www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Lektira
Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Škola, fax, posao ~
::  

Što mislite o lektiri u skoli?
volio/la bih je izbacit
0%
 0%  [ 0 ]
ostavio/la bih je
100%
 100%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 4

Autor Poruka
oliver jurcec
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 35

Datum registracije: 01 Mar 2005

croatia.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 01, 2005 3:56 pm    Naslov poruke: Lektira Na vrh strane Na dno strane

Jel ima tko da zna gdje se skidaju dobre lektire?

Manhattan
Psycho Killer
Psycho Killer

Godine: 47

Datum registracije: 15 Jul 2004
Mesto: ...where the wild roses grow!

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 02, 2005 9:22 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislim da je lektira ne samo potrebna Exclamation , nego upravo neophodna kako narod ne bi bio još nepismeniji nego što već jeste Rolling Eyes (veliko izvinjenje upućujem svima Embarassed koji su se eventualno našli prozvanima Mr. Green)
A kad se setim škole i lektire - volela sam je.... Uglavnom. Bilo je tu i koječega za pročitati što nema nikakvu težinu (npr. jedna od najlošijih knjiga koju sam bila obavezna da pročitam je Lelejska gora Mihaila Lalića), ali je program uglavnom predvidjao klasike poput Dostojevskog, Mana, Kiša (sve ono što ne treba zaobići) Arrow

PostScript. pogledaj www.lektire.net ili www.lektirice.net

SKARLET2004
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 49

Datum registracije: 17 Avg 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 05, 2005 1:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jako dobar sajt je www.znanje.org al za stariju decu-ima svega,al za moj peti razred jako malo...

neko te voli
dobro je kad u zivotu neko te sluti
ti nekoga slutis
ali najbolje kad u zivotu
imas nekog s kim mozes ovako da sutis...

damir02
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 28 Jan 2004

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ako trebate lektire za skinut na netu, link je www.lektire.net i www.knjigice.com

sir_oliver
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 03 Apr 2005

dominicanrep.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 03, 2005 8:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa valjda tih 50-ak knjiga nije problem procitati. Ipak, ako neko zeli da stekne minimum kulture trebalo bi da vlada makar skolskom lektirom. Naravno, neka su dela tamo suvisna (po mom misljenju) ali se opet druga ne smeju dovoditi u pitanje. E sad, sta ostaviti a sta ne....

danilorr
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 04 Apr 2005
Mesto: Bijelo Polje

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 04, 2005 6:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mogu reci da je skolska lektira veoma vazna za sam nacin izrazavanja koji sticemo kroz skolovanje, ali bi trebalo neke lektire izbaciti.

zar_je_nick_vazan
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 01 Mar 2005

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 09, 2005 11:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

www.knjnigice.net su definitivno najbolje. ja sam bas sad pronasao karenjinu fenomenalno je uradjena!

Eladan
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 51

Datum registracije: 24 Mar 2005
Mesto: different realities...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 21, 2005 9:35 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lektira bi morala da opstane (možda da se malo preispita program, da se malo osveži i modernizuje). Ali to je potreban i dovoljan uslov da se stekne neko osnovno znanje iz književnosti tokom vašeg školovanja... I žao mi je što je toliko raširena pojava da se uzimaju već prepričane lektire sa Neta, zar je toliko teško da se malo odvoji vremena i pročita traženo?

duhesa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 57

Datum registracije: 28 Nov 2004

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 24, 2005 11:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Program lektire bi ,po meni,obavezno trebalo preispitati i promeniti,ali ni u kom slucaju je ne treba izbaciti.Uvek je bilo dece koja ne vole da je procitaju,pa traze od ranijih generacija vec prepricanu,ili sada neke odlomke po netu.Takva deca nikad ne bi samostalno procitala nijednu knjigu ovako bar procitaju odlomke i hteli ne hteli ,bar kroz diskusiju o tim odlomcima nauce ponesto.Tu presudnu ulogu igraju profesori koji mogu bar da pokusaju nekim svojim pristupom da decu zainteresuju,a ne samo "nateraju" na citanje.

nastasenjka
~daydreaming~
<font color=BC1DD8><b>~daydreaming~</b></font>

Datum registracije: 04 Mar 2005
Mesto: medju javom i med snom

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 19, 2005 6:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kakvi izbaciti lektiru???
Modernizovati gradivo,smanjiti citanje klasika...Mislim 99% ucenika ne moze svariti Solohova,Dostojevskog,Tolstoja itd...Trebalo bi uvesti vise domace knjizevnosti.

Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe, i ako znaš prečicu nema potrebe da se puno
lomataš po bespućima...
Ne, bato...Stigao si čim kreneš...
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...

selektor
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 46

Datum registracije: 09 Jun 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 11, 2005 12:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Naravno da trebaju lektire.Nek deca uce u tome da traze zabavu i prosiruju svoj recnik, a ne da vise po ullici i zaglupljuju se zargonom.

millosh1
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 05 Sep 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 02, 2005 12:49 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

www.titlovi.net,www.lektire.net
www.knjigice.com na ovim sajtovima ima sve

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Škola, fax, posao ~ -> Lektira Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Strana 1 od 6

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon