:: |
Autor |
Poruka |
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...

|
|
Testiranje koje je sprovedeno na američkom Univerzitetu Nebraska je ukazalo na veliki potencijal vakcine namenjene borbi protiv pušenja, koja se nalazi u srednjoj fazi testiranja. Vakcina deluje tako što pušačima oduzima osećaj zadovoljstva koji inače prati delovanje nikotina. Pokazalo se da davanje vakcine pet puta u periodu od šest meseci kod ispitanika može za 2,5 puta povećati izglede za prestanak pušenja u roku od godinu dana. Vakcina, nazvana 'NicVAX', je za sada testirana na 301 dugogodišnjem pušaču. Prve doze vakcina 'pripremaju' imunološki sistem osobe koja ju je primila, a kasnije doze uzrokuju proizvodnju antitela koja se u krvotoku vežu uz nikotin i tako mu onemogućavaju da dospe u mozak, objašnjavaju istraživači. Procenjuje se da u svetu puši 1,3 milijardi ljudi. Podaci prikupljeni u Americi pokazuju da 40 odsto pušača svake godine pokušava da ostavi cigarete, ali samo ih 5 odsto u tome uspe na duži period.
Izvor: www.stetoskop.info
|
|
|
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 40
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
Dobro je pa su se setili da nesto urade povodom toga .. samo ne znam koliko ce to da deluje..
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
 |
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...

|
|
Boky je napisao/la sledeće: | Dobro je pa su se setili da nesto urade povodom toga .. samo ne znam koliko ce to da deluje.. |
@Boky: to ce tek vreme pokazati, kao sto je receno to je tek studija sa 301 pusaca. Dok to dodje u prakse, trajace...
|

Poslednja prepravka: *miss jr* datum Čet Nov 22, 2007 6:32 am; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
|
 |
andrejica Tico & Ada

|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica

|
|
mogu misliti koliko ce da kosta ovo cudo
|
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 40
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
andrejica je napisao/la sledeće: | mogu misliti koliko ce da kosta ovo cudo  |
Ne bih trebalo da kosta puno posto ni ove tablete nisu nesto skupe .. barem koliko sam ja uspeo da saznam ..
@miss jr .. znam na sta mislis .. i naravno da ce to da potraje .. ali .. da ne bude kao i sve ostalo sto je isprobano do sada
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|