www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Dobrovoljni davaoci krvi...?!
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  

Da li ste dobrovoljni davaoc krvi?
Da
62%
 62%  [ 10 ]
Ne
37%
 37%  [ 6 ]
Ukupno glasova : 16

Autor Poruka
crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 19, 2007 10:09 pm    Naslov poruke: Dobrovoljni davaoci krvi...?! Na vrh strane Na dno strane

Namjero sam otvorila novu temu iako postoji tema Koja ste krvna grupa..jer želim da ovdje raspravljamo o Dobrovoljnim davaocima krvi..jer se toliko apelira da se što više osoba uključi u taj humani gest..koji je po meni odavno postao jedan od velikih kriminalnih krugova....
..pa molim moderatore da ne spajaju temu s krvnom grupom..hvala Laughing

Moj otac je bio dobrovoljni davalac krvi i ja sam bila počela ići njegovim stopama..medjutim kada je moj otac imao nesreću i bio na operacionom stolu ja sam morala kupiti njemu krv jer u banci krvi nije bilo..u sred operacije nestalo mu je krvi u kesi , a on se počeo buditi pa sam morala leći pored njega i davati mu iz vene u venu.

Od tada ja više nikome ne dam ni kap svoje krvi osim iz vene u venu i kada sam 100% sigurna da će neko dobiti besplatno tu moju krv..a onim kriminalcima koji se bogate na račun tuđe nesreće ne dam ni kap krvi.

Kako vi stojite s dobrovoljnim davanjem krvi?
Da li ste dobrovoljni davaoc vi ili neko iz vase obitelji ili prijatelja?
Kakva je situacija u vašem gradu i u vašoj državi u pogledu dobrovoljnih davaoca krvi?
Da li ste i vi doživjeli nešto ili isto kao ja da ste morali kupovati krv?

A dokaz da se u BiH prodaje i kupuje krv pokazuje sljedeća vijest koja je objavljena večeras u vijestima u 7 na ntv Hayat

Doza od tristo grama krvi od 200 do 300 KM
19.7.2007.

Kantonalna bolnica "Fra Mihovih Sučić" u Livnu nema ni minimalnih zaliha krvi za hitne slučajeve, a operativni zahvati obavljaju se samo pod uslovom da pacijent prethodno obezbijedi potrebne doze.

Cijena doze od 300 grama krvi koju naplaćuju livanjski davaoci-prodavači kreće se od 200 do 300 KM, zavisno od hitnosti slučaja i "mušterije".

Koliko je dramatična situacija potvrđuje i primjer 68-godišnjeg Livnjaka Slavka Puđe koji je u utorak, 17. jula, bio primljen na Hirurško odjeljenje ove zdravstvene ustanove radi operacije, a kada je na bolničkim kolicima dovezen u operacionu salu rečeno mu je da operacije neće biti jer na zalihi nema krvi.

Penzioner Puđa skinut je sa operacionog stola, uz napomenu da mu je za operaciju potrebno 750 grama krvi koju bolnica nema, ali koju može kupiti kod livanjskih prodavača krvi koji na taj način obezbjeđuju sredstva za život.

Kupovina krvi kad u bolnici nema minimalnih zaliha postalo je normalna pojava nakon rata, jer u Livnu nema ni dvadeset registrovanih dobrovoljnih davalaca koji krv mogu dati svaka tri mjeseca, odnosno najviše četiri puta godišnje.
(SRNA)

whitesnake1710
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 54

Datum registracije: 24 Okt 2006
Mesto: Limasol

cyprus.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 21, 2007 1:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dok sam bila u YU, davala sam krv jednom godisnje. Od kako sam ovde, nisam davala krv. Inace, i moj tata je bio ddk.

Nisam imala takva iskustva kao ti moram priznati da sam se najezila kad sam citala. Kuda ide ovaj svet?

nastasenjka
~daydreaming~
<font color=BC1DD8><b>~daydreaming~</b></font>

Datum registracije: 04 Mar 2005
Mesto: medju javom i med snom

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 17, 2007 12:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

tata je davalac krvi godinama, ako ne i decenijama, unazad

ja imam panican strah od igala i cak ni kada je moje licno zdravlje u pitanju ne odlucujem se lako (obicno su potrebni dani ubedjivanja od strane roditelja) na davanje krvi na analizu...sto se mene tice, dobrovoljno davanje krvi ne dolazi u obzir...vrlo sebicno s moje strane, znam to, ali eto...tako je kako je

Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe, i ako znaš prečicu nema potrebe da se puno
lomataš po bespućima...
Ne, bato...Stigao si čim kreneš...
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...

