:: |
Autor |
Poruka |
Eliot je sreda Odomaćeni član
|
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 1128
|
|
Da li po vasem misljenju postoji apsolutna lepota?
Neka stvar, pojava ili bice koje je za sve ljude na svetu lepo? Apsolutno lepo?
Ili je pak lepota jako individualna stvar koja varira zavisno od naroda, njihove kulture, religije...?
Sta za vas znaci lepota?
Ja licno mislim da je to jako individualna stvar. Postoje ljudi ili predmeti koje sam na pocetku smatrala lepim i privlacnim oku.
Vremenom se to promenilo. Kapiram da kako se ja menjam, tako se menja i moj stav o lepim stvarima i lepim ljudima.
A da li postoji apsolutna lepota to zasta ne znam...falio bi mi i konkretan primer.
Kako je kod vas?
|
Poslednja prepravka: Eliot je sreda datum Ned Feb 25, 2007 2:16 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
Trfac Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 04 Feb 2007 Poruke: 85
|
|
ljepota ne da varira od kulture do kulture vec od covjeka do covjeka, nekome je nesto lijepo nekome nije, sve to zavisi kako covjek subjektivno shvata to nesto,kakvu sliku u glavi ima o tom necemu ili nekome.
|
|
|
|
|
|
ekonomista87 Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 278 Mesto: Vojvodina, Pancevo
|
|
To je individualno, zavisi od coveka do coveka. To je barem moje misljenje
|
|
|
|
|
|
dekija85 Dobro upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 06 Jan 2006 Poruke: 672 Mesto: Beograd
|
|
lepota postoji samo unutasanja a to ko nije shvatio shvatice kad bude imao 30-40 godina
|
_________________ NO REMORSE NO REGRET |
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
postoji mnogo nacina da se definise 'lepo'...meni negde najblizi i najprihvatljiviji je 'lepo je ono sto izaziva prijatna osecanja'...ako je verovati u ovo (a ja, kao sto vec rekoh, verujem) onda bi tu negde i bilo objasnjenje zasto su svakom od nas razlicite stvari lepe...razlicite nas stvari cine srecnima, razlicitim se stvarima radujemo, razlicite nas stvari pokrecu i upotpunjavaju...i kako odrastamo, sazrevamo, starimo menjaju se stvari koje nas usrecuju pa se samim tim i nase poimanje lepote menja...u jednom periodu nam je 'lepo' ono sto nas vizuelno zadovoljava, u drugom su u prvom planu duhovne vrednosti itd
apsolutna lepota...pa postoji ukoliko postoji i apsolutno zadovoljstvo...ako smo 'apsolutno' srecni onda mora postojati i izvor te srece koji je onda, za nas, apsolutno lep...e sad...apsolut ne postoji...po meni...tako da ni apsolutne lepote nema...bar ja u nju ne verujem
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
perrygirl Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 19 Nov 2006 Poruke: 4
|
|
Mnogo je tih koji gledaju samo tu superficijalnu (spoljasnju) lepotu, a dok ti neki sagledaju i tu unutrasnju lepotu, ti shvatis da je proslo 30 godina.
|
|
|
|
|
|
Lilly lovedoll *GiMmE mOrE*
|
Datum registracije: 26 Maj 2006 Poruke: 3257
|
|
Svako, koliko god to nemoguce izgledalo, je lep na svoj nacin.
Ukusi su razliciti.A izmedju ostalog, zivimo u vremenu "plastike" i sminke, tako da nema osobe koja ce, ako ne zeli citavog zivota ostati ruzna.
|
|
|
|
|
|
ralfy Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 01 Jul 2006 Poruke: 63
|
|
ja razmisljam u stilu starih Grka....Dakle, lepota je u ocima posmatraca. Pa zar nismo svi pomalo voajeri )
|
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
sta je za mene lepota???
Hmmmmm pa to je ono sto je lepo ali je prolazno,a sto danas mnogi nazalost gledaju vise no pamet i dobrotu...
|
|
|
~SonicLady~ ~Smiley~
|
Godine: 39
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde
|
|
Lepota je u oku posmatraca... Koliko istine ima u tim recima...
Za mene je lepota iskra u oku, veseo iskren osmeh, razigrani tonovi muzike, izlazak i zalazak sunca, snezne pahulje, zvezdano nebo... Toliko lepote nas okruzuje a da mi toga nismo ni svesni.
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
|
|
|
dragoje Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 17 Okt 2006 Poruke: 74
|
|
Ljepota je u oku posmatraca.
|
|
|
|
|
|
sjena23 ~Shadow Lady In Love~
|
Datum registracije: 10 Maj 2005 Poruke: 9824
|
|
mislim da je ljepota varijabilan subjektivan aspekt svakog pojedinca na svijet,
npr. u nekim trenucima neke osobe su nam prekrasne, a onda potaknuti razočaranjem o njima, počinjemo trgat tu sliku o toj osobi u našim mislima
nešto što je meni lijepo , neće biti nekome drugom i obrnuto
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|