www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Maltretiranje u skoli..
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Roditelji i deca ~
::  
Autor Poruka
crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 18, 2007 11:00 am    Naslov poruke: Maltretiranje u skoli.. Na vrh strane Na dno strane

Moj sin ima 8 godina i ide u drugi razred...ovih dana mnogo boravim u skoli , a razlog je jednostavno maltretiranje djece.

Naime ja sam svoju djecu odgajala da je jako ruzno tuci drugu djecu , uzimati tudje stvari itd. Moj stariji sin je toliko tiho dijete da on i kad ga neko nogom udari u rebra on se povlaci. Stalno mi se zali kako ga pojedini mangupcici tuku u skoli , lome mu olovke , kidaju knjigu , itd....

Obracala sam se uciteljici koja bi samo slegnula ramenima i odgovorila kako ona tu nista ne moze i temu prebacivala na drugu.

Obracala sam se pedagogu koji je pozivao roditelje nestasnih djecaka ali ti roditelji jednostavno nisu htjeli doci..

U jednom momentu kada mi je sin dosao iz skole s velikim podlivom iznad oka vrisnula sam i rekla mu da prvi ne smije , ali ako ga neko dirne da mu vrati istom mjerom/ i naravno odma se pokajala za receno/ jer ne zelim od djeteta stvoriti huligana.

Uzela sam dijete za ruku i otisla u skolu. Uciteljica mi je objasnila kako je moj sin kao i uvijek mirno sjedio za svojim stolom kada je jedan jako los djecak iz razreda mu oborio mu pernicu na pod. Kada se moj sin sageo da pokupi s poda razbacane stvari ovaj ga je nogom udario u glavu/oko/. I jedino sta je ona ucinila jeste da ga je odvojila od moga sina i porucila da ce mu pozvati roditelje.

Medjutim kao sto rekoh roditelji se nisu odazvali , a maltretiranje moga sina i ostalih mirnijih ucenika/ ukljucujuci i curice/ i dalje trpe njegov teror.

Jucer sam zato cijeli dan provela u skoli sa sinom.

Sta se desava sa danasnjom djecom?

Sta se desava sa danasnjim roditeljima?
Sta se desava sa danasnjim uciteljima i nastavnicima?

Kuda sve to vodi i do kada?

Sta uciniti a da bude ispravno?

Ni sama vise ne znam , ali jako sam razocarana na sve.

Slejdž
Gospodja Selektorka
Gospodja Selektorka

Godine: 46

Datum registracije: 15 Jul 2005
Mesto: Frankfurt/ Loznica

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 18, 2007 1:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Draga moja Crnibiser, veruj da je mene strah od pomisli da uskoro krecu u skolu, bas zbog takvih stvari.
Na drugu stranu, nekad sam ih ucila da ne smeju da tuku drugu decu, al kad sam videla da moja deca tu uvek budale ispadnu, lepo ih posavetujem da vrate svakom ko ih dira.
I tako cu ih i u buduce uciti. Rece ti lepo, ne zelim od deteta da pravih hulligane, al isto tako i ne zelim da dolaze prebijeni iz skole, i da moram da mislim, boze dal im se ne desi sta danas.

Naravno, prvi ne smeju nikoga da diraju, u tom slucaju se previse plase kazne od mene.
Jer ne daj boze mene sutra iz skole ili sad iz vrtica neko da zove i kaze, tvoje dete je prvo udarilo nekoga. To ne sme da im se desi.

Jos jedna stvar, koja je mozda pozitivna na cudan nacin. Ovde, u Nemackoj, jos uvek postoji taj respekt na sve Jugos, kako oni kazu. Tako da je dovoljno da se moj muz pojavi jednom u skoli, i ne verujem da ce nekih problema vecih biti. Mr. Green

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 19, 2007 9:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

@Slejdž sve je to ok..ali mi nikako nije jasno da se takve stvari mogu desavati pred uciteljima i starijim osobama koje su zaduzene za njih.

I ja sam sinu takodjer sada rekla da prvi nikoga ne smije dirati , a ako njega neko prvi neka ipak prvo se obrati uciteljici a ako ona ne reaguje neka vrati istom mjerom pa neka me onda zovu u skolu.

I ja sam bila zivahno dijete i u skoli smo pravili razne nestasluke , ali ipak nismo smjeli dirati drugu djecu , pogotovo ne ako je neko od ucitelja tu blizu , a i ako bi se saznalo bivali smo kaznjeni nekom kaznom.

Medjutim nije mi jasno kakva su danasnja djeca , ali najgore od svega je to kakvih sve roditelja danas ima. Jednostavno s njima se nikako ne moze stupiti u normalnu konverzaciju.

Doista je tesko sam se izboriti za obrobit svoga djeteta , jer ja imam i drugih obaveza , a ne da svaki dan provedem 5 sati u skoli u razredu svoga sina. I nije mi jasno za sto oni primaju platu , ako svatko moze da radi sta oce..

Sta se desava sa danasnjom djecom?

Sta se desava sa danasnjim roditeljima?
Sta se desava sa danasnjim uciteljima i nastavnicima?

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 25, 2007 8:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

evo nas tri majke u tri razlicite drzave a problem je isti...
mi smo vaspitane u drugim uslovima i u drugo vreme,
vecini danasnje dece je dozvoljeno raditi ono sto je nama bilo nezamisljivo.
mnogi roditelji nemaju vise nikakva autoriteta nad decom,
dopustaju im raditi bilo sta jer im je tako lakse:
ne objasnjavaju deci sta je ok a sta nije jer nemaju vremena ili ih mrzi jednostavno.
prepuste decu na "vanjske uticaje" (tv,kako-drugi-rade i slicno)
i kad im jednog lepog dana jave iz skole da im je dete potpuno divlje...
leleeeee,katastrofa: "moje dete nije takvo,ono je andjeo"!!!
je sam ovde videla brata (k'o ormar tip) jedne male divljakuse
napasti direktorku skole jer je uciteljica samo ukorila njegovu "zlatnu"
sestricu zbog zbrljavljene zadace!
ucitelji ne smiju vise prstom mrdnuti jer ih je strah!!!
ne bih da ih branim (ovde rade samo 4 dana sedmicno,lencuge Wink )
ali nije im bas posao kompletno (pre)vaspitati decu.
kad roditelji dizu ruke od svoje rodjene dece,ucitelji ne mogu nista Sad

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Ned Maj 06, 2007 12:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Evo jutros iako je subota djeca su isla u skolu jer su morali nadoknaditi ponedjeljak koji su odmarali kako bi spojili dane sa prvomajskim praznikom. Odvela sam sina u skolu i ostala dok uciteljica ne dodje kako bih znala da li je nastava skracena ili nije kako bih na vrijeme dosla u skolu da me sin ne ceka.

Stajali smo u redu pred ulaznim vratima skole i dva ucenika koji slove za "nestasne" u razredu prvo su se gurkali , potom su se poceli lupkati nogom. Kada su usli u razred poceli su da pljuju jedan drugoga , a potom je jedan od njih podigao stolicu i bacio ju za ovim drugim. Ostala djeca su stala ukocena i nisu smjela da se pomaknu.

Katastrofa..Doista ne znam koji bi najbolji nacin bio kako bi se te vrste nasilja i maltretiranja ostalih ucenika u razredu zaustavio. Uciteljica po obicaju nije mogla nista.

Tuga i jad... Shocked Twisted Evil

--hell_soul--
..:: sve si mi ti ::..
<b>..:: sve si mi ti ::..</b>

Godine: 35

Datum registracije: 18 Dec 2007
Mesto: **over the sky**

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 15, 2008 12:28 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ovako...moj odgovor na ovu temu je veeoma jednostavan..resio bih to kao moj stric (koji ima 4 cerke)..jedno vrijeme su neki djecaci zadirkivali moju sestru..ona je dosla kuci i rekla ocu..moj stric je otisao u skolu ,uhvati direktora za grlo i pitao ga je kako je to dozvojeno u skoli..onda je otisao kod tog djecaka i pitao ga je kako mu se zove tata..onda je otisao kod njegovog oca i 'ubio' ga od batina..
tako da sada moje sestre niko vise ne smije mrko da pogleda a ne da ih dira...
za mene su djeca svetinja..bolje da mene neko dira nego da dira moju buducu djecu jer sam u stanju da ubijem covjeka za svoje dijete...

--_make love not war_--

almirhotmai
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 27 Jan 2008

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 07, 2008 4:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Maltretiranje u skoli je jedna stvar koju svako dijete "treba" dozivjeti.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Roditelji i deca ~ -> Maltretiranje u skoli.. Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon