:: |
Autor |
Poruka |
genius25 Iskusni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 28 Sep 2005 Poruke: 908
|
|
Ljudi slijepa sam ko sismis imam dipotriju -8 i razmisljam o laseru Ali neznam nikog ko je bio na tom i zanima me jeli skinu skroz da mi uopće naocale i lece netrebaju ili kak Ajd ako netko nesto zna o tome ili je bio bila bi mu zahvalna :evilbat:
|
_________________ ...Da sam žirafa i da mi netko kaže da sam zmija,ja bih ipak znao da sam ŽIRAFA..... |
|
|
|
|
Modesty Blaise Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 55
Datum registracije: 19 Mar 2004 Poruke: 98
|
|
Moj muz je to uradio pre jedno 2 godine. Imao je -4,5 dioptriju i nakon 10 minuta lasera nikada mu vise nisu trebale naocare. Zahvat jeste skup, ali rezultati su fantasticni.
Medjutim, ja takodje imam miopiju (-3) ali meni nisu mogli da urade, jer ne mogu bas svakom, zavisi od mnogo faktora koje ja ne znam I tako, ja i dalje idem sa socivima a moj dragi uziva.
|
|
|
|
|
|
Stoyan Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 52
Datum registracije: 28 Maj 2007 Poruke: 3 Mesto: Kruševac
|
|
Gospodjice, morate reći da li je vaša dioptrija rastuća ili nije.
Znate, kod osoba koje imaju probleme sa visokom kratkovidošću veoma je važno da dioptrija pude "Stacionarna". Ukoliko ona raste i posle navršene dvadeset druge godine života, radi se o "Progresivnoj" mopiji. Obično raste za jednu ili 1,5 dioptrija godišnje. U tom slučaju se ne preporučuje operacija skidanja dioptrije. Šta ti vredi da 3 godine ideš bez naočara kada posle moraš doživotno da ih nosiš?
Ja sam očni lekar i znam mnogo o tvom problemu.
|
|
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Lasersko skidanje dioptrije sve popularnije
Dosadile su vam naočare ili sočiva?
Laser može da reši i problem kratkovidosti (dioptrija u minusu) i dalekovidosti (dioptrija u plusu). Korekcija dioptrije laserom traje oko 15 minuta i nema bola. Dovoljno da nastavite da čitate tekst, zar ne?
Način da se brzo oslobodite naočara i(li) sočiva
Refraktivna hirurgija, odnosno lasersko i hirurško skidanje dioptrije se u svetu razvijala prethodnih decenija. U Srbiju je ovaj metod stigao pre petnaestak godina i sve je popularniji.
Ove operacije se danas rade s malim rizikom.
Prvi preduslov da neko uradi ovu vrstu operacije jeste da je stariji od 18 godina i da ima stabilnu dioptriju bar godinu dana. Takođe, morate da imate odgovarajuću debljinu rožnjače.
Sama korekcija dioptrije laserom ima nekoliko varijanti. Laserska procedura traje kratko, manje od 30 sekundi (zavisno od dioptrije), a cela intervencija oko 15 minuta za oba oka. Anestezija je u vidu kapi, nema bola.
Nakon operacije, pacijenti koriste kapi 10 do 15 dana i sposobni su za posao posle tri dana.
Cena ove operacije se kreće od 550 do 1.100 evra po oku.
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|