:: |
Autor |
Poruka |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Lični profil poznatog poreza na dodanu vrijednost koji je rođen 01.01.2006. i tako postao državljanin Bosne i Hercegovine
Ime i prezime:
Pe De Ve
Nadimak:
Рeder, a neki me zovu PedeVer.
Kako vas zovu u Makedoniji:
Porez na kuku lele.
Mjesto rođenja:
U Bosni i Hercegovini vlada opće mišljenje da kada ja izađem iz… tj. kad se rodim, da će tada tek da ode sve u PM tj. da se svi vrate u PM.
Imate li neku anegdotu:
Znate li kako će se zvati Paravac kad se uvede PDV? - Zvaće se Padavac a Adnan Terzić će se zvati Aladin Terzić.
Kako će biti kad vas uvedu:
Mlijeko i lijekovi će doći na isto pa će se mlijeko kupovati kao Mlijekovi. Kruh će biti težak kao bruh.
Šta na bosanskom znači skraćenica PDV:
U raznim gradovima se različito zove. Npr.: U Kiseljaku: Porez na Dušu i Vodu. U Sarajevu PDV se prevodi kao Plati Duplo Više.
Znak u horoskopu:
Opasnost na putu.
Imate li hobi:
Dižem cijene uvis.
Vaš životni moto:
Zbog PDV-a nemaš novog DVD-a.
Sport:
Treniraću cijene da skaču uvis.
Ko vam je uzor:
Krvni pritisak - jer samo on skače brže od mene.
Čemu ne možete odoliti:
Jeftinim cijenama pa moram da skočim na njih.
Šta morate imati u frižideru:
Poslije uvođenja PDV-a u frižideru se ne mora imati ništa. To je dobra strana uvođenja mene tj. PDV-a jer postoji mogućnost da se frižider pretvori u muzej.
Najdraža zemlja:
Bosna će mi biti najdraža. Voliću je do groba - tako neki kažu.
Koji broj cipela nosite:
Ma, šta će mi cipele kad ću da zgazim sve pred sobom?
Kakva je razlika između PDV-a i političara:
Političari uzimaju samo 10% od posla, a ja uzimam 17%.
Hoće li poskupiti knjige:
Neće - narod mora da čita kad nema šta da jede.
Hoće li poskupiti lijekovi:
Kakve to veze ima? Dobra stvar sa uvođenjem PDV-a je u tome što će nestati razlike između bolesnih i zdravih, tako da neće biti razlike između onih koji imaju rak i koji ga nemaju. I jedni i drugi će u biti umrijeti od gladi.
Imate li neki vic o PDV- u:
Znate li što plavuša hoće da uvede PDV u gaće svog muža? - Pa da bi im ona stvar skočila za 17%.
Šta bi ste radili da ne radite to što sada radite:
Tek ću da vam radim.
Koji posao volite a koji ne:
Volim da gulim sve po redu.
Da niste to što jeste, sta bi ste bili:
Rata za kredit ili hrana u frižideru.
Imate li kućnog ljubimca:
Imam, to su Mujo i Suljo. Obojica su došla na poštu da traže da im se uvede PDV kao telefon jer misle da se on uvodi kao struja ili kao telefon i da će im od toga biti bolje. Mujo je pitao ima li dvotarifni sat za PDV.
Šta najprije primjećujete kod osoba suprotnog spola:
Smrtovnicu.
Na sta ste slabi:
Volim da se dodajem tamo gdje mi nije mjesto.
Gdje ćete ljetovati:
Od ove godine samo ću ja da ljetujem, a svi ostali će da se guše u Jadranskom moru.
|
|
|
sErgey Odomaćeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 09 Mar 2007 Poruke: 1860 Mesto: rajvosa-raj na zemlji
|
|
PDV - pola dati vladi
|
_________________ nisi valjda luda da se stidiš što si me prognala istočno od raja
bar se nasmiješi kada me vidiš,ostani đubre do kraja |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|