:: |
Autor |
Poruka |
_GentlemaN_ ~~Real_ToxiC~~
|
Godine: 36
Datum registracije: 22 Jun 2005 Poruke: 12091 Mesto: jedno je Sarajevo, da se zna
|
|
Kuhinja: univerzalna
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Posno jelo: ne
Težina pripreme: srednje
Sastojci za 8 porcija
l dcl mleka
100 g maslaca
500 g šećera
300 g petit keksa
l00 g čokolade
l00 g oraha
Priprema
U šerpu staviti šećer i preliti mlekom, dodati maslac i prokuvati. Sklonuti sa vatre pa dodati mljeveni keks i orahe. Masu ujednačiti i podijeliti na pola. U jedan dio pomiješati pola rastopljene čokolade.
Tacnu pokriti folijom pa prvo razvaljati tamniji dio pa preko njega svetliji dio. Preliti glazurom od preostale čokolade i kad se ohladi rezati na kocke.
|
|
|
Mrs Bella jagode sa šlagom.
|
Datum registracije: 21 Feb 2009 Poruke: 1906 Mesto: Djevojacki san :*
|
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Domaća bajadera
Za 6 osoba,vreme spremanja: 50 minuta
* * * Potrebni sastojci:* * *
100 gr. kokosa
250 gr. keksi (najbolje Petit Beuerre)
120 gr. margarina za kolače
250 gr. šećera
10 ml vode
Za glazuru
100 gr. čokolade za kuhanje
malo ulja
malo margarina za kolače
* * * Pripremanje:* * *
Kekse samljeti i pomiješati s kokosom.
Staviti vodu i šećer na laganu vatru. Kad se šećer otopi, dodati 120 g margarina.
Držati na vatri dok se margarin ne otopi i dobijete tekućinu.
Tom tekućinom preliti smjesu kokosa i keksi. Dobro promiješati te zatim smjesu oblikovati u kalupu po želji i dobro zagladiti.
Preliti tu smjesu čokoladnom glazurom. Glazuru pripremiti klasično (otopiti čokoladu i dodati malo ulja i malo margarina).
Na kraju staviti hladiti, najbolje sat vremena u hladnjak.
* * * Preostaje još samo narezati kolač (najbolje u obliku kvadra, ko prave bajadere.* * *
Uživajte!
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|