:: |
Život započinje: |
Onog dana kada se beba rodi |
|
20% |
[ 6 ] |
Negdje u zadnja 3 mjeseca trudnoće |
|
6% |
[ 2 ] |
Između trećeg i šestog mjeseca trudnoće |
|
3% |
[ 1 ] |
Između 40-og dana i trećeg mjeseca trudnoće |
|
0% |
[ 0 ] |
Oko 40-og dana trudnoće |
|
6% |
[ 2 ] |
Između dana kad spermij uđe u jaje i 40-og dana trudnoće |
|
6% |
[ 2 ] |
Kad počne podjela stanica organizma |
|
0% |
[ 0 ] |
Kad spermij uđe u jaje |
|
13% |
[ 4 ] |
Prije nego spermij uđe u jaje (tj. otkako su spermij i jaje živi) |
|
3% |
[ 1 ] |
Otkad Bog to kaže |
|
13% |
[ 4 ] |
U prethodnom životu |
|
3% |
[ 1 ] |
Aureliano, ostavi se ćorava posla |
|
23% |
[ 7 ] |
|
Ukupno glasova : 30 |
|
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Što mislite u kojem trenutku započinje život? Da li u trenutku kad spermij uđe u jaje? Ili kad su spermij koji će ući u jaje i jaje stvoreni (jer obje čelije su živei dok su rasparene). Ili život počinje poprilici 40 dana poslije ulaska spermatozoida u jaje? Ili u nekom drugom trenutku? Ili kad beba se rodi?
Došlo j do greške u tipkanju. Druga opcija u anketi treba reći Negdje u zadnja 3 mjeseca trudnoće a ne 32 mjeseca...
Moderatori molim ispravite.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu
|
Godine: 42
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778
|
|
Aureliano, ostavi se ćorava posla 8)
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
po meni zivot pocinje kad covek umre je ovaj zivot na zemlji je cisto mucenje,....
|
|
|
Velja25 ~ Sanjicin komšija ~
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Jan 2004 Poruke: 2594 Mesto: Novi Sad
|
|
Jos stari Grci su shvatili a danasnja nauka to i dokazala da zivot pocinje kada se jajna celija oplodi. Dakle ne treba tu previse filozofije kad postoje cinjenice
|
|
|
|
|
|
Idealno_losha Banovan! Опасница ©
|
Datum registracije: 15 Dec 2006 Poruke: 33698 Mesto: Jedno veeeoma ali veeeoma idealno loše mjesto ;)
|
|
Uf...pa vjerovatno započinje začetkom...ili ?
|
|
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Velja25 je napisao/la sledeće: | Jos stari Grci su shvatili a danasnja nauka to i dokazala da zivot pocinje kada se jajna celija oplodi. Dakle ne treba tu previse filozofije kad postoje cinjenice |
OK, kako to onda i dan danas postoje nedoumice, razlicita vjerovanja, razliciti odgovori (cek, cek, pogledaj i na rezultate ankete)?
Nekima je to po Bogu.
Nekima od onog trena kad se jajna celija oplodi.
Nekima od trenutka kad se dijete rodi.
Po jednom Papi cak je od 40-og dana trudnoce (recimo da je zato tako navedeno i u anketi).
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
srna2422 Odomaćeni član
|
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 2402
|
|
Crno i zlatno je napisao/la sledeće: | Aureliano, ostavi se ćorava posla 8) |
slazem se!
|
_________________ Marriage is the triumph of imagination over intelligence. |
|
|
|
|
Pedjanbg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 20 Jan 2006 Poruke: 229 Mesto: Novi Beograd
|
|
Ja ipak mislim da je u zadnja 32 meseca trudnoce.
|
_________________ Life sucks. Then you die. |
|
|
|
|
Ugard Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 73
Datum registracije: 09 Nov 2006 Poruke: 123 Mesto: Cincinnati
|
|
Znam sigurno kad pocinje uzivanje u procesu pocetka zivota, a kad pocinje zivot??
Aureliano, ostavi se corava posla.
|
|
|
|
|
|
Velja25 ~ Sanjicin komšija ~
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Jan 2004 Poruke: 2594 Mesto: Novi Sad
|
|
aureliano je napisao/la sledeće: | Velja25 je napisao/la sledeće: | Jos stari Grci su shvatili a danasnja nauka to i dokazala da zivot pocinje kada se jajna celija oplodi. Dakle ne treba tu previse filozofije kad postoje cinjenice |
OK, kako to onda i dan danas postoje nedoumice, razlicita vjerovanja, razliciti odgovori (cek, cek, pogledaj i na rezultate ankete)?
Nekima je to po Bogu.
Nekima od onog trena kad se jajna celija oplodi.
Nekima od trenutka kad se dijete rodi.
Po jednom Papi cak je od 40-og dana trudnoce (recimo da je zato tako navedeno i u anketi). |
Zato sto ljudi razmisljaju onako kako im odgovara. Na jednom drugom forumu se povela rasprava oko abortusa i ubijanja zivih bica. Ljudi koji su zastupali abortus govorili su da je dete zivo tek posle neka tri meseca trudnoce. Hocu da kazem da mi cesto necemo da uzmemo u obzir neke ocigledne cinjenice jer nam jednostavno tako ne odgovara ili iz prsotog neznanja.
|
|
|
|
|
|
nesanica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 06 Apr 2005 Poruke: 89
|
|
Život započinje kad se beba rodi i počne disati. Prije toga je samo još jedan deo žene.
|
_________________ Život je ljep, ako znaš da ga živiš! |
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Po vjerskim knjigama stoji da zivot djeteta pocinje oko 20 dana i da mu se tada propisuje od Boga kad ce se roditi..sta ce biti kad se rodi-musko ili zensko- kako ce se i gdje roditi..kakve ce katrakteristike imati ...kako ce zivjeti i do kada
buduci da ja jako vjerujem u Boga smatram da se sve desava Bozijom voljom pa tako vjerujem da je Bog taj koji odredjuje kad cemo se roditi i kada cemo umrijeti.
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
|