:: |
Autor |
Poruka |
Jugović Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 44
Datum registracije: 16 Jan 2005 Poruke: 18475
|
|
"No risk - no fun",
to ste sigurno cesto culi, zar ne? Da li vi zivite pod toj filozofiji i u kom smislu? Jel se zlazete da covek treba ponekad da rizikuje nesto da bi na kraju nesto vise dobio?!
U kojim situacijama vam se to cesce desava? U ljubav? poso? ili u drugim delova zivota? Sta mozete da ulozite i dal vam se to isplati na kraju?
Postavio sam ovu temu, jer ja zivim pod tom divizom. Ako covek ne ulozi nesto, ne treba da ocekuje da ce dobiti vise!
Ako ste u vezi sa osobom, isto treba da joj pruzite puno i nekad i da rizikujte da sebe zaustavite malkice da bi ugodili voljenoj osobi, a rezultat moze da bude ovakav i onakav. Ko nije spremam nesto da zrtvuje ne sme da oceka da ce drugi da mu da onda nesto sto nije moguce.
U poslu isto tako mislim. Ako sve samo radim bezbedno, cu uvek solidan da budem, ali nikad necu da znam gde su mi granice i koliko mogu da postignem. Jeste da mogu i nisko da padnem, ako rizik pogresno kalkuliram, ali i ubrnuto je moguce, da imam veliki uspeh. Svako za sebe mora da zna sta je u stanju da zrtvuje.
Hajd sad da cujem Vase misljenje o tome.
|
|
|
|
|
|
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*
|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
Pa ne kaze se dzabe "kad bi covek znao gde bi pao on bi seo" Posto ne znamo sta nas ceka moramo rizikovati,pa sad ako izgubimo dignemo glavu i idemo dalje,ako dobijemo,opet idemo dalje Kako god moramo rizikovati i zrtvovati se da bi napredovali i dobili nesto vise
|
|
|
Jugović Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 44
Datum registracije: 16 Jan 2005 Poruke: 18475
|
|
sanjica_021 je napisao/la sledeće: | Pa ne kaze se dzabe "kad bi covek znao gde bi pao on bi seo" Posto ne znamo sta nas ceka moramo rizikovati,pa sad ako izgubimo dignemo glavu i idemo dalje,ako dobijemo,opet idemo dalje Kako god moramo rizikovati i zrtvovati se da bi napredovali i dobili nesto vise |
Tu si u pravu! Ali ipak ima ljudi kojima je bezbednost preca nego da nesto rizikuju, da nebi ono izgubili sto vec imaju!
|
|
|
|
|
|
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*
|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
Pa jest i to,ali kako bi covek napredovao ako ne rizikuje??? Nema nikakve garancije u zivotu da neces igubiti i ono sto imas i bez rizika
|
|
|
ULT_RAS ~ Voli svog Anđelka ~
|
Godine: 41
Datum registracije: 25 Feb 2005 Poruke: 5456 Mesto: Krusevac
|
|
jugo brate tu ti postoji jedna prosta recenica koja ti sve kazuje "ko ne riskira taj ne profitira" tako da treba riskirati ali ipak pre toga pametno razmisliti o svemu tome jer kako se kaze "triput meri jednom seci"
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
ne treba rizikovati u prazno..mislim treba znati kada rizikovati kada ne....ne treba srljati glavom bez obzira..ali dok nesto ne ullozis ne mozes nista ni da dobijes...
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
u svakome faktoru u zivotu covek treba da se postavi u neki rizik kako bih na kraju video kakav ce biti rezultat toga .. u nekim situacijama taj rezultat izadje kao pozitivan dok u nekim, nazalost, negativan ... ali ipak covek ako je isao do samoga vrha i rizikovao dosta, barem ce mu mirna savest biti time sto je znao da je pokusao svoj maksimum
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
LekiCA Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 30 Apr 2005 Poruke: 56 Mesto: Sarajevo
|
|
Pa,naravno bez rizika nema profita.Koliko god mi to htjeli izbjeci ne mozemo,sve sto radimo u zivotu ima neki predznak neuspjeha,mislim moguceg,i tebamo uvijek biti spremni na to da mozemo dizivjeti poraz.Fino je ipak,kad profitiramo
|
_________________ Ne nedostaju nam osobe koje volimo,nedostaje nam onaj dio nas koji su odnijele sa sobom.Možda je tuga neka vrsta neizvjesnosti. Ulovi te kad si sam i drži te nesigurnim dok netko do koga ti je stalo odlazi ili umire. |
|
|
|
|
*jovance* Veštica
|
Godine: 38
Datum registracije: 21 Feb 2005 Poruke: 1952 Mesto: los angeles, socal
|
|
Rizik je dobar ali ne uvek. znaci moramo znati kada trebamo rizikovati a kada ne. .......ja rizik ne volim, jer za mene je sigurnost sve. ALi nekada izazov kao rizik nije los.....
|
|
|
|
|
|
Svalerka Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 12 Sep 2004 Poruke: 14
|
|
kao sto moj naslov vec kaze risk is fun, tako i mislim o tome!
|
|
|
|
|
|
samsonsam Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 28 Maj 2005 Poruke: 11
|
|
Za neke je:
Bolje vrabac u ruci nego golub na grani.
A za druge:
No risk no fun
Ja sam za nesto izmedu:
Bolje fun u ruci nego risk na grani.
|
|
|
|
|
|
arminkovacevic2002 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 10 Mar 2005 Poruke: 22
|
|
Za mene vrijedi bez vrapca u ruci nema ni vrapca
Ne gubi te nadu. Bez rizika nema ni pobjede
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|