~brza~
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 15 Jan 2007
Mesto: Dubrovnik

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 27, 2007 9:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nikad nisam dala krv jer mi dođe slabo i nakon običnog vađenja, a ako nedaj Bože nekome treba odma ću dat krv

Zbucka
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 27 Mar 2007
Mesto: Rajvosa

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 28, 2007 12:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Do sada vec 9 puta..I namjeravam opet, naravno.... Smile

hvala Bogu do sada nikada nisam bila u situaciji da je meni potrebna krv ili nekom bliskom.....

Pocela sam jos u srednjoj skoli, nisam davala dugo jer sam zeznula krvnu sliku..I eto..zadnji put sada u maju... Smile Otprilike, to je to....

Slutimo je tuzni na krilu leptira...

..:: MaYa ::..
Banovan!

° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
<b>° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °</b>

Datum registracije: 14 Okt 2006
Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 28, 2007 3:20 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nikad u zivotu nisam vadila krv iz vene, plasim se...

Dala bih krv sigurno da nekome meni bliskom treba...

~ Banetova Žena ~

Ana_bg_80
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 43

Datum registracije: 03 Avg 2007
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 26, 2007 4:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja ne mogu da budem davalac posto sam par puta imala problema sa krvnom slikom. Vrednosti gvozdja su bile jako niske.

Ove godine sam se bas namucila sa trazenjem davalaca. Lekari su rekli da moram da nadjem 3 davaoca da bi moja mama mogla da ide na operaciju.

Reci humanost i medicina vise ne mogu da se upotrebe u istoj recenici. Nije u redu takvo uslovljavanje ljudi. S druge strane, ne bi to ni bilo toliko strasno da tu krv zaista dobije onaj kome je i namenjena.

mucamaca
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 38

Datum registracije: 18 Okt 2007
Mesto: Ljubljana

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 20, 2007 6:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa ja imam dva razloga. 1. je da pomognem osobi kojoj krv treba, a drugi da mi besplatno pregledaju krv ako je sve ok, i da nemam kakve bolesti...

Anđela
inso umjetnica
<b>inso umjetnica</b>

Datum registracije: 18 Dec 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 09, 2007 3:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam htjela dat krv protekle godine ali su mi rekli da ne mogu. I nisu mi htjeli reći za kaj ne mogu.. Confused Ajde da sam narkoman, pa da razumijem, ali ovako.. Neutral

*Stefy*
*samo njegova*
<b><i>*samo njegova*</i></b>

Datum registracije: 12 Feb 2007
Mesto: Kotor

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 09, 2007 4:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Htjela sam da dam krv jednom čovjeku za operaciju, ali su mi rekli da imam nizak pritisak, i da mi ne bi mogli izvaditi krv...

kad ljubav umre-jednom fali
i bome nije lako..
..kad naiđeš sokakom kojim svadbe prolaze....

andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada

Datum registracije: 04 Jan 2005
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 10, 2007 3:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jesam dobrovoljni davalac krvi, krva grupa mi je 0
dala sam krv jedno 5-6 puta vec ako se ne varam Wink

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 13, 2007 6:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nisam do sad davala krv Rolling Eyes imala sam ranije problema sa krvom slikom tako da nije bilo vajde. uskoro planiram to da uradim. ali ovo sto ti kazes biseru, i ja sam cula. sta vise, moja tetka radi na klinickom cetru u BG-u i cak i ona kaze da se tu nesto cudno desava. opet,nije to toliko cudno, svi su oni gramzivi i pohlepni. zalosno.
vodeci se tvojim primerom mislim da cu i ja ipak samo i iskljucivo u situaciji da znam da moja krv ide nekom direktno.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> Dobrovoljni davaoci krvi...?! Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon