:: |
Autor |
Poruka |
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
Na obroncima Fruške gore i u drugim šumovitim predelima vojvođanske pitomine ekranizovan je strip o Zagoru Te-Neju, junaku šume Darkvud i nekadašnjem idolu današnjih tridesetikusurgodišnjaka, koji u starim kutijama još čuvaju majice sa žuto-crnim amblemom koji im je majka prišivala pomoću „ bagat“ mašine, kao i nevešto sastavljene tomahavke.
Autor 45-minutnog filma o Zagoru je novosadski entuzijasta Svetozar Ljubojević Ljuba, poznat i kao Ljuba Zagor, koji tumači glavnu ulogu u filmu. Pored njega, u filmu se pojavljuje još petnaestak ljubitelja kultnog stripa Serđa Bonelija, koji su nedostatak prave profesionalne opreme za snimanje nadomestili kvalitetnim kostimima (izradio ih je sam Ljubojević) i fanatičnom energijom i glumačkim poletom. Svetozar Ljubojević za Press govori o motivima koji su ga naveli da snimi film pod imenom „Zagor - Poglavica bez plemena“. - Strip „Zagor“ propratio je mladost moje generacije. „Blek“ i „Komandant Mark“ u jednom trenutku postali su dosadni, ali „Zagor“ je meni i mojim prijateljima ostao na prvom mestu do danas - svedoči 29-godišnji Ljubojević, autentični predstavnik generacije „zagorofila“. On kaže i da film ima poseban, laloški šmek. - Film je naišao na odličan prijem u Vojvodini, jer je to nešto naše, autentično, a i ljudima je bilo zanimljivo da čuju vojvođanski akcenat u filmu koji govori o Zagoru Te-Neju - kaže Ljuba Zagor
Upravo ga pogledah. Vredan je svake sekunde ulozhenog vremena u gledanje.
|
|
|
|
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Gledao sam neke delove. Mogu da kažem da nije loše s obzirom da je dosta niskobudžetno. Ali je odlično kadrirano i montirano.
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
verovatno kad bih znala gde da pogledam, uradila bih to
a mozda, da cekam americku produkciju
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|