www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

problem sa laptopom
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Hardware ~ -> ~ Arhiva - Hardware ~
::  
Autor Poruka
despot77
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 01 Sep 2004
Mesto: република српска

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 18, 2007 5:50 pm    Naslov poruke: problem sa laptopom Na vrh strane Na dno strane

Imam laptop na kome je crko monitor. Kako da ga sad podesim da mi sliku prebaci na drugi monitor? Naime, kad ga povežem sa drugim monitorom, uključim ga, dobijem signal i na tom drugom monitoru , i sve je OK do momenta kad se završava dizanje windowsa, tad nestaje signala na drugom monitoru a po zvučnom signalu vidim da je windows podignut. Ostale komponente laptopa su ispravne, jer kad ga gasim sve ide normalno, postupak gasenja: win tipka, strjelica gore, 2 puta enter, i to je to. Prije dok mu je monitor bio ispravan povezivao sam ga na drugi monitor ali sam onda mogao uci u control panel i podesiti da mi salje signal i na drugi monitor, za sta sam sad slijep. Kako da to sad uradim? Jako mi je to vazno, zbog podataka koje imam na njemu, inace ima instaliran win98.

Molim ako neko ima ideju da mi pomogne!

Hvala

NenadS
Administrator i domaćin
Administrator i domaćin

Godine: 40

Datum registracije: 01 Avg 2002
Mesto: Oreškovica

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 18, 2007 6:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mozda da pokusas preko Safe Mode-a ili ako imas S-VHS izlaz na njemu da ga povezes sa TV-om, mozda ce tamo davati sliku...

despot77
Upućeni član
Upućeni član

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 18, 2007 7:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Riješio sam problem, naime saznao sam na jednom forumu da svaki laptop kombinacijom tipki Fn i FX (X= 1 do 10 zavisno od modela) prebacuje sliku na drugi monitor. Kod mene je Fn+F3
U svakom slučaju hvala Very Happy

despot77
Upućeni član
Upućeni član

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 16, 2007 12:47 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Opet ja. Da ne otvaram drugu temu iznijeću svoj novi problem ovdje Embarassed

Prvo da kažem da imam jako skromno informatičko znanje pa molim nekoga ko će imati strpljenja da mi pomogne!

Imam drugi laptop, IBM Thinkpad T23/2, Windows XP, P III, 1,2 Gh, 256MB RAM, 20 GB HD. Sve je bilo OK do neki dan kad sam ga uključio, DVD rom više nije radio, u My Computer takođe nije više bilo ikonice DVD rom. Jedino bi se pri paljenju na kratko upalila lampica DVD-a ali poslije više ništa. Prijatelj mi je rekao da treba instalirati nove drajvere.
Ja do sad nisam nikad radi tako nešto (instalirao drajvere), pa bih molio da mi neko pomogne , gdje da ih nađem i kako da instaliram?
Embarassed

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 16, 2007 1:45 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

despot77 je napisao/la sledeće:
Opet ja. Da ne otvaram drugu temu iznijeću svoj novi problem ovdje Embarassed

Prvo da kažem da imam jako skromno informatičko znanje pa molim nekoga ko će imati strpljenja da mi pomogne!

Imam drugi laptop, IBM Thinkpad T23/2, Windows XP, P III, 1,2 Gh, 256MB RAM, 20 GB HD. Sve je bilo OK do neki dan kad sam ga uključio, DVD rom više nije radio, u My Computer takođe nije više bilo ikonice DVD rom. Jedino bi se pri paljenju na kratko upalila lampica DVD-a ali poslije više ništa. Prijatelj mi je rekao da treba instalirati nove drajvere.
Ja do sad nisam nikad radi tako nešto (instalirao drajvere), pa bih molio da mi neko pomogne , gdje da ih nađem i kako da instaliram?
Embarassed

Pogledaj tko je proizvodjac , koji je model. Odi na njihov web-site i skini zadnju verziju drivera.
Downloadiraj na svoj komp. Mogao bi imati i neki file ili uputstvo na web stranici manufacturera.

despot77
Upućeni član
Upućeni član

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 17, 2007 8:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovako, kad izvucem DVD rom i vratim ga nazad u leziste, Windows ga prepozna, ali tada u donjem desnom uglu mi javlja da hardver sad mogu pazljivo izvaditi. DVD radi ok, cita medije. Medjutim kad ugasim laptop i sledeci put ponovo upalim opet neprepoznaje DVD rom i ja gaponovo moram izvuci iz lezista i ponovo vratiti nazad da bi ga Windovs vidio...

U cemu je kvaka, Malo pametniji su mi rekli da WIN XP automatski mora prepoznati opticki uredjaj, kod mene ga prepozna ali tek nako sto ga ja cimnem napolje i opet unutra Evil or Very Mad

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Hardware ~ -> ~ Arhiva - Hardware ~ -> problem sa laptopom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon