www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Žene na tacni, muškarci na polici
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~
::  
Autor Poruka
Baraba
Džentlmen
Džentlmen

Godine: 49

Datum registracije: 02 Sep 2005
Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

germany.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 01, 2007 10:15 pm    Naslov poruke: Žene na tacni, muškarci na polici Na vrh strane Na dno strane

Muškarce privlači lepota, žene ocenjuju kakve su vaše šanse da postanete bogati i uspešni pre nego što vas izaberu

Univerzitet u Indijani nedavno je bio eksperimentalno mesto za utvrđivanje kriterijuma kojima se rukovode žene i muškarci prilikom biranja budućeg partnera. Naravno, muško-ženske razlike i po ovom pitanju su izražene. Ono što muškarce podstiče da odmah izađu na prvi sastanak jeste izgled žene. Ako je lepa, sva dalja razmišljanja i nedoumice ne postoje. Za razliku od njih, žene vode računa o finansijskoj sigurnosti koju možete da joj obezbedite. Istovremeno, muškarcima ne smeta da se istovremeno viđaju sa više žena. Ženama to ređe pada na pamet kao dobra ideja.
Istraživanje se bavilo ponašanjem 46 osoba koje su učestvovale u veoma popularnom načinu nalaženja partnera, takozvanom spid dejtingu. Sastanak na brzinu postao je najpopularniji način za upoznavanje slobodnih muškaraca i žena.

Istovremeno, ovo je situacija koja je ponudila dobar model za analizu činjenica o kojima ljudi vode računa prilikom biranja partnera. Tokom istraživanja učesnici su odgovarali na pitanja za čim tragaju u vezi. Najčešći odgovor na prvu loptu bio je da traže nekoga nalik sebi. Ali, kako je istraživanje odmicalo, dobijani su i neki zanimljiviji odgovori. Na primer da se muškarci na prvi pogled opredeljuju za lepu ženu. A da se žene trude da saznaju materijalno stanje muškarca i njegovu poslovnu perspektivu pre nego što uđu u vezu. Dalje je sledilo da su muškarci sa svakom drugom ženom koju su upoznali na brzinu želeli da se vide ponovo. Žene su bile izbirljivije. Tek svakom trećem kandidatu pružile bi priliku za ponovno viđenje.

Na osnovu ovoga, razočarani istraživači konstatovali su da uprkos tome što se ljudi hvale kako su visoko evoluirali u svom razvoju, većina se još ponaša kao tipični neandertalac kada treba da donese odluku o izboru partnera.

„Teorija evolucije u psihologiji sugeriše da muškarce i žene ne privlače iste osobine kada je reč o biranju partnera. Ovo istraživanje samo je potvrdilo tu pretpostavku”, izjavio je Piter Tod sa Indijana univerziteta.

A njegov kolega dr Glen Vilson, ekspert za odnose među polovima sa londonskog instituta za psihijatriju, dodao je:

„Dobro je poznato da muškarac bira ženu veoma površno, bez udubljivanja, vođen samo seksualnim nagonom. Žene su mnogo pažljivije. One razmišljaju na duge staze, procenjuju muške ljudske kvalitete, finansijsku situaciju, mogućnost da sa njim imaju decu i žive kvalitetan bračni život. Drugim rečima, žene su odgovornije. Bar kada je reč o ponašanju za vreme istraživanja. A možda nije nevažno i to što je reč o Amerikankama"

(Политика)

Moje pitanje je sledece -->>
Da li i vi odluchujete pa ovim principima?

Ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju zaboravne!
Ne zaboravi da vratiš dugove, jer oni kojima duguješ tebe nikada neće zaboraviti!

jerotije
rank
<b>rank</b>

Godine: 42

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 02, 2007 11:42 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Naravno da svi u pocetku najvise obracamo paznju na izgled zene, ali nije to jedini kriterijum, a nije ni presudan. Normalno je da ides po redu i prvo primetis ono sto je najociglednije. Ja da mogu prvo u dusu da im zavirim, verovatno bih na to prvo i obracao paznju.

Sto se tice zena... ne bih da komentarisem. Rolling Eyes

uncle binho
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 14 Jun 2007

brazil.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 02, 2007 11:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa zar ima zena na tacni!!! a sve u svemu mene samo interesuje ko tu profitira !!! neko kaze da su muskarci al bas i nevjerujem u to Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 07, 2007 8:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne volim ankete i generalizacije.

Ne uklapam se u kategorije i kalupe, nekmoli procente.

Citat:
A možda nije nevažno i to što je reč o Amerikankama

Naravno da nije nevažno, naprotiv Rolling Eyes

Svi smo mi na tacni, neko, doduše, pod poklopcem Razz I svaka krpa nađe zakrpu Smile

Aspsolutno je logično da nam najpre pogled padne na nekoga, a tek onda noge zadrhte, srce zaigra, duša zatreperi.

Principa nema. Kao ni pravila. Kakva pravila kad je ljubav u pitanju Very Happy

paja1911
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 36

Datum registracije: 14 Okt 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 08, 2007 1:31 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja mislim da je donekle tacno.Ljudi,pa kratak je period prosao da bi se nesto promenilo.Bilo gde u zivotinjskom carstvu zenke traze jake,stabilne muskarce da produze vrstu.Isto je to i sad,samo malcice modernizovano,tj.odnosi se na finansijsku buducnost.A i cure iskreno,ne gledaju toliko fizicki izgled da se ne lazemo Wink Da,malo,ako je vezano za neku avantric ili ih uvati trenutno,inace svaki iole zabavan muskarac moze da ima extra zensku,koliko god da je ruzan,ili svaki koliko god glup i ruzan muskarac bio,ako ima puno para opet moze da ima extra zensku sto nas opet vraca na isto.Izvinite ako sam se ponavljao

nastasenjka
~daydreaming~
<font color=BC1DD8><b>~daydreaming~</b></font>

Datum registracije: 04 Mar 2005
Mesto: medju javom i med snom

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 08, 2007 2:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

a ne...nikako se ne bih slozila...barem u mom slucaju nije tako...sebe smatram dovoljno sposobnom i spremnom da sama sebi obezbedim egzistenciju i ne verujem da bih, iz ovog ugla, mogla supruga/decka birati po materijalnom stanju...upravo radom na svom obrazovanju i ostavarivanju profesionalnih aspiracija povecavam sebi mogucnost da partnera biram na osnovu njegovih licnih kvaliteta, a ne toga sto ce mi mozda moci pruziti lagodan zivot dok ja sedim na rukama Wink

Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe, i ako znaš prečicu nema potrebe da se puno
lomataš po bespućima...
Ne, bato...Stigao si čim kreneš...
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 38

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 08, 2007 3:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mogu da potvrdim samo to, da i ja pored svog muskarca zelim da se osetim sigurno. sto se toga tice, ispitivanje je ok.
finansijsko stanje i ostalo, pa nisam jos pocela da trazim izvod iz banke pri upoznavanju,mada nikad se ne zna Mr. Green
one day im gonna be big boss Mr. Green bravo ja!

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 39

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 08, 2007 3:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sto se mene tice .. nikad mi izgled nije bio bitan sto se tice devojke .. mislim .. ako cu ja gledati da mi je devojka lepa .. onda bih automatski izgubio poglede i prilike da upoznam gotov pola devojaka posto se vecina njih kriju i nikad nece da iskazu a ustvari su prirodno lepe ..
A to da zenske gledaju koliko je momak bogat .. pa .. nesto ne vidim nekog extra kesha kod mene a vec sam u vezi godinu i nesto .. tako da ... Cool

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 09, 2010 11:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nastasenjka je napisao/la sledeće:
a ne...nikako se ne bih slozila...barem u mom slucaju nije tako...sebe smatram dovoljno sposobnom i spremnom da sama sebi obezbedim egzistenciju i ne verujem da bih, iz ovog ugla, mogla supruga/decka birati po materijalnom stanju...upravo radom na svom obrazovanju i ostavarivanju profesionalnih aspiracija povecavam sebi mogucnost da partnera biram na osnovu njegovih licnih kvaliteta, a ne toga sto ce mi mozda moci pruziti lagodan zivot dok ja sedim na rukama Wink

Slazem se potpuno sa ovim, ali isto tako se slazem i sa jerotijem:

jerotije je napisao/la sledeće:
Naravno da svi u pocetku najvise obracamo paznju na izgled zene, ali nije to jedini kriterijum, a nije ni presudan. Normalno je da ides po redu i prvo primetis ono sto je najociglednije. Ja da mogu prvo u dusu da im zavirim, verovatno bih na to prvo i obracao paznju.

Ono sto prvo primetimo kod osobe suprotnog pola je to kako izgleda, ali kasnije biramo malo vece vrednosti. Kakav je covek/zena i neke kvalitete za koje izgled nije ni potreban...Mnogo smo puta o ovome pricali...sta cu sa nekim ko je lep kao andjeo ako je u dusi crn kao djavo?

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 09, 2010 11:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
A možda nije nevažno i to što je reč o Amerikankama"

Naravno da nie nevažno, vrlo je važno i bitno čije je istraživanje, jer se žene sa Balkana, makar ovog ovdje, našeg dijela, bitno razlikuju od američkih žena, dva potpuno drugačija viđenja i shvatanja i svijeta i života pa tako i samih muškaraca. Sve žene ovog svijeta nisu iste, svaka je od svake bar za nijansu različita i prema tome generalizovati stvar ovakvim vrstama istraživanja je po meni potpuni promašaj, tek tema na kojoj ćemo se naći i reći svoje mišljenje, a evo ... i mišljenja su već različita i podijeljena. Very Happy Oh, Ameriko, Ameriko....

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~ -> Žene na tacni, muškarci na polici Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon