:: |
Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Vaš zavičaj ili, pak, zavičaj Vaših roditelja
Ime mog je Bežište Nalazi se u jugoistočnoj Srbiji, na pola puta između Belu Palanku i Babušnicu U podnožju je planine Rakoš, vrha Suve planine, na tlu crvenice, u mom srcu, oduvek i zauvek
Takav mir nigde osetila nisam...toliko zvezda nikada videla - nebo se beli...nigde više nisam slušala tišinu...nigde tako spokojna kao dete, a i kasnije, bila...
Moj dom, roditelji roditelja mojih, voćnjak, njive, dud, neponovljivi zvuci i boje žive u meni...ja im se ne vraćam, ne moram da ih se sećam...tu su...intenzivno i stvarno...
A Vi?
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
Hot Cherry Banovan! -!Every Girl's Nightmare!-
|
Datum registracije: 22 Dec 2006 Poruke: 29710 Mesto: PederLand
|
|
Valjda sam glup pa ne razumem . Annabel_Lee na šta treba da se odgovori, nisam razumeo koje je pitanje
|
|
|
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
Tema: Moje selo lepše od Pariza
Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | Vaš zavičaj ...
Takav mir nigde osetila nisam...toliko zvezda nikada videla - nebo se beli...nigde više nisam slušala tišinu...nigde tako spokojna kao dete, a i kasnije, bila...
....neponovljivi zvuci i boje žive u meni...
A Vi? |
@serbchery:
Citirah samo delove.
Da li je ovo iznad dovoljno kao objashnjene?
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Moj stari je podrijetlom iz Srbije, južne Srbije, točnije - iz Blaca (Blace).Tamo je živjeo jako malo i prije nego je otišao u Trst.
To je je grad i općina u Topličkom okrugu u Srbiji. Po popisu iz 2002., grad je brojao 5,465stanovnika. Ja nikad nisam bila i jako bih voljela da odem dole. Površine je 306km2. Svake godine u kolovozu(avgustu) organizira se festival po imenu ,,Šljivijada,, ( ,,Plumday,,). i traje tri dana.
Opština Blace je smeštena u Topličkoj kotlini, na istočnim obroncima Kopaonika i jugozapadnim obroncima Jastrepca.
Blace čini raskrsnicu puteva prema Kosovu i Metohiji, Kopaoniku, Kruševcu i Prokuplju
|
|
|
|
|
|
TweexY Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Sep 2006 Poruke: 116
|
|
Ja sam sa Njegusa, za one koji ne znaju, to je rodno mjesto Njegosa
I to je jedino selo, koje nema mogucnost skijanja, a ima tako razvijen turizam 8)
|
|
|
|
|
|
Zbucka Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 27 Mar 2007 Poruke: 473 Mesto: Rajvosa
|
|
Sarajevo....
Rekoh vec jednom, odnosno citirah Izeta Sarajlica :
"..Jer ovo je grad u kome mozda i nisam bio najsrećniji,
ali u kome i kiša kad pada nije prosto kiša...."
Sta da kazem?! Okruzeno planinama, zavaljeno u kotlinu, presjeceno Miljackom.... Necu o arhitekturi, ljudima, Olimpijadi, smogu... ja cu samo reci da Sarajevo ima dusu, i zagrljaj za svakoga.... iako nije ogromno, iako je ranjeno, uvijek se njemu vratim... To je ono sto ga cini samo mojim....
Ponosna sam sto zivim u gradu kao sto je moj... I ponosna sam na ljude koji zive u mom gradu ( ovdje ne brojim one koji su se maskirali pa imaju nadimak "ljudi" )... Mogla bih pisati danima... Ali eto, ovo je za sada dovoljno....
|
_________________ Svako od nas neku svoju priču ima,
Što u tami tišti, a puteve bira,
Samo kad je hladno,kad umori zima
Slutimo je tuzni na krilu leptira... |
|
|
|
|
lukamuzika Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 12 Dec 2004 Poruke: 107 Mesto: Novi Sad
|
|
lepsi grad od pariza moze biti samo NOVI SAD.....
najlepsi grad koji postoji,jeste da mnogo odudara od pariza i da nam fali mnooooogo stvari ali opet je najlepsi
nemamo sve one fensi butike i mestaza soping....a to najvise boli...
|
|
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Zagreb.
Općina Rođenja Medveščak, pa živio u Maksimiru (ne u Zoološkom vrtu) i na Črnomercu.
Fali mi moj grad, uvijek...
Tatini iz N. Gradiške, mamini iz B. Gradiške. Ali se za ta mjesta nisam toliko vezao.
Nemam baš veze sa nekim posebnim selom mada sam seljak definitivno u duši!
U potpisu... seljačina s Medveščaka...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
|
|
|
Moja ideja bila je zavičaj, ponajviše selo iz kog vuku Vaši koreni, ne grad u kome živite, za to postoje druge teme u ovom delu foruma Hvala
|
|
|
|
|
Dinke Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 25 Avg 2007 Poruke: 58 Mesto: Sabac
|
|
Moje selo je Slepcevic izmedju Beograda i Loznice,predivno ravnicarsko selo u kom bih mogao provesti svoj zivot,taj mir je car sela,ostalo je sve slicno....
|
_________________ Prati svoje srce,ne slusaj nikog oko sebe....................................... |
|
|
|
|
semir_86 Iskusni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 31 Mar 2006 Poruke: 921 Mesto: Mostar
|
|
Ja sam iz Zelenike(kaoi sto i pise), općina Živinice, udaljeno od Živinice cc 10 km, najljepse mjesto na svijetu....
|
_________________ Kod nas se od Daytona godine broje ljudi se ljudi boje i svako glasa za svoje, brđani postaju građani, do juče svjetla gasili sjekirama a sad su u odijelima... |
|
|
|
|
|
|
|
Eto mene o5 sa mojim Bežištem
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|