:: |
Autor |
Poruka |
slatka_sanerka Anđeo s greškom
|
Datum registracije: 24 Nov 2005 Poruke: 24591 Mesto: *tamo pokraj Miljacke*grada cevapa, viceva, ubica, muja i sulja, al i rokera, oskarovca, nobelovaca
|
|
Često nailazim na tekstove vezane uz grijeh, pa bih voljela čuti mišljenja o tome zašto bi nešto konkretno bilo grijeh, i u čemu je, po vama, logika oprosta nakon ispovjedanja istog?
|
|
|
|
|
|
HAMI_LOLIC Odomaćeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 12 Sep 2006 Poruke: 1148 Mesto: BGD,Zvezdara
|
|
evo mene..
greh je cin kako da kazem koji je svako uradio!! svi smo gresni nema nam sta
i za greh nema opravdanja ima samo pokajanja
"u ljubavi svi su gresni prezivece samo vecniii "
|
_________________ hami lolic je jedno stvorenje koje zivi u prasumi i napada bubasvabe koje jede da bi preziveo i... ma lazem to je samo covek od krvi i mesa isto kao i vi i doso je ovde da se zeza
:l: : :l: :i: :c: |
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Grijeh je sve zbog čega noću ne možeš mirno da spavaš jer si nešto učinila.Znači smo smo griejšnici,svi smo bili u toj situaciji.Slažem se da za grijeh nema oprosta već samo pokajanje.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
ma greh su izmislili siromasni robovi da bi se tesili da su zato robovi jer su ucinili nestio lose u prethodnom zivotu ili tako neko slivcno glupo verovanje,....Kad skupimo sve vere i relgije itj ono sto one smatraju za greh u jedan kos.Videcemo da je greh ziveti tako da smo onda po tome svi gresnici.....
|
|
|
budidobar Upozorenja: 1 od 3 Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 3354
|
|
nesto zbog cega coveka grize savest posle ucinjenog...
|
_________________ ....zelja je samo moja. da ne bude zabune..lepo vreme i dobro zezenje na sajtu. |
|
|
|
|
whitesnake1710 Dobro upućeni član
|
Godine: 54
Datum registracije: 24 Okt 2006 Poruke: 598 Mesto: Limasol
|
|
Pa, logika ispovedanja greha... misli da je u tome da izgovoris ono sto si zgresio/la. Da shvatas sta je ucinjeno!!! Ponekad nam je lakse da se suocimo sa grehom kad kazemo nekom sta smo uradiliu. A sama svesnost greha ce nam pomoci da ga ne nacinimo opet.
E, sad, zasto bi nesto bilo greh.... Koliko ljudi toliko cudi. Svako ima neko svoje shvatanje greha (Tu ne ubrajam 10 zapovedi - mislim da su ti one jsne )
|
_________________ I'm only living the Parrish bywords, looking for that "ounce of excitement", that "whisper of a thrill there is no sense living your life without". |
|
|
|
|
portoroz Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Okt 2006 Poruke: 41 Mesto: orlic_dusan@yahoo.com
|
|
toga nema !!!!!
|
_________________ Dusan_Bg |
|
|
|
|
toledo Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 61
Datum registracije: 28 Dec 2004 Poruke: 44
|
|
slatka_sanerka je napisao/la sledeće: | Često nailazim na tekstove vezane uz grijeh, pa bih voljela čuti mišljenja o tome zašto bi nešto konkretno bilo grijeh, i u čemu je, po vama, logika oprosta nakon ispovjedanja istog? | Greh znaci: greska. Uradis nesto sto ili znas da je pogresno ili naknadno shvatis da je pogresno. Znaci, ako imas neki cilj u zivotu, ako zelis srecu, dobro ili bilo sta pozitivno, pa pogresis na tom putu, to je greh. Ovde treba naglasiti da se greh ovako ne posmatra samo iz tvoje licne perspektive, tj. ne da neko samom sebi sudi, da samom sebi oprasta grehove, ili naprotiv, da samog sebe nepravedno optuzuje. Nego se greh dozivljava u odnosu na autoritete, na duhovnike koje smo prihvatili kao autoritete za moralnost i duhovnost. Znaci, postoje neki 'objektivni standardi' za to sta je greh. Greh je skretanje sa pravog puta. Oprost greha je razresenje konflikta u tvojoj podsvesti, mirenje tebe sa svetom. Postoje i dublja tumacenja, ali i ovo moze da posluzi u neteoloske svrhe.
|
|
|
|
|
|
ekonomista87 Upućeni član
|
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 278 Mesto: Vojvodina, Pancevo
|
|
Crkvene grehove svi znamo onih 10 koji su glavni a gde su sporedni to znaju svestenici. Inace po njima mnogo je gresnih ljudi a po meni to nije tacno. Smatram da je greh stvari kojih se gorko kajemo kao i stvari za koje su nas ljudi osudjivali a mi nismo mogli da se izborimo sa tim. Nadam se da znate sta sam hteo reci.
Inace nema coveka koji je med i mleko.
|
|
|
|
|
|
sjena23 ~Shadow Lady In Love~
|
Datum registracije: 10 Maj 2005 Poruke: 9824
|
|
grijeh je za mene ono zbog čega će me mučiti savjest, a što ću ispravit ako se to može, primjerice ispričat ću se ako sam namjerno ili nenamjerno nekoga povrijedila
pri tome uopće ne mislim na crkvene grijehove, možda su dobro osmišljeni za doba u kojem su napisani, ali danas onda svatko od nas je 200 000 puta ogriješio se u njih
a u ispovjed ne vjerujem, jer u prošlosti ubojice ubiju ne znam koliko stotina ljudi i onda se on ispovjedi i dobi oprost, ma da, a svi ubijeni, sjeti li se tko njih
|
Poslednja prepravka: sjena23 datum Sub Mar 24, 2007 6:14 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
Moon Fairy Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 50
Datum registracije: 12 Jan 2007 Poruke: 23
|
|
Greh je, po meni, definitivno ono sto mi nocu ne da zaspati. Da i ja sam gresila i pokajala se.
Medjutim u ispovedanje grehova i oproste (mislim crkvene) definitivno ne verujem. Smatram da je Bog u srcu svakog coveka i jedino ako se sam sebi ispovedis i nikad vise ne pocinis takav greh (sto je po meni najbitnije), moze ti biti oprosteno.
|
_________________ On and on the rain will fall
Like tears from a star, like tears from a star.
On and on the rain will say
How fragile we are, how fragile we are. |
|
|
|
|
crna_opasna_maca Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 02 Sep 2006 Poruke: 136 Mesto: Novi Sad
|
|
Greh je nesto sto lose uradimo drugima.. Nekad sbog toga nas pece savest, a nekad i ne zelimo to da vidimo..
|
_________________ ..jer usne su mi trnje i ranice te znaj, a oci su mi crne ni pakao ni raj.. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|