:: |
Autor |
Poruka |
PedjaS Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 66
Datum registracije: 10 Dec 2006 Poruke: 39 Mesto: Beograd

|
|
4D ultrazvuk je relativno nova tehnologija, u narodu je poznat po "surface mod"-površnom prikazu, kada se vidi lik bebe, na šta se nažalost često i svodi ovaj pregled, mada on sam po sebi nije suština 3-4D ultrazvuka.
Pored površnog moda postoji i "X-ray" mod (skelet bebe), color doppler 3D -tzv. "ANGIO MOD" (srce i krvni sudovi). 4D ultrazvukom se meri volumen bebe za razliku od 2D gde se mere distance.
Videti lik svoje bebe pre rođenja je fascinatno, ni jednog roditelja u ordinaciji nije ostavio ravnodušnim.
U slučaju prisustva neke anomalije trodimenzionalni prikaz olakšava postavljanje dijagnoze, jer poput skenera moguće je napraviti 50-250B snimljenih preseka, tj. snimljen je objekt simultano prikazan na ekranu u tri međusobno upravna preseka: uzdužnom, poprečnom i koronarnom.
To omogućuje bolje reći olakšava prepoznavanje anomalije uz jedinstvenu analizu anatomije bebe.
Istovremeni više presečni prikaz uključuje prednost konvencionalne tehnike (2D) uz mogućnost pravljenja preseka u tri ravni x, y i z.
Vreme za 4D ultrazvučni pregled i učestalost kod normalnih trudnoća je isto kao kod 2D ultrazvuka u svakom trimestru po jedan
Pozdrav i dobro zdravlje Dr Peđa
|
_________________ beli mag u službi čoveka! |
|
|
|
 |
Slejdž Gospodja Selektorka

|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 4716 Mesto: Frankfurt/ Loznica

|
|
Skoro sam bila kod mog ginekologa na redovnoj kontroli i odusevila se kad sam videla da sad ima i ovaj 4D ultrazvuk.Dok sam ja bila sa mojim klincima trudna, nije ga imao, vec sasvim normalan 2D.
Pokazao mi slike od beba iz stomaka, napravljene ovom tehnologijom.To je nesto savrseno.
Vidis svoje dete kako izgleda.Naravno,kao sto rece PedjaS, to nije cilj ovoga, ali je ipak
nesto sto moram jos jednom da dozivim u svom zivotu.
Izgleda da mi trece sleduje ipak
|
_________________ Bez tebe ne smem
ja ne umem
disati,smejati se, hodati |
|
|
|
 |

|

|
|
Pa gđo Slejdž požurite, ja vam na cenu 4D ultrazvučnog pregleda 55€ dajem 20% popusta!
Pozdrav i dobro zdavlje, čekam vas u Beogradu Dr Peđa
|
|
|
|
 |
knknpnkn * Đavolkova žena *

|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda

|
|
ja sam mogucnosti 4D ultra zvuka, oprobala u veoma nesrecnim okolnostima
naime, za vreme moje trudnoce, na dan kad sam krenula da krvarim, doktor me je poslao na 4d ultra zvuk, gde bi utvrdili tacno sta se desava sa bebom, jer je doslo do komplikacije. Bez obzira sto je beba bila jako mala (skoro 3 meseca), sve se videlo mnogo jasnije nego na 2d. Utvrdjeno je sta je utvrdjeno, sto nisu mogli da vide na 2d i ja sam, posle samo par sati izgubila bebu! Dok sam cekala "presudu", gledala sam slike iz njihovog albuma! Predivno!Bukvalno gledate bebu kao da vam je u narucju! Naravno da nije najbitnije, ali kada 4d ultra zvukom cika doktor utvrdi da je sa bebom sve u redu, pa jos na to vidite i to prelepo malo lice-mislim da nema vece srece za roditelje! Ja nisam imala prilike da to vidim, ali se molim Bogu da cu sto pre to doziveti!
|
|
 |
Slejdž Gospodja Selektorka

|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 4716 Mesto: Frankfurt/ Loznica

|
|
PedjaS je napisao/la sledeće: | Pa gđo Slejdž požurite, ja vam na cenu 4D ultrazvučnog pregleda 55€ dajem 20% popusta!
Pozdrav i dobro zdavlje, čekam vas u Beogradu Dr Peđa |
Hvala doktore,al male su sanse.Ovde i ne placam pregled.Nije novac ni u pitanju, vec nisam sama sa sobom rascistila dal zelim jos jedno dete.
A ako dodje do toga, nek je zivo i zdravo, gledacemo se.
Samo vi nama dalje pametne stvari pisite.Ja svaki post citam sa velikom paznjom.
Pozdrav
|
_________________ Bez tebe ne smem
ja ne umem
disati,smejati se, hodati |
|
|
|
 |

