:: |
Autor |
Poruka |
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Nekoliko važnih naputaka za razvoj sretnog i zdravog ljubavnog odnosa
1. Shvatite odnos kao važan životni projekt: razmišljajte, planirajte, radite na njemu, ulažite trud i napor, ulažite vrijeme i gledajte na poteškoće kao normalni dio procesa.
2. Ne budite prekritični. Pustite partnera na miru. On nikada neće biti savršen, kao što nećete ni vi.
3. Ne zaboravite biti jedno drugom prijatelji. Dobar prijatelj nas hrabri, smije se s nama, uz nas je kad nitko drugi nije, hvali nas, odan nam je bez obzira na sve drugo u životu što se događa i žrtvuje se za nas i naše potrebe.
4. Njegujte one aspekte odnosa koji vas kao par razlikuju od prijateljskog odnosa: senzualnost, romantičnost, zajedničke male proslave uz maženje, dodir i seksualnost u svim njenim aspektima.
5. Okanite se misli da onaj/ona prava čeka iza ugla. Ne postoji savršen odnos ili odnos koji neće od vas samih zahtijevati namjerno ulaganje truda i napora.
Dr. sc. Ana Kandare
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 45
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
E kad bi se svi pridržavali toga, kako bi nam bilo... ljepo... dosadno... nezanimljivo...
Moguće sve to. Mada, eto čitam to, pade mi na pamet nedavno mi se desilo. Nije bilo partnerstva, ali slična stvar. U sve moramo da ulažemo napore, bilo to prijateljski odnosi ili ljubavni odnosi. Najviše mi se dopada 3. tačka, jer je napisano ono, čemu ja težim u svakom svom odnosu. I baš u tome je caka, ili me podsjeti na nešto, nema ništa od ničega, ako samo jedan čini napor, dok ovaj drugi čeka da se mu sve na tanjuru donese.
Jedina stvar, koja mi fali u svih tih 5 tačaka, je iskrenost, to fali vala. Možda sam ja luđak, i previše dajem na iskrenost, ali fakat nema ništa od ničega nema li te riječi u djelima.
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
I ja smatram da za jedan zdrav ljubavni odnos treba nekoliko stvari i to s obje strane a to su:
postovanje , tolerancija , kompromis , snaga oprosta i onda ljubav dodje sama
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
iusticia Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 28 Jun 2007 Poruke: 43 Mesto: Beograd
|
|
Iskrenost je zaista i po meni najbitnija stvar koja mora postojati radi dobre komunikacije, veze i ljubavi, ali opet, samo prema onome ko to zasluzuje.
|
_________________ Trick about life is to make it look easy |
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
Jos niko nije izdao recept koji garantuje zdrav ljubavni odnos.
Ali.... sigurno je da postoje neke stvari koje su vazne za sam napredak veze.
Za mene je vazna iskrenost... komunikacija u svim oblicima.
Fleksibilnost.... mogucnost da se nesto promeni ili koriguje. Tolerancija... bez nje nista nam ne bi bilo jasno i nista ne bi mogli da razumemo. I ostali bi sami.
A niko ne zeli da bude usamljen. Da bude ne shvacen.
Savrsenstvo je iluzija.
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
Fionda Rizzo Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 23 Jul 2007 Poruke: 112
|
|
Najbitinija je i po meni iskrenost, komunikacija. Jer zdrav odnos se pre svega temelji na komunikaciji, razgovorom korigujete jedan drugog, bez ustrucavanja kazete sta vam smeta.
|
|
|
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °
|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:
|
|
Fionda Rizzo je napisao/la sledeće: | Najbitinija je i po meni iskrenost, komunikacija. Jer zdrav odnos se pre svega temelji na komunikaciji, razgovorom korigujete jedan drugog, bez ustrucavanja kazete sta vam smeta. |
potpisujem...
ja i verenik se slazemo idealno... medjusobno razumevanje, iskrenost, svega toga ima medju nama i stvarno nam je divno
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Zdrav ljubavni odnos je sledece:
- bezuvetna ljubav
- iskrenost
- bliskost
- intima
- poverenje
- vera u vezu
Tako je to kod mene
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Ovome dodajem i poštovanje kao vrlo bitnu stavku u jednom odnosu.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|