:: |
Autor |
Poruka |
nikoljupco Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 55
Datum registracije: 29 Dec 2006 Poruke: 47
|
|
Ocu da napravim LAN preko interneta. Probao sam neki program HAMACI ali osim chat nisam nista dobio. Dali neko zna druge programe za tu stvar.
|
|
|
|
|
|
Phoenix990 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 26 Mar 2007 Poruke: 27 Mesto: Beograd - Paviljoni
|
|
LAN preko Interneta? ne kapiram to ne moze.
Mozes da se povezes sa nekim preko neta ( da izgleda kao da je LAN ) ali je mnogo sporije - zavisi od konekcije
LAN je nesto drugo imas kartice mrezne kabal uveze se i kraj!
A ako si mislio na povezivanje sa modemom, sa drugim racunarom recimo moze ovako:
----------------------------------------
1. Idite u Control Panel i nađite Network Connections,
2. Idite na File i odaberite New Connection i kliknite na Next u prozoru koji se otvorio,
3. Odaberite Set up an advanced connection i kliknite na Next,
4. Odaberite opciju Accept Incoming connection i kliknite na Next,
5. Odaberite uređaj preko koga će te se spajati (obično modem) i kliknite na Next,
6. Odaberite Allow virtual private connection i kliknite na Next,
7. Odaberite opciju (gumb) Add... i u User name i Password upšite "gost" (bez navodnika) i kliknite na Next,
8. U ovom prozoru ne dirajte ništa, tj. provjerite da li je uključen Internet Protocol i ako nije uključite ga. Kliknite na Next, a zatim i na Finish.
U Network Connections prozoru će vam se pojaviti nova "veza" pod nazivom Incoming Connections. Dupli LMB na nju otvara prozor sa uređajima koje će ova "veza" koristiti. Kada ne želite da se modem sam javlja kada zazvoni telefon isključite sve uređaje (preporučljivo) i uključite ih samo kada očekujete da će vas nazvati netko sa drugog računala.
9. Idite na File i na opciju New Connection i kliknite na Next,
10. Odaberite Connect to Internet i onda na Next,
11. Odaberite Setup my connection manually i na Next,
12. Odaberite Connect using a dial-up modem,
13. Upišite ime veze i klik na Next, Broj telefona i klik na Next, Upišite "gost" u username i password i klik na Next, Uključi opciju Add a shortcut... i klikni na Finish.
Poslje ovoga treba aktivirati napravljenu "vezu" na računalu koji zove (kao da se spajate na internet - isti je postupak) a na drugom računalu se treba obilježiti i aktivirati uređaj koji će primiti poziv.
----------------------------------------
preuzeto sa: http://free-bj.htnet.hr/colicweb/spajanje.html
|
_________________ Tju prodavam hleb za 3 dinara...ma za 2 dinara tju ga prodavam...po dinar tju prodavam...ma džabe tju ga prodavam! Tju prodavam hleb...i lebac tju prodavam...i kruh tju prodavam...ako to neko hotje da jede...? |
|
|
|
|
|
|
|
moze, ovo je virtualni lan. ovaj program to omogucava, bar tako pise na njihovom sajtu, ali ja nisam uspeo. pomocu njega igras mrezno igre isto kao da si u pravoj mrezi. www hamachi cc
|
|
|
|
|
|
Phoenix990 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 26 Mar 2007 Poruke: 27 Mesto: Beograd - Paviljoni
|
|
|
|
|
|
|
|
Thanks, procitao, probao, radi fenomenalno
|
|
|
|
|
|
Rile_Master *Master*
|
Godine: 38
Datum registracije: 12 Feb 2005 Poruke: 5200 Mesto: Beograd
|
|
Off topic
Reci mi, koje sve igre igras preko Hamachi-a?
|
_________________ Master |
|
|
|
|
|
|
|
Juce sam instalirao, a danas cu da isprobavam igre, kad isprobam javi cu ti koje igre sam igrao.
|
|
|
|
|
|
SrXXX Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 32
Datum registracije: 27 Mar 2007 Poruke: 89 Mesto: Spavaća Soba
|
|
Ja koristim HAMACHI vec duze vrijeme i veoma sam zadovoljan ovim programom. Ali ako hocu da igram Counter Strike protiv druga koji ima drugaciju IP adresu od mene, kada napravim server, njemu se uopste ne prikazuje moj server. Posto sam ja na cable internetu , moje drustvo MOZE da igra cs samnom posto mi imamo istu IP.... Kako da igram protiv tog druga sto ima drugu IP adresu ???
|
|
|
|
|
|
Vaxter Dobro upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Sep 2004 Poruke: 605 Mesto: Šimanovci
|
|
Ma moze sa Hamachiem.
Instalirajte svi, koliko vas vec hoce da igra, i jedan od vas neka kreira hamachi mrezu.
Ostali treba da se prikljuche mrezi.
Tada ce svako od vas imati IP na istom segmntu, i kompjuteri ce se ponashati kao u lanu.
Jedina razlika je brzina.
Sveki od vas je ogranichen brzinom svoje internet konekcije poshto se SAV saobracaj izmedju rachunara odvija preko neta.
|
_________________ I'm gonna make him an offer he can't refuse |
|
|
|
|
strujnik Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 45
Datum registracije: 16 Mar 2005 Poruke: 3 Mesto: Mostar
|
|
Lan preko interneta, ne znam na sta tacno mislis.
Ma koristi kablove, to ti je najsigurnije ili ako ti je drugi racunar (pozeljno laptop) s kojim se zelis umreziti blizu koristi neki D Link switch koji podrzava i wireless i ako laptopo ima wireless eto ti ga
|
_________________ Strujnik |
|
|
|
|
VoOdoO_MaN Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 09 Okt 2004 Poruke: 109 Mesto: Velika Plana/BG
|
|
Ako hocesh za igrice da ti bude kao u LAN-u dok igrash sa nekim skini
GG Client imash na www.gg-game.com
|
|
|
|
|
|
Vaxter Dobro upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Sep 2004 Poruke: 605 Mesto: Šimanovci
|
|
Hamachi to radi i ne samo za igranje...
Za sve radi...
|
_________________ I'm gonna make him an offer he can't refuse |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|