www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pomoc oko tiramisu
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada



Godine: 39

Datum registracije: 04 Jan 2005
Poruke: 12591
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 30, 2007 11:36 pm    Naslov poruke: Pomoc oko tiramisu Na vrh strane Na dno strane

Ne znam zasto ali mi je tiramisu postao blag tj previse kremast te se "razvlacio" na sve strane, tj razlivao Laughing Laughing
A sve sam radila po receptu...
jel zna neko u cemu je problem?



_________________
 
Bojan_kralj
~Angel azul~
<font color='blue'><b>~Angel azul~</b></font>



Godine: 34

Datum registracije: 23 Apr 2007
Poruke: 12820
Mesto: Debela 'ladovina

spain.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 30, 2007 11:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Da ti ja nesto kazem.....probaj da ga napravis po ovom receptu, veruj mi meni je upalilo i bilo je super ....ovaj recept sam davno nasao na internetu i mogu ti reci ispalo je odlicno Laughing

4 žumanjka
150g šećera u prahu
500g sira Mascarpone
1 paket piškota
2,5dl crne kave
2 žlice likera od višanja (višnjevače) -netko voli staviti Rum ili Amaro
po potrebi čokolade u prahu


1. U zdjelu staviti šećer u prahu, žumanjke i cijeli Mascarpone. To dobro izmixati i ostaviti da malo stoji.


2.Za to vrijeme skuhati kavu i u nju dodati liker – tako izmiješano staviti u širu zdjelicu i početi umakati piškote.


3.Piškote sa svake strane jako malo umočiti u kavu i slagati ih jednu do druge, u 1 ili 2 reda pa preko njih preliti pola kreme koja se u 1.koraku napravi.


4.Na to opet poslagati piškote (umočene u kavu) pa preko toga ide ostatak kreme.


5.Na kraju preko kreme posipati čokoladu u prahu!


Posluživanje

Prije posluživanja Tiramisu treba dobro ohladiti u hladnjaku!
Dobar tek!

Very Happy

_________________

Nema 'leba bez motike...reče lopov i motikom razbi izlog pekare !
 
andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada



Godine: 39

Datum registracije: 04 Jan 2005
Poruke: 12591
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 31, 2007 12:25 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

hm.. u moj tiramisu ne ide sir i ne ide liker..
a ide ovako:

umititi zumance i prah secer dok ne dobijemo penasnu masu..
zatim u posebnu posudu umutimo slatku pavlaku sa malo secera
zatim spojimo zumace i pavlaku
e sad redjamo red bebi piskota namocene u kafu pa red gore dobijenog fila (zumance, pavlaka) pa opet red piskota i tako 2 reda.. skroz gore ide krem a na njema se narenda cokolada Wink

sta sam lose napravila da mi je jako mekano bilo?

_________________
 
ljubo085
Upućeni član
Upućeni član



Godine: 39

Datum registracije: 17 Nov 2007
Poruke: 344
Mesto: bar

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 19, 2007 10:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ide sir definitivno Smile koliko god to cudno zvucalo,hvala za recept

_________________
kokos
 
andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada



Godine: 39

Datum registracije: 04 Jan 2005
Poruke: 12591
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 19, 2007 11:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne ide sir... ima nekih tiramisuja gde ne ide sir..
cak imam i recept vocnog tiramisuja gde ne ide sir vec voce Smile

_________________
 
Bojan_kralj
~Angel azul~
<font color='blue'><b>~Angel azul~</b></font>



Godine: 34

Datum registracije: 23 Apr 2007
Poruke: 12820
Mesto: Debela 'ladovina

spain.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 19, 2007 11:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

e ja andrejice ne znam za taj drugi, ja sam pravio jedino ovaj sa sirom Mr. Green ...probaj i ti napravi ovaj pa vidi i sama kakav je Smile

_________________

Nema 'leba bez motike...reče lopov i motikom razbi izlog pekare !
 
jbstapar
[Caliente con el fuego]
<b>[Caliente con el fuego]</b>



Godine: 33

Datum registracije: 17 Maj 2006
Poruke: 10893
Mesto: Does it matter?

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Ned Feb 01, 2009 12:35 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kakvu pavlaku bre, andrejice. Shocked Koristi mascarpone Razz
Ja kolko vidim u tvom receptu nema ruma..ne valja to.. Laughing

_________________
You can be the greatest!
You can be the best!
You can be the King Kong banging on your chest!
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Pomoc oko tiramisu Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon