu koja mi sleduje, onog trenutka kad se navrši 01.10. ili što? |
Ovako... to nema veze s Bolonjom, bar ne da je dio nje. Kod nas je bezuslovni upis uveden kako se studenti koji studiraju po starom planu ne bi preklopili s ovim sa Bolonje. A taj upis znaci, da ti upisujes godinu bez obzira sta si polozila od ispita, kol'ko si cega prenijela s koje godine, to vise ne igra nikakvu ulogu. Znaci, sama si rekla, upisujes godinu koja te sljeduje, bez ikakvih uslova...
|
_________________ Beer is the cause and solution to all of life's problems. ~Homer Simpson~ |
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
|
|
Aha..skužila sam ja da se mnogi tome raduju, pa mi nije bilo jasno zašto to uopće postoji, netko mi je rekao da to rade da ne bi bilo više obnavljanja i plaćanja školarine po pola, itd..Hvala ti , Zsejla
Jel' se to isplati doista?
|
|
|
|
|
|
Zsejla Dragonfly
|
Datum registracije: 28 Mar 2007 Poruke: 3296 Mesto: Sarajevo
|
|
Po meni je to medvjedja usluga...kod nas sad ima ljudi koji su upisali cetvrtu godinu a imaju svega polozenih 5 ispita s prve...tako da je jako relativno koliko je to sve usluga i da li se isplati...
|
_________________ Beer is the cause and solution to all of life's problems. ~Homer Simpson~ |
|
|
|
|
Mjesecarka Iskusni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 06 Feb 2005 Poruke: 864 Mesto: Novi Sad, na Dunavu...
|
|
Nije to toliko dobro kao sto deluje... Znam ljude koju su apsolventi, a imaju jos vise od pola ispita da daju... Ima i Bolonja svoje lose strane, naravno, ali mi ovo ipak deluje kao sve osim korisnog... Ko ce sad uciti, kad zna da ne mora, a nikom se ne uci?
|
_________________ ...Reci bi sve pokvarile... |
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica
|
|
Ja kontam da je to, to da mozes da upises sledecu godinu bez obzira na to koliko si ispita dala tj koliko ces ispita preneti iz predhodne godine
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
|
|
andrejica je napisao/la sledeće: | Ja kontam da je to, to da mozes da upises sledecu godinu bez obzira na to koliko si ispita dala tj koliko ces ispita preneti iz predhodne godine |
Da, jeste. S tim, što na mojem fakultetu ipak moram dat dva uslovna a ostale mogu sama izabrat. I ako hoću budžet, do lipnja moram dati bar 6 sa prosjekom 8,5. Za sad mi ide dobro
Ali moja frendica je upisala III godinu na taj način i sad ima 16 predmeta Pa, eto, nekome je dobro, nekome ne.
|
|
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica
|
|
za mene je to nemoguce
|
|
|
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~
|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...
|
|
Na nekim fakultetima ni bezuslovan upis nije srecna okolnost Uglavnom je to praksa kada se radi o upisu poslednje godine studija, da daju bezuslovan upis, ali ako ovako nastave da se igraju "bolonjom", morace pustati studente iz godine u godinu bezuslovno, pa cemo dobiti gomilu apsolvenata sa 30 nepolozenih ispita
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
|
|
|
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
Ili ce biti da cesh da budesh "exmatrikulisan" - hteo/la ti ili ne. ima i ta opcija.
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
|
|
škorpijica je napisao/la sledeće: | pa cemo dobiti gomilu apsolvenata sa 30 nepolozenih ispita |
Kod mene ih već ima
Mene samo nešto interesira, ako već postoji taj bezuvjetni upis i da li znate na vašim fakultetima da li praktikuju to da - mogu upisat III godinu ako nisam položila predmete iz prve. Pitam zbog frendice. Prije nismo mogli upisat III ako ne damo iz prve, pa me zanima jel' zna netko može li se sad? I može li se preći na budžet ako ne damo neke predmete iz prve?
Fakat ću izludit zbog STatistike??!
|
|
|
|
|
|
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~
|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...
|
|
Na vecini fakulteta bez ciste prve ne mozes na trecu, takav je slucaj i na mom fakultetu, pa cak i ako ti fali polovina jednog ispita, ne moze. Mislim da ima fakulteta koji praktikuju princip da je vazno samo da imas odredjen broj polozenih ispita, nije vazno da li je cista prva ili druga. Kada i pitas u studentskoj sluzbi, bez ciste prve ne mozes na trecu, kao i da nema bezuslovnog upisa, a u praksi uvek postoje izuzeci, koji ne znam na koji fazon ipak dobiju tu privilegiju A ovo za budzet nema pravila, sve zavisi od akulteta do fakulteta, kao i od slucaja do slucaja. U krajnjem slucaju, slozis neku srceparajucu molbu, mozda upali
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|