www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Ko plaća na prvom sastanku?
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJENA soba ~ -> ~ Ženska razbibriga ~
::  
Autor Poruka
škorpijica
~ noćna mora mnogih ~
<font color='blue'><b>~ noćna mora mnogih ~</b></font>

Datum registracije: 07 Sep 2004
Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 12, 2007 11:00 pm    Naslov poruke: Ko plaća na prvom sastanku? Na vrh strane Na dno strane

Nekada su postojala pravila - ne striktna, ali veliki broj stvari se znao. Ko, šta, kako, kada... Danas je sve veća sloboda, a pravila su sve neodređenija. Može ovako, a može i onako, a najviše zavisi od dogovora, s tim što i prilikom dogovora morate biti pažljivi da ne biste bili pogrešno shvaćeni... Onda postaje sve teže dati konkretan odgovor na konkretno pitanje - na primer, na pitanje ko bi trebalo da plati račun prilikom prvog sastanka.

Ranije se podrazumevalo da će to biti muškarac. Doduše, dileme teško da je moglo da bude, jer se znalo ko zarađuje više ili ko uopšte zarađuje. Danas, mada muškarci i dalje često zarađuju više nego žene, nije toliko retka situacija da bi na prvom sastanku i žena mogla bez problema da plati ceo račun ili svoju polovinu. Međutim, sama finansijska mogućnost nije jedini faktor u ovom pitanju.

Tu je i kavaljerstvo, koje zahteva da muškarac kao džentlmen bude taj koji će platiti; ne kao dokaz da je materijalno sposoban, već kao dokaz da ima lepe manire. S druge strane, tu je i emancipacija žena, pa će neke dame insistirati na tome da svoju ravnopravnost dokazuju već na prvom sastanku time što će platiti svoj deo računa ili čak time što će platiti kompletan račun.

Kako, onda, rešiti tu dilemu? Za muškarca je najsigurnije da plati kompletan račun i pokaže da je kavaljer. Ukoliko dama želi da učestvuje u plaćanju računa, sama će mu to staviti do znanja. Onda sledi kratak ritual tokom koga on insistira da sam sve plati, a ona insistira da učestvuje u plaćanju ili da plati sve, ritual koji se završava kad se postigne dogovor. Ritual je obično kraći ako je dama insistirala iz učtivosti, a nipošto ne bi smeo da postane predugačak kako se ne bi napravila parodija.

Za dame nije loš potez, mada nije ni obavezan, da ponude da učestvuju u plaćanju računa. Takav gest teško da će biti shvaćen u negativnom smislu, kakav god da bude krajnji dogovor.

Sad, mi ne možemo znati šta je najbolji potez u baš vašem slučaju baš s tom osobom s kojom večeras izlazite, ali, generalno uzev, mnoge dame će danas ceniti ako muškarac bude taj koji plaća na prvom sastanku, dok će za kasnije sastanke već biti normalno da svako plaća svoje, ili račun dele na pola, ili da jednom plaća jedno, a drugi put drugo.

Izvor: Krstarica

"...dvoje ljudi koji su se voleli ne mogu biti prijatelji, jer se svaki susret svodi na previše tajanstvenih pogleda, da bi se prestali nadati..."
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis."

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 20, 2010 11:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Tu je i kavaljerstvo, koje zahteva da muškarac kao džentlmen bude taj koji će platiti; ne kao dokaz da je materijalno sposoban, već kao dokaz da ima lepe manire.

Još uvijek smatram da je ovo najbolji način kada je u pitanju prvi izlazak i večera i kao ženi, meni ipak kazuje nešto o muškarcu.

Citat:
S druge strane, tu je i emancipacija žena, pa će neke dame insistirati na tome da svoju ravnopravnost dokazuju već na prvom sastanku time što će platiti svoj deo računa ili čak time što će platiti kompletan račun.

Možete me smatrati i neemancipovanom ženom, ali mi nikada nije bilo prijatno ni zamisliti izaći sa ovakvim prijedlogom pred muškarca sa kojim sam prvi put na večeri.

Svakako da, ako poslije te prve večere odemo na još koju i ako se sa prve večere pređe u neko prijateljstvo ili veću bliskost, biće mi i zadovoljstvo i ni najmanje neprijatno snositi dio troškova ili platiti i sama cijelu večeru, ali sam mišljenja da na prvoj večeri to ipak treba da učini muškarac.

voulez-vous
♧Otac Makarije♧
<b>♧Otac Makarije♧</b>

Godine: 40

Datum registracije: 09 Sep 2007

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 20, 2010 11:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A sta je sa onim dobrim muskarcima koji u ova teska vremena nemaju bas za veceru?
Jel ima neka da se javlja da izvede jednog takvog? Very Happy Very Happy Very Happy

Eeeeeee... nama su uzor EU i Amerika KAO KUCA veliki..... da sednemo u lep auto... i da imamo finu kucu.... ali niko ne bi takav stil zivota kao oni..... oni koji dele troskove vecere i na proslavljanju 10 godina braka! Wink

Postoje pravila igre... ti znas da ne mozes sama....

gkukolj
-tončica-palončica-

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 20, 2010 11:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

voulez-vous je napisao/la sledeće:
A sta je sa onim dobrim muskarcima koji u ova teska vremena nemaju bas za veceru?
Jel ima neka da se javlja da izvede jednog takvog? Very Happy Very Happy Very Happy

Eeeeeee... nama su uzor EU i Amerika KAO KUCA veliki..... da sednemo u lep auto... i da imamo finu kucu.... ali niko ne bi takav stil zivota kao oni..... oni koji dele troskove vecere i na proslavljanju 10 godina braka! Wink

Nego, vulence, prvo i prvo šta ti radiš u njenoj sobi, i na njenoj razbibrizi? Drugo, 'aj ja ti platim večeru, samo više ne viri, boga ti, šta mi ovdje radimo. Very Happy To ćemo uvažiti kao kavaljerstvo i bez plaćene večere. Very Happy

voulez-vous
♧Otac Makarije♧
<b>♧Otac Makarije♧</b>

Godine: 40

Datum registracije: 09 Sep 2007

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 20, 2010 11:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ko to kaze da ne sme da se pristupi "Njenoj sobi"? Eno u "Njegovoj sobi" sve vri od zeMskih komentara... tako da ono... zamolio bih Vas, GospoDZo, da ne diskriminisete... Very Happy

A jel bi platila veceru samo a rad toga da vise ne virim? Ae sad iskreno..... Rolling Eyes

Postoje pravila igre... ti znas da ne mozes sama....

gkukolj
-tončica-palončica-

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 21, 2010 12:03 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

voulez-vous je napisao/la sledeće:
ko to kaze da ne sme da se pristupi "Njenoj sobi"? Eno u "Njegovoj sobi" sve vri od zeMskih komentara... tako da ono... zamolio bih Vas, GospoDZo, da ne diskriminisete... Very Happy

A jel bi platila veceru samo a rad toga da vise ne virim? Ae sad iskreno..... Rolling Eyes

Lijepo na početku teme piše da je ovo ženska soba i da se momci mole da ne vire, a ko je dotičnima damama dopustio da komentarišu po vašoj sobi, ja nisam upućena u to, niti virim, mladi gospodine. Jednom sam napravila grešku i nehotično uputila komentar na jednoj temi previđenoj za vas i to je sve za ovoliko koliko sam na forumu.
A za drugi dio pitanja u nekoj drugoj temi, da ne dobijemo upozorenje, i ovo je već suvišno.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJENA soba ~ -> ~ Ženska razbibriga ~ -> Ko plaća na prvom sastanku? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon