:: |
Što mislite o lektiri u skoli? |
volio/la bih je izbacit |
|
0% |
[ 0 ] |
ostavio/la bih je |
|
100% |
[ 4 ] |
|
Ukupno glasova : 4 |
|
Autor |
Poruka |
oliver jurcec Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 01 Mar 2005 Poruke: 7
|
|
Jel ima tko da zna gdje se skidaju dobre lektire?
|
|
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 4031 Mesto: ...where the wild roses grow!
|
|
Mislim da je lektira ne samo potrebna , nego upravo neophodna kako narod ne bi bio još nepismeniji nego što već jeste (veliko izvinjenje upućujem svima koji su se eventualno našli prozvanima )
A kad se setim škole i lektire - volela sam je.... Uglavnom. Bilo je tu i koječega za pročitati što nema nikakvu težinu (npr. jedna od najlošijih knjiga koju sam bila obavezna da pročitam je Lelejska gora Mihaila Lalića), ali je program uglavnom predvidjao klasike poput Dostojevskog, Mana, Kiša (sve ono što ne treba zaobići)
PostScript. pogledaj www.lektire.net ili www.lektirice.net
|
_________________ Mo'š misliti! |
|
|
|
|
SKARLET2004 Upućeni član
|
Godine: 49
Datum registracije: 17 Avg 2004 Poruke: 323
|
|
jako dobar sajt je www.znanje.org al za stariju decu-ima svega,al za moj peti razred jako malo...
|
_________________ dobro je kad u zivotu za nesto se boris
rukama stvoris
dobro je kad u zivotu nekoga volis
neko te voli
dobro je kad u zivotu neko te sluti
ti nekoga slutis
ali najbolje kad u zivotu
imas nekog s kim mozes ovako da sutis... |
|
|
|
|
damir02 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 28 Jan 2004 Poruke: 14
|
|
|
|
|
sir_oliver Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 03 Apr 2005 Poruke: 10
|
|
Pa valjda tih 50-ak knjiga nije problem procitati. Ipak, ako neko zeli da stekne minimum kulture trebalo bi da vlada makar skolskom lektirom. Naravno, neka su dela tamo suvisna (po mom misljenju) ali se opet druga ne smeju dovoditi u pitanje. E sad, sta ostaviti a sta ne....
|
|
|
|
|
|
danilorr Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 35 Mesto: Bijelo Polje
|
|
Mogu reci da je skolska lektira veoma vazna za sam nacin izrazavanja koji sticemo kroz skolovanje, ali bi trebalo neke lektire izbaciti.
|
|
|
|
|
|
zar_je_nick_vazan Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 01 Mar 2005 Poruke: 11
|
|
www.knjnigice.net su definitivno najbolje. ja sam bas sad pronasao karenjinu fenomenalno je uradjena!
|
|
|
|
|
|
Eladan Odomaćeni član
|
Godine: 51
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 1685 Mesto: different realities...
|
|
Lektira bi morala da opstane (možda da se malo preispita program, da se malo osveži i modernizuje). Ali to je potreban i dovoljan uslov da se stekne neko osnovno znanje iz književnosti tokom vašeg školovanja... I žao mi je što je toliko raširena pojava da se uzimaju već prepričane lektire sa Neta, zar je toliko teško da se malo odvoji vremena i pročita traženo?
|
_________________ ...To stand against the Shadow so long as iron is hard and stone abides. To defend the weak while one drop of blood remains. To avenge what cannot be defended... |
|
|
|
|
duhesa Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 57
Datum registracije: 28 Nov 2004 Poruke: 180
|
|
Program lektire bi ,po meni,obavezno trebalo preispitati i promeniti,ali ni u kom slucaju je ne treba izbaciti.Uvek je bilo dece koja ne vole da je procitaju,pa traze od ranijih generacija vec prepricanu,ili sada neke odlomke po netu.Takva deca nikad ne bi samostalno procitala nijednu knjigu ovako bar procitaju odlomke i hteli ne hteli ,bar kroz diskusiju o tim odlomcima nauce ponesto.Tu presudnu ulogu igraju profesori koji mogu bar da pokusaju nekim svojim pristupom da decu zainteresuju,a ne samo "nateraju" na citanje.
|
|
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
Kakvi izbaciti lektiru???
Modernizovati gradivo,smanjiti citanje klasika...Mislim 99% ucenika ne moze svariti Solohova,Dostojevskog,Tolstoja itd...Trebalo bi uvesti vise domace knjizevnosti.
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
selektor Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 46
Datum registracije: 09 Jun 2004 Poruke: 120
|
|
Naravno da trebaju lektire.Nek deca uce u tome da traze zabavu i prosiruju svoj recnik, a ne da vise po ullici i zaglupljuju se zargonom.
|
|
|
|
|
|
millosh1 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Sep 2005 Poruke: 39
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|