www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

jel ima neko voljan
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Hardware ~
::  
Autor Poruka
paja1911
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 36

Datum registracije: 14 Okt 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 31, 2007 1:27 pm    Naslov poruke: jel ima neko voljan Na vrh strane Na dno strane

jel ima neko voljan da mi objasni ove nove procesore,odjednom ih imja na milone:core duo,core2duo,pa E4000 i ostalo.I vidim da su sad brzine 1.80Ghz i tako nesto malo.Please,teach me Very Happy

Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

Godine: 35

Datum registracije: 04 Apr 2005
Mesto: Beograd - Novi Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 31, 2007 2:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

core2duo je dvojezgricni procesor o kome imas jedan veliki text dacu ti link posle. Uglavnom poenta je da sada u jednom kucistu imas 2 procesora. Svaki od njih ti je 1.8 sto znaci da je to zajedno 3.6GHz a to vec nije malo zar ne ?

Postoje i Pentium D procesori koji su takodje dvojezgricni (kao dva procesora). Razlika izmedju DualCore (Pentium D) i Core2Duo je u tome sto C2D moze da radi asinhrono sa oba jezgra, svako jezgro ima svoj kesh koji moze da deli sa drugim jezgrom ali svako jezgro radi nezavisno od drugog. Kod DualCore -a isto imas 2 kesha i 2 jezgra ali ne mogu raditi odvojeno nego proces koji se obradjuje dele na dva dela i tako postizu vecu brzinu Smile

Nadam se da sam ti bar malo pojasnio poentu Core2Duo i DualCore.

paja1911
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 36

Datum registracije: 14 Okt 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 31, 2007 11:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

hvala,skapirao sam.A ono vezano za amd,tj.kao neki novi amd turion?Zamena za athlon ili...?A ova oznaka t5250 u Intel Core 2 Duo T5250 sta znaci ili ovo e4300 u INTEL Core2duo E4300 ?Hvala jos jednom

Blazeme
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 31

Datum registracije: 08 Okt 2005
Mesto: Pljevlja

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 01, 2007 8:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovaj, pazi, ne bih baš rekao da su Core2Duo i ti procesori sa 2 jezgra isti kao i 2 procesora pa ako je brzina 2 GHz jednog + 2 Ghz drugog = 4 GHz ukupno, ali eto...
Znači, stvar je u tome što oni primaju drugačiji set instrukcija, raspoređuju svoju brzinu - šta će koji core da radi i sl..
Znači, Core2Duo sa 2.14 je brži nego neki Pentium sa 5 Ghz.

CooLa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 42

Datum registracije: 15 Jan 2005
Mesto: Krusevac

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 11, 2007 10:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pentium Dual Core - Dva jezgra koja su odvojena i medjusobno komuniciraju preko FSB-a
Core 2 Duo - Dva jezgra koja su sastavljena i komuniciraju medjusobno
Core 2 Quad - Dual Core2duo, tj. 2xdva sastavljena jezgra. Komuniciraju preko fsb-a!

Core 2 Quad

Core 2 Duo

Pentium D

Bond. Takt se ne sabira vec se paralelizuje...

Coveka zanimaju razlike izmedju konkretnih C2D modela.

Intel C2D E6x00 serija - Conroe i alendalle jezgro. Ima 4Mb L2 kesa (e6300 i e6400 imaju 2Mb), 1066MHz FSB i Intel Virtualization technology
Intel C2D E4x00 serija - Ima 2Mb L2 kesa i 800MHz FSB
Intel Pentium E21x0 serija - Ima 1 MB L2 Kesa i 800MHz
Intel E6x50 serija - Ima 4Mb L2 kesa i 1333MHz FSB!

[Edit by aureliano: Reči napisane u ovoj poruci koje imaju uvredljiv karakter, cenzurisane su pošto je to strogo zabranjeno Pravilnik-om.]

Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

Godine: 35

Datum registracije: 04 Apr 2005
Mesto: Beograd - Novi Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 11, 2007 11:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pazi, ako cemo o tome onda se ne moze reci da se takt paralelizuje jer se takt definise U JEDNOM generatoru takta odnosno upravljackom organu CPU-a koji je JEDINSTVEN. Jedinstven iz prostog razloga sto se u digitalnim racunarima koristi sinhroni prenos pa u suprotnom ne bi bilo moguce da ta dva jezgra rade zajedno. Cak iako ugradis E6x00 to ne mora da znaci da ces imati 1066MHz FSB-a jer to zavisi od ploce ne od procesora. Zasto? Zato sto FSB nije u procesoru (kucistu proc-a) nego na maticnoj ploci. Tako da ako imate plocu od 800MHz FSB-a onda vam dzaba i E6x00 C2D.

P.S. cisto da ne bude zabune, kad sam rekao da C2D rade asinhrono podrazumevao sam da opterecenje oba jezgra nije uvek isto kao kod DC-a a podaci po magistrali podataka stizu sinhrono sa jasno predefinisanim bit-om START pre koga se nalaze bitovi sinhronizacije (nesto slicno sinhronizaciji PCM-30 sistema prenosa).

Poz.

abubaaa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 12 Dec 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 04, 2009 2:45 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja imam amd athlon 64xdual core procesor 5000+ 2.61 ghz pa me zanima jel to jak stroj.....molim vas da mi odgovorite jer se nerazimijem dobro

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

Godine: 41

Datum registracije: 27 Maj 2005
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 17, 2009 11:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

@CooLa-tvoji navodi za quad su tacni samo u slucaju Intela,Dok AMD ima pravu QUAD strukturu tj 4 nezavisna jezgra za razliku od intelovih 2+2(da se tako izrazim)

@abubaaa-to je ok procesor,da je jak(to je sada relativno),pa vise nije jer tu su sada mnogi 4. jezgarni procesori(QUAD-ovi),koji su bolji.Medjutim ni oni ne ispoljavaju svoje performanse kako treba i u potpunosti jer jos uvek dosta programa ne podrzava multicore HW.

Ako ti je zapao noviji cpu onda lako mozes da ga kloknes na 3G i da sljakas s njim jos neko vreme ako komp koristis za igre,a ako ne u tom slucju taj procesor je i vise nego dovoljan za rad kompa

....tvoj i u dobru i u zlu....

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Hardware ~ -> jel ima neko voljan Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon