:: |
Autor |
Poruka |
Kobass Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 23 Jul 2006 Poruke: 189
|
|
Zanima me kako funkcionise uvoz kupljenog vozila u inostranstvu! Kako se naplacuje carina?! Po kom principu? Nadam se da neko zna!
Planiram uskoro da kupim kola u engleskoj pa da ga dovezem ovamo i preregistrujem,ako je to moguce...
hvala unapred...
|
|
|
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
Kao prvo vazno je koje je godishte automobila, ako je stariji od 6-7 godina i ako nema Euro 3 standard prakticno ga je nemoguce uvezti (mada postoje odredjeni nacini) a koliko ja znam pre 2 godine carina je iznosila 20% procenjene cene (sami je procenjuju na ne znam koji nacin) e sada moguce da se neshto promenilo od tada ali eto to ja znam kada ne mogu da garantujem
EDIT: A da, placa se i PDV od 18%
|
|
|
|
|
|
Kobass Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 23 Jul 2006 Poruke: 189
|
|
nene mislim na noviji aut, oko 3 godine star! Znaci ako auto kosta 10000 evra tamo ja cu platiti carinu 3800 evra?!
|
|
|
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
Pa tako bi trebalo da boode...odnosno bilo je, a na koji nacin procenjuju oni vrednost automobila to stvarno ne znam
|
|
|
|
|
Dinke Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 25 Avg 2007 Poruke: 58 Mesto: Sabac
|
|
Druze,prvo auto mora biti euro 3 sto znaci da jo mladji od 1999,mozes ga uvesti i bez euro 3 bod uslovom da uzmes na nekog invalida,drugo na carini kada ulazis u Srbiju traze ti samo proveru katalizatora to jest papire da je auto euro 3,trece u gradu u kome boravis imas carinske ustanove u kojima ti osoba fizicki znaci ti stojis pored njega a on gleda auto i procenjuje vrednost placanja carine,ako imas ratkapne skini ih,pred pregled nemoj da ga peres!!!!!Kilometraza se takodje racuna u carinu,sto veca kilometraza manja carina,slobodno ako imas nekog ko radi sa kilometrazom neka ti ne mnogo podigne kilometrazu,npr100000km a in ti podigne na 165342kmto je neki maximum,to je sve od mene....Srecno!
|
_________________ Prati svoje srce,ne slusaj nikog oko sebe....................................... |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|