:: |
Autor |
Poruka |
Nevidjena1 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Avg 2007 Poruke: 10
|
|
Jer ima neko tu bolest, koja su iskustva?
Ja od ove kozne bolesti bolujem par godina i bas mi je tesko sto izgleda kako izgleda.
Cekam za neki dan da dobijem Novitil gel i da pocnem sa tretmanom...
|
|
|
|
|
|
chrome8 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Avg 2007 Poruke: 22 Mesto: beograd
|
|
Odakle si? Znam odlicnog dermatologa.
|
_________________ Don't want to step on any hairy toes! |
|
|
|
|
|
|
|
Iz Bora sam.
Samo, ne znam koliko o ovoj bolesti znas, ali kazu da je neizleciva..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ovaj lekar je u Beogradu... ( Kako se manifestuje bolest?
|
|
|
|
|
|
|
|
Vitiligo predstavlja jedno od najčešćih oboljenja iz grupe hipopigmentacijskih poremećaja. Predstavlja stečeni, ponekad sa jasnom naslednom komponentom, najverovatnije autoimunski poremećaj. U osnovi oboljenja nalazi se destrukcija melanocita i sledstveni gubitak pigmenta u koži i/ili sluzokožama.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pazi ovako. Jesi li probala sa dijetama? Na kraju se sve svodi na poremecen odnos vrednosti u organizmu. Ako hoces, mogu da ti preporucim odlicnog travara. On zivi ovde u Borci. A u njegovo uspesno lecenje i najopakijih bolesti sam se i sam uverio.
|
|
|
|
|
daia Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 02 Sep 2007 Poruke: 4
|
|
Zdravo, izviniavam se pre svega aco neciu obiasniti vrlo dobro iel neznam vrlo dobro srbski , ia sam iz Rumunie.
Imam ovu bolest veci od 20 godine, sad imam 29; znam dosta o niu al zabadava- nisam mogla da ie "unistim".
Stvarno, bolest ie neleciva posto nepoznaiese odacle doge, , ali pecate aco imas straplienia i meditin coi tebi pomogne (ne svachim pomogne isti meditin) mogu da se repigmentiseiu partialno ili totalno.
Nai novi trat. ie vitix tab + gel., coi se combiniraiu sas UVB ili ne, neznam ni ia , moi doctor mi reco da ne sedim niposto na sunte, ali citam na rumunsci forum drugi doctori recomandiraiu da se sedi na sunte.
Cod nas u rumuniu ie dosta scup i sanse da ti pomaje su oco 30% , imas vece sanse aco bolest ie na pocetcu.
Nevidjena1 vidim da ti si sama ovde coia imas bolest, drugi forum sa vise cao nas nema? Ti sta uzmes sad? Dal ima efect?
Cod mene ie dosta evoluiran, cod tebe?
|
|
|
|
|
|
Slejdž Gospodja Selektorka
|
Godine: 46
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 4716 Mesto: Frankfurt/ Loznica
|
|
Ovako, trazila sam malo po netu, i nasla ove podatke o nekoj novoj terapiji protiv te bolesti.
|
_________________ Bez tebe ne smem
ja ne umem
disati,smejati se, hodati |
|
|
|
|
Slejdž Gospodja Selektorka
|
Godine: 46
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 4716 Mesto: Frankfurt/ Loznica
|
|
Ne pise nista drugo o bolesti sto je vec ovde receno, samo da ova terapija, znaci i gel i kapsule, pomaze u repigmentiranju koze.
Evo i kako izgleda pre i posle tretmana koji je 6 meseci trajao.
Nadam se da ti ovo moze nesto pomoci
|
_________________ Bez tebe ne smem
ja ne umem
disati,smejati se, hodati |
|
|
|
|
daia Početnik Domaćeg.de
|
|
|
hvala, o koi terapi govoris ?>
o vitixu, ili drugo nesto?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chrome8 je napisao/la sledeće: | Pazi ovako. Jesi li probala sa dijetama? Na kraju se sve svodi na poremecen odnos vrednosti u organizmu. Ako hoces, mogu da ti preporucim odlicnog travara. On zivi ovde u Borci. A u njegovo uspesno lecenje i najopakijih bolesti sam se i sam uverio. |
daj broj telefona pa cu se raspitati?
Mada ja sada moram da pazim ne smem sve u trudnoci da pijem i da koristim...
@Sledz; vidim da si se potrudila da nadjes na internetu ali znas kako, ovo je bolst koja se skoro jedva leci ili se ne leci tako da oni na netu prodaju svasta kako bi jadne ljude koji vise ne znaju kako da se izlece namamili... Ne kazem da nije efikasno, ali se prvo mora proveriti jer je net pun toga, a zvanicna medicina kaze da leka jos uvek nema, nazalost
|
|
|
|
|
|
daia Početnik Domaćeg.de
|
|
|
zdravo,
u vezi sa dijeti, i kod nas citam da mnogi govoru o dieti (bez kafe, cokolade, jogurt sas vocama, koke, ielo bez debeline, sapun i deodorant samo eucerin, bez parfema na koji, detergenti da ne stignu na koji, da se pere samo sas rukavitama, da se nosu naucare za sunte kad ie sunte, iel pigment ima i u irisu, ...mloge substante kao:
fenolii (nagiu se u farbi za kose, u chimikale iz industrie fotogrgrafie
DHA (dihidroxiacetona) nage se u neke auto-bronzante
echinaceea ili druge trave koie interferisedu sas imunim sistem
peroxid od hidrogen (H2O2) nage se u detergenti , dezinfectanti, decoloranti za kosu.
Ia nisam drjila dietu nikad i 18 godina ni mi se povecile, cazu da ie dobro da drjis tu dietu cad pravis tratament ima vise sanse.
Nevidjena1 - kajes da si trudna, i ia bi tela iedno dete al boim se da mi ne lici i da mi se ne "budi" vitiligo. kod tebe sad ie stabilno?
Cula sam da kad si u drugom staniu ima sanse da se activira.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|