:: |
Autor |
Poruka |
SrebrnaTresnjica011 Banovan! Prijatelj foruma

|
Godine: 41
Datum registracije: 14 Jul 2004 Poruke: 4277

|
|
Rukometna reprezentacija Srbije i Crne Gore poražena je večeras od olimpijskog i svetskog prvaka selekcije Hrvatske sa 23:24 [11:10], u utakmici poslednjeg kola drugog kruga takmičenja na Svetskom prvenstvu u Tunisu. Pred oko 500 hrvatskih navijača i oko 200 navijača iz Srbije i Crne Gore, odigran je odlučujući meč za plasman u polufinale Svetskog prvenstva.
Rukometaši SCG odlično su počeli utakmicu i nisu dozvolili protivniku da dodje do osetnije prednosti. U devetom minutu bilo je 3:3, a onda je minut kasnije Ratko Đurković zbog faula nad Blaženkom Lackovićem dobio crveni karton. Ipak, to nije uticalo na igru reprezentacije Srbije i Crne Gore. Nekoliko odbrana, medju njima i dva penala, odličnog golama SCG Arpada Šterbika u 'pravom trenutku' dovele su do toga da 'plavi' u 22. minutu povedu sa tri gola razlike [9:6]. Do kraja prvog dela utakmice najbolji srednji bek sveta Ivano Balić je sa dva gola i nekoliko asistencija uspeo da smanji prednost SCG.
U prvim minutima drugog dela igre rukometaši Hrvatske uspeli su da preokrenu rezultat u svoju korist i da u 39. minutu povedu sa 16:15. Međutim, 'plavi' su uzvratili i brzo izjednačili. U 46. minutu vodili su sa 20:17, ali su onda dozvolili rukometašima Hrvatske da naprave seriju od 4:0 do vođstva od 21:20. U nastavku protivnik 'plavih' je imao prednost, a oni su se trudili da je stignu.
U tom periodu igre naročito je došao do izražaja neujednačen kriterijum danskih sudija Laurena i Nilsena, koji su lako isključivali rukometaše SCG, kada god bi bili u prilici da 'učine nešto više'. U poslednjem minutu, kod rezultata 24:23 golman Srbije i Crne Gore Danijel Šarić odbranio je šut Gorana Šprema sa levog krila, tako na je reprezentaciji SCG ostalo 40 sekundi za poslednji napad.
Selektor Srbije i Crne Gore Veselin Vujović je 16 sekundi pre kraja zatražio 'tajm aut', izveo golmana i pokušao da sa sedam igrača u polju postigne izjednačenje. 'Plavi' su pokušali da odigraju uigranu akciju koju je trebalo da završi Marko Krivokapić, ali lopta je završila na levom krilu kod Dragana Sudžuma, kome nije preostalo ništa drugo nego da pokuša da savlada golmana Vladu Šolu, ali u tome nije uspeo.
Na konferenciji za novinare selektor SCG Veselin Vujović čestitao je protivniku na pobedi, ali i najavio zvaničnu žalbu Svetskoj rukometnoj federaciji zbog suđenja. 'Bila je ovo teška utakmica. Znali smo da će tako biti. Imamo primedbe na suđenje i uložićemo zvanični protest', rekao je Vujović.
Selektor SCG je istakao da u utakmici koja se završi pobedom jedne ekipe od jedan razlike sudije veoma mogu da utiču na konačan ishod. 'Svaki put kada smo vodili dva gola razlike imali smo igrača manje. Svaki put kada smo bili u situaciji da nešto napravimo odsvirano je nešto u napadu. Imali smo do kraja šansu, ali nismo je iskoristili', rekao je Vujović.
On je dodao da su greške bile što su 'plavi' igrali otvoreniju odbranu, ali i što je Ratko Đurković u 10 minutu dobio crveni karton za grešku koja kasnije više nije sankcionisana. 'Mislim da smo dobro igrali na Svetskom prvenstvu. Imamo šansu da naš konačan plasman bude relativno zadovoljavajući. Treba izržati do kraja i biti džentlmen', rekao je Vujović.
Kapiten SCG Žikica Milosavljević takodje je ocenio da je utakmica bila teška. 'Mislim da je bilo mnogo čudnih sudijskih odluka. Oštetili su nas nekoliko puta kada smo bili u napadu. Teško mi je da govorim. Sada posle ovakve utakmice zaista nemam reči', kazao je Milosavljević.
On je dodao da mu je 'jako žao se u ovom trenutku ne radujemo'. 'Mislim da ovo nije bila utakmica koja je odlučila o našem plasmanu u polufinale, jer smo propustili tu šansu na dva prethodna meča. Imamo velike žalbe na sudjenje. Nije to samo na ovoj utakmici. Mnogo puta se pitam zašto igram rukomet i zašto dolazim na velika takmičenja, ako neko drugi odredjuje moju sudbinu', rekao je Milosavljević.
Selektor hrvatske reprezentacije Lino Červar pojavio se u sali za konferencije 15 minuta kasnije i obratio se uglavnom novinarima iz Hrvatske. 'Ovo je veliki trenutak hrvatskog sporta. Sada smo četvrti put uzastopno u polufinalu jednog velikog takmičenja. Ne znam ko se time može pohvaliti. Veoma sam ponosan na to', rekao je Červar.
Na pitanje kako komentariše suđenje na utakmici, Ccervar je rekao da je kriterijum 'bio malo čudan' i da je bilo 'mnogo isključenja'. 'Bio je malo čudan kriterijum, ali mi smo naučili na to. Bilo je mnogo isključenja i tome se trebalo prilagoditi. Otvoreno ću vam reći gde smo izvukli utakmicu. Mi smo se dogovorili da poslednjih 15 minuta apsolutno ne dozvolimo da nam isključe igrača, da igraju telom, a ne da se ne tuku', rekao je Červar.
Pred oko 3.500 gledalaca u dvorani '7. novembar', sudili su Danci Lauren i Nilsen.
SCG: Šterbik, Šarić, Đurković, Kojić, Marko Krivokapić1, Milorad Krivokapić 2, Đukanović, Stojanović, Petrić 2, Muratović 1, Sudžum 4 [2], Milosavljević 5 [4], Anđelković 5, Nikolić 3.
Hrvatska: Šola, Losert, Kaleb 2, Balić 6 [1], Lacković 3, Zrnić, Vori 1, Dominiković 2, Džomba 6 [3], Jeftić, Goluža, Sprem, Špoljarić 1, Buntić 3.
Sedmerci: SCG 7 [6], Hrvatska 7 [4].
Isključenja: SCG 12, Hrvatska 6 minuta.
|
|
|
|
|
 |
kjovo Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 43
Datum registracije: 15 Feb 2005 Poruke: 92

|
|
nije istina bolji su bili tko ih ebe
|
_________________ UMRO JE DRUG TITO |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|