|

|
|
Dece i para nikad dosta! Dvoje dece su suparnici u ljubavi prema roditeljima, treće dete donosi ravnotežu u njihov međusobni odnos, socijalizuje ih na najbolji mogući način.
Pozdrav i dobro zdravlje! Dr Peđa
Za knknpnkn
Nadam se da ste imali i neko pozitivno iskustvo:?:
Što rekoše "preko trnja do zvezda", nikom od nas nije sve išlo i ne ide glatko u životu.
Kinezi imaju poslovicu da za nekog možeš reći da je srećno živeo tek kada umre!?? Niko nezna kada će mu se šta ružno desiti u životu!
Morate se boriti, dali vam se to prvi put dogodilo?
Pozdrav Dr Peđa
|
|
|
|
 |
knknpnkn * Đavolkova žena *

|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda

|
|
hehe na zalost, sa trudnocom nisam imala pozitivno iskustvo! To mi je bila prva trudnoca, i kako sam vec napisala na jednoj drugoj temi, prvi put da sam ikada u zivotu probala (li) da ostanem u drugom stanju. Uspeli smo iz samo jednog pokusaja, iz prvog orvog puta, ali se na zalost neslavno zavrsilo! Napisala sam na drugoj temi vec, da sam samo tad bila trudna, spontani se dogodio u Februaru mesecu ove godine, do Avgusta nismo nista pokusavali, radila sam neke testove i dala organizmu vremena da se povrati iz soka, ali evo, vec 4 meseca "radimo" na tome, bez rezultata! Nikako da se desi. Pretpostavljam da je to iz preterane zelje, preopterecenosti...ili sta vec. Jer, ja sam radila testove, po kojima je samnom sve u redu, a pretpostavljam da se muzu nista nije desilo u medjuvremnu. Nadam se da je sve ok i da cu se uskoro ponovo radovati i ugledati dve crte na testu!
|
|
 |

|

|
|
Žao mi je zbog toga što vam se dogodilo. Obično preporučujemo pauzu od 6 meseci pre naredne trudnoće. Možda bi za početak vaš partner mogao da odradi spermogram i spermokulturu. A vi HSG, histeroskopiju, briseve na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu. Genetsko ispitivanje obično a i ostale analize radimo nakon tri pobačaja. Sve zavisi od toga koliko imate godina i koliko dugo pokušavate da ostanete trudni.
PS.Evo jedne sličice iz moje ordinacije.
|
|
|
|
 |
dobra_devojka Fan Dragane Mirkovic

|
Godine: 44
Datum registracije: 19 Jul 2006 Poruke: 1010

|
|
Ovde trudnica ima samo jedan ultrazvuk tokom trudnoce (ako je sve ok) i to u 20 nedelji. Moj je zakazan za pocetak januara. Verovatno cu par nedelja posle toga otici na 3D/4D ultrazvuk, cisto iz radoznalosti. U Kanadi taj luksuz kosta 160$, ali uz to se dobiju slike i dvd snimak bebe.
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
U Evropi je preporuka kod normalne trudnoće u svakom trimestru po jedan ultrazvučni pregled.
Verovatno da u Kanadi vaše osiguranje finansijski pokriva 1 UZ pregled, a ne da je u pitanju potreban broj pregleda.
Pozdrav i srećno Dr Peđa
|
|
|
|
 |
dobra_devojka Fan Dragane Mirkovic

|
Godine: 44
Datum registracije: 19 Jul 2006 Poruke: 1010

|
|
TO je i meni cudno. Ja sam imala 2 utlrazvuka, ali to nema svako, nego samo osobe koje zele. Prvi je bio u 9-oj nedelji i tada su gledali kozu iza bebine glave, i ne znam sta jos jer su gledali dali beba mozda ima downsindrom (nisam sigurna kako se pise ). Odmah posle UZ su mi vadili krv, i posle su mi u 16-oj nedelji vadili krv i onda se to sve slalo na anlizu. Nalazi su dosli svi ok. A sada u 20-oj nedelji imam UZ koji ima svaka trudnica, i posle toga nista
|
|
|
|
|
 |
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...

|
|
U Nemackoj se Sonografija (Ultrazvuk) rade svakih 8-12 nedelja. Kao sto je Dr. Pedja rekao. Mada ako je trudnoca rizcna onda i cesce. 4D Ultrazvuk se i ovde placa (60-80€) neke Kase to preuzimaju ali neke i ne.
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|