:: |
Autor |
Poruka |
bugojno Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 16 Apr 2005 Poruke: 8
|
|
Zeleo bih da pozdrawim swe ljubitelje dobrog ozwucenja u kolima!!Takodje bih zamolio swe one koji bar nesto znaju o ozwucenju o kwlitetnim markama,koji pleyer,koji zwucnici jer mi je stwarno potrebna pomoc.Zelim da izwrsim ugradjnu ali neznem sta tacno da stawim.Molim za pomoc!!!
|
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
moja preporuka je alpina ili pioneer
|
|
|
boolero Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 03 Jan 2006 Poruke: 265 Mesto: Beograd
|
|
Alpina definitivno.
|
_________________ Opel Kadet E 2.0
Opel Vectra B 1.8 16v
Opel Team Serbia |
|
|
|
|
doktorsrle Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 22 Jan 2007 Poruke: 61 Mesto: sarajevo
|
|
eh ovako ako želiš dobro ozvučenje i ako imaš para to je alpine a ako nemaš para pioneer definitivno
uzmeš pojačalo, 300w ugradiš 2 dvosistemska odvojena zvučnika i 2 trosistemska i bass sa orignal kutijom u gepek i ekstra si to ti je sve 500 eura
[Edit by Rile_Master: Pisanje poruke jedne za drugom, u istoj temi, gde to nije neophodno (SPAM-ovanje), strogo je zabranjeno Pravilnik-om.]
|
|
|
|
|
|
Vlada_R ///M
|
Godine: 38
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 1256 Mesto: NL
|
|
doktorsrle je napisao/la sledeće: | a ako nemaš para pioneer definitivno
|
Kako da ne, Pioneer ti je mislim jeftino u p.m.
|
|
|
DJ-KOmar Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Jan 2006 Poruke: 175 Mesto: Zagreb/Odzak
|
|
-HU: Alpine, Pioneer,Clarion,Panasonic...redosljed kojim bi ja izabro
-Pojacalo:4-kanalno snage cca. 70 - 100wrms po kanalu na 4ohm s tim da je premostivo
-Prednji sistemi:50-80wrms...tu imas kamaru toga u cjenovnom rangu od 100-150eura zadovoljavajuce kvalitete(Hertz ti recimo ima povoljne a odlicne sisteme a i blaupunkt velocity serija sije sve sisteme u tom cjenovnom rangu)
-Sub: Bice to dovoljno nesto do 250wrms vece osjetljivosti 90 - 95db, po mogucnosti DVC ako je pojacalo stabilno na 2ohm tako da mozes vise izvuc, kutija kompresija ukoliko hoces precizniji bass, ako volis hip hop i malo jaci overbass onda bassreflex ili bandpass...
-Kablovi sto skuplje to bolje neki minimum 70-100eura za malo kvalitetnije ozicenje.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vodi racuna kuda vodis naponski , a kuda RCA i kuda zvucne kablove!
|
|
|
gerat Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 03 Nov 2006 Poruke: 11
|
|
Ne znam sta podrazumevas pod "dobrim" ozvucenjem. Za vecinu, tu spadam i ja, je to 4 zvucnika, 2 do 4 visokotonca i dobar CD plejer, i sve to moze da kosta sa ugradnjom 150 do 200e. Moja preporuka ti je pioneer.Alpina je definitivno bolja, ali i dva do tri puta skuplja, i ja ne vidim svrhu tolikog razbacivanja, za malo bolje performanse. Kenwood ti ne bih preporucio, jer su moja iskustva, kao i nekih drugih ljudi sa njime ocajna, kenwood je samo lep i saren, a ostalo na skali od 0 do 10 je dvojka. Pioneer je jednostavan, fukcionalan, mnogo kontrola na malo tastera, neupadljiv dizajn, sto je vecini korisnika jako gotivno.
Ako hoces nesto zesce, sa subwoofer-om, racunaj i na pojacalo i skretnice niskih tonova, jos stotinak evra, bazooku od 4000 do 5000 din, ili free air woofer koji ide na dasku, koji je lepsi, ali i dosta skuplji, i kosta i do 100e. Ako ti treba jos neka pomoc pitaj, i malo preciznije iskazi svoje zelje.
|
|
|
|
|
|
neki33 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 01 Nov 2005 Poruke: 10
|
|
Moja preporuka je Pioneer...Mada je to sad diskutabilno posto su Kinezi stavili sapu na sve...A sto se tice cene koliko para toliko muzike
|
|
|
|
|
|
DJ-KOmar Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Jan 2006 Poruke: 175 Mesto: Zagreb/Odzak
|
|
Da je bar napiso koliko para misli dat na ozvucenje! jer pojam solidnog ozvucenja se razlikuje od osobe do osobe!
|
|
|
neki33 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 01 Nov 2005 Poruke: 10
|
|
DJ-KOmar je napisao/la sledeće: | Da je bar napiso koliko para misli dat na ozvucenje! jer pojam solidnog ozvucenja se razlikuje od osobe do osobe! |
Slazem se sa tobom, zato sam i ja napisao koliko para toliko muzike
|
|
|
|
|
|
nedd1ch Dobro upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 11 Dec 2005 Poruke: 597 Mesto: Novi Sad/Bachka_palanka
|
|
Pioneer,kenwood ,nema razlike sve je to sad kinesko. Alpina nje na izgled nista posebno,ali je kvalitet,blaupunkt takodje.
Sto se tice zvucnika [elipsi],pre 10tak godina kad je pioneer ili kenwood pravio zvucnik od 250w nominalne ili 80tak w realne snage,magnet je bio 10cm precnika i dva kila tezine,a sada vidim takav isti zvucnik sa magnetom od 5cm,tacno se vidi da je kineske proizvodnje,preporucio bih takodje blaupunkt....
|
_________________ nedd1ch |
|
|
|
|
Vlada_R ///M
|
Godine: 38
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 1256 Mesto: NL
|
|
blaupunkt je isto jaka marka
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|