:: |
Autor |
Poruka |
ametist heart Odomaćeni član
|
Datum registracije: 08 Avg 2006 Poruke: 2018 Mesto: **I Agapi Sou Me Den Menei Pia Edo**
|
|
Značenje riječi ambcija Milanu Vujakliji:
ambicija (lat.ambitio) - častoljublje, slavoljublje, težnja za nečim, stremljenje čemu
Iz prijevoda riječi se moze zaključiti, kako ambiciznost većinom subjektivno može biti protumačena kao vrlina ili mana.
Mislim da je ambicioznost vrlina sve dok je u okvirima normal. Kad predjes prag i postanes "pokondirena tikva", onda je definitivno mana... :76:
|
|
|
|
|
mistik29 Prijatelj foruma
|
Godine: 47
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 7173 Mesto: Zagreb
|
|
Pa, može se reći da je vrlina sve dok ambicija ne postane takva da svojim djelovanjem nanosi štetu drugima...
|
_________________ JoŠ PoSToJe iSTiNe KoJe VoLe BoLJeTi |
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Ne bi trebala biti ni jedno ni drugo ali ako bih bas morao izabrati onda bih rekao da je vrlina dok god ne postane bolesna ambicioznost.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu
|
Godine: 42
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778
|
|
Slažem se s navedenim, lijepo je biti ambiciozan ali u granicama normale. I na diskretan način
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
Ambicionizam je definitivno mana.Ok u granicama normale...Al ljudi zbog ambicionizma ne zasnivaju porodice i nemaju drustveni zivot...itd
Sta ce vam diploma pre roka ili u roku ili ne znam ti ja kakav poslovni uspeh ili sta li vec ako to nemate s kim da podelite i proslavite...
Da ne pricam dalje...Mislim da sam sve rekao...
|
|
|
HAMI_LOLIC Odomaćeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 12 Sep 2006 Poruke: 1148 Mesto: BGD,Zvezdara
|
|
definitivno vrlina !! pa razmislite malo kad ne bi ste bili ambiciozni sta bi ste postigli - NISTA!!! mislim da gresis rizmal moze neko da bude ambiciozan i u osnivanju porodice zar ne??
|
_________________ hami lolic je jedno stvorenje koje zivi u prasumi i napada bubasvabe koje jede da bi preziveo i... ma lazem to je samo covek od krvi i mesa isto kao i vi i doso je ovde da se zeza
:l: : :l: :i: :c: |
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
HAMI_LOLIC je napisao/la sledeće: | definitivno vrlina !! pa razmislite malo kad ne bi ste bili ambiciozni sta bi ste postigli - NISTA!!! mislim da gresis rizmal moze neko da bude ambiciozan i u osnivanju porodice zar ne?? | Vrlina jeste da budes ambicionalan al ne preko odredjene granice.Sto porodicnog ambicionizma to stoji al onda gubis prijatelje i posao i skolovanje tako da svakako kad imas prevelike ambicije moras nesto da gubis tako da...
|
|
|
HAMI_LOLIC Odomaćeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 12 Sep 2006 Poruke: 1148 Mesto: BGD,Zvezdara
|
|
upravu si al moras da ih kontrolises mislim ne da se uvatis za nesto i drzis se toga to ne sigurno al nesto mora da ti bude ispred svega bar malo zar ne jer kad bi ziveo sve potaman sto je ne moguce ne bi imao cemo da se radujes
|
_________________ hami lolic je jedno stvorenje koje zivi u prasumi i napada bubasvabe koje jede da bi preziveo i... ma lazem to je samo covek od krvi i mesa isto kao i vi i doso je ovde da se zeza
:l: : :l: :i: :c: |
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
HAMI_LOLIC je napisao/la sledeće: | upravu si al moras da ih kontrolises mislim ne da se uvatis za nesto i drzis se toga to ne sigurno al nesto mora da ti bude ispred svega bar malo zar ne jer kad bi ziveo sve potaman sto je ne moguce ne bi imao cemo da se radujes | tu se slazemo,bolje je kad imas umeren ambicionizam pomocu kog postavljas cilj.Al ne da ti to bude jedino u zivotu,...
|
|
|
vmirko Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd
|
|
Vrlina, ali do odredjene granice. Ne treba biti bolesno amibiciozan.
|
|
|
|
|
|
Pados63 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 25 Jul 2006 Poruke: 16
|
|
Dokle god ne gazimo ljude pored nas i oko nas, i dokle god na posteno se borimo, ambicioznost je vrlina.cim pocnemo gaziti sve pred sobom zarad uspeha, u vecini slucajeva materijalnog, e to je vec mana.
dokle niko ne pati zbog nase ambicije ok je
|
_________________ Pomoz bog junaci |
|
|
|
|
damir_tz Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Jan 2006 Poruke: 85
|
|
I ja se slazem sa vecinