www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Defragmentacija! Sta je to ?
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Hardware ~ -> ~ Arhiva - Hardware ~
::  
Autor Poruka
Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

Godine: 34

Datum registracije: 04 Apr 2005
Mesto: Beograd - Novi Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 29, 2006 7:02 pm    Naslov poruke: Defragmentacija! Sta je to ? Na vrh strane Na dno strane

Evo za pocetnike koji bas ne razumeju sta je to defragmentacija i cemu sluzi nasao sam lepo objasnjenje:

Prostor diska je izdjeljen na Cluster-e koji mogu da budu razlicitih velicina. Ako se ne varam mislim da je za NTFS 8 kB. I kada Windows snima File onda ga stavlja u Cluster. Medjutim, sta ako je File veci od Cluster. Onda ga razdjeli u vise Clustera.

Zamisli da je ovo Hard Disk u Cluster-ima:

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

I kada instaliras nesto Cluster-cici ce pune:

XXXXXXXXXXXXXXoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

I kasnije dodajes nove sadrzaje a neke brises:

XXXXXooooXXXXooXooXXoXoXoXXoooXXXXoooooooooooooooooooooooooo

I kada dodas jos neki File (*************) koji je oveci onda Win naprimjer strpa ovako:

XXXXXo**oXXXXo*Xo*XX*XoXoXXo**XXXX******oooooooooooooooooooo

A posto je fragment dio, tvoj File je fragmentiram. Onda ako zelis da ti je File u komadu, onda upalis Disk Defragmenter u sredis svoj Hard Disk:

XXXXXXXXXXXX*************XXXXXXXXooooooooooooooooooooooooooo

Sada su svi File-ovi u komadu. Mozda se pitas sto ce ti defragmentacija. Pa dobijas nesto brze performanse. Isto kao da te pitam da li ces se lakse snaci u sredjenoj sobi (defragmentirano) ili u nesredjenoj sobi (fragmentirano). Ako se ti brze snalazis u sredjenoj sobi, onda je i kompjuteru "lakse".

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

Godine: 40

Datum registracije: 27 Maj 2005
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 30, 2006 7:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Stvarno super objasnjenje za mnoge koji se bas i ne razumeju cemu sluzi defragmentacija.A ja sam morao da napisem ovaj post zato jer ja se lakse snalazim u nedefragmentiranoj sobi 8) al naravno HD mi je uvek defragmentiran jer ko sto si i ti sam napisao performanse su vazne...

....tvoj i u dobru i u zlu....

lukawar
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 28 Feb 2007

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 28, 2007 11:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

premještavanje razbacanih filova u grupe tako da je lakše nalaženje na hard disku

venom
Iskusni član
Iskusni član

Datum registracije: 24 Avg 2005
Mesto: City of Heroes!

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 03, 2007 11:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

obično se koristi opis skladišta punog kutija koje su razbacane i teško se nalaze
ali kada se te kutije sreed lepo i nameste-...

anex80
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 44

Datum registracije: 10 Avg 2006

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 14, 2007 4:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

hvala na objasnjenju u ime onih koji ovo nisu znali Laughing

red_devil
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 35

Datum registracije: 09 Sep 2005

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 16, 2007 9:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

1.)
Kada ste vec poceli da pricate o defragmentaciji zanima me zasto kada radim defragmentaciju PC ne defragmentise sve. Znam da ne defragmentise ove stvari od sistema, ali recimo kod mene na kraju kod Reporta pokazuje da nije defragmentovao jedno 10 fileova...? Fileovi su od Acera... Koristim laptop...

2.)
Sta biste preporucili kao zamjenu za ovo sto dobijamo uz Windows, nekakav bolji tool za defragmentaciju?
Pozz 8)

Poslednja prepravka: red_devil datum Sre Apr 18, 2007 7:36 pm; ukupno izmenjena 1 put

Do'Urden
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 35

Datum registracije: 18 Apr 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 18, 2007 5:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja koristim O&O Defrag V8, a pored toga bi ti preporucio PerfectDisk.

Aco91
Upozorenja: 1 od 3

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 33

Datum registracije: 11 Mar 2006
Mesto: Loznica

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 08, 2007 6:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja koristim Diskeeper

P_r_e_d_a_t_o_r
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 32

Datum registracije: 05 Mar 2007
Mesto: Belgrade

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 08, 2007 7:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Defragpro
Zakon!

Ohanzee
Banovan!

.:Tale Believer:.
<b>.:Tale Believer:.</b>

Datum registracije: 11 Feb 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 23, 2007 9:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

kako je meni pre vise od decenije objasnio jedn strucnjak...

pazi.... zamisli jednu stalazu za knjige sa gomilom polica.... nije puna.. knjige su sortirane.... vremenom uzimas knjige i citas ih, dajes ih drugarima... polica se prazni... procitas knjigu i vratis je na bilo koje mesto... kupis novu knjigu i ubacis je opet nasumicno... neku knjigu bacis... neki drugari ti vracaju knjige a neki ne... ti ih slazes nasumicno... posle nekog vremena pogledas policu i ona je u haosu... treba ti neka knjiga i ti krenes da je trazis... i sporo ti ide... nadjes je ti na kraju... ali si se ubio trazeci...

i posle nekog vremena keva ti udje u sobu i sredi policu... sve poredja kako treba... od A do Š... red po red... sve sortirano i sredjeno... stanes ispred police i za sekundu nadjes knjigu koja ti treba...

e tako radi hard disk....

kosta00
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 02 Jun 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 28, 2007 2:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Koristim JkDefrag.

Ilija@Nis
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 16 Jun 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 15, 2007 12:26 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislim da je Ohanzee dao najbolje objasnjenje.Samo bih dodao da je dobro posle defragmentacije pokrenuti i neki program za sredjivanje registara, i posle komp radi ko bombonica Very Happy .

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Hardware ~ -> ~ Arhiva - Hardware ~ -> Defragmentacija! Sta je to ? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon