:: |
Autor |
Poruka |
please Odomaćeni član
|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava
|
|
materijalizam je nejasan u recnicima i isto tako tretiran u zivotu;
kazu nam da smo materijaliste kad posedujemo ili trazimo prestiz (novac,auta,kuce,itd)
kazu nam isto to kad se jednostavno okruzujemo predmetima koji nam nas senzibilitet trazi (kolekcije nekih dragih stvari,itd)
kako izbeci etiketu "materijaliste"?
|
_________________ www.ONE.org |
|
|
|
|
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
Postati clochar/klošar...
Znam, zvuchi ludo/suludo, ali je to najlakši način da niko ne pomisli da smo materijalisti. Sada, koliko je to pametno? Ni sam ne znam, ali poznajem ljude koji su zadovoljni svojim, takvim, bivanjem/postojanjem/trvanjem. I stvarno im niko nikada nije rekao da su materijalisti. Više su im prebacivali da su nitkovi. Valjda čoveku ne možeš udovoljiti, pa makar i na glavi da dubiš. Eto, malo, kratko.
|
|
|
|
budidobar Upozorenja: 1 od 3 Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 3354
|
|
onda kada ti je chovek veca vrednost od stvari...
|
_________________ ....zelja je samo moja. da ne bude zabune..lepo vreme i dobro zezenje na sajtu. |
|
|
|
|
please Odomaćeni član
|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava
|
|
covek je uvek najveca vrednost
(iako su neki spremni gaziti po lesevima da ostvare snove i ambicije)
nego,gde je razlika izmedju npr. kolekcionera postanskih markica
i nekoga ko trci za parama i druzi se samo sa svetom koji nesto "poseduje"?
|
_________________ www.ONE.org |
|
|
|
|
vale40 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Okt 2006 Poruke: 35
|
|
Materijalizam covjeka unistava, vodi ga u bespuce,otimamu mu svaku duhovnu vrednost.U zivotu bolje je imati bogatstvo u svoju dusu,nego u svom dzepu.Bogatstvo u dusi nikad se ne trosi,ono se nadopunije.
|
|
|
|
|
|
d.U.nj.A Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Avg 2007 Poruke: 15 Mesto: soba
|
|
Baraba je napisao/la sledeće: | Postati clochar/klošar...
Znam, zvuchi ludo/suludo, ali je to najlakši način da niko ne pomisli da smo materijalisti. Sada, koliko je to pametno? Ni sam ne znam, ali poznajem ljude koji su zadovoljni svojim, takvim, bivanjem/postojanjem/trvanjem. I stvarno im niko nikada nije rekao da su materijalisti. Više su im prebacivali da su nitkovi. Valjda čoveku ne možeš udovoljiti, pa makar i na glavi da dubiš. Eto, malo, kratko. |
Gluposti,materijalizam je kada je covek okrenut materijalnim dobrima,da mu je bitnije koliko ce novca imati,nego kakav je covek...kad mu je bitnije da bude najbogatiji,nego duhovno uzdignut
To neznaci da treba da bude klosar...nego da vrednuje prave vrednosti
Materijalizam je kada se druzis sa nekim zbog njegovih para,a ne zato sto je dobar covek,kad vise postujes novac od coveka
[Edit: Pisanje poruke jedne za drugom, u istoj temi, gde to nije neophodno (SPAM-ovanje), strogo je zabranjeno Pravilnik-om.]
|
|
|
|
|
|
~Tanja~ Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 03 Dec 2006 Poruke: 6359
|
|
vale40 je napisao/la sledeće: | Materijalizam covjeka unistava, vodi ga u bespuce,otimamu mu svaku duhovnu vrednost.U zivotu bolje je imati bogatstvo u svoju dusu,nego u svom dzepu.Bogatstvo u dusi nikad se ne trosi,ono se nadopunije. |
Jao kakve su ovo izrecene gluposti
Biti bogat materijalno ne znaci biti siromasan u dusi (se...ku 1)
A ti kao gledas da budes siromasan materijalno a bogat u dusi, ajd boga ti ne se.i. I baci taj racunar sto si materijalista sta ce ti kad si tako pametan i produhovljen!
Ako sam zbog ovih stvari koje imam, koje zelim, i koje planiram imati, biti materijalista, pih, tako mi nije bitno
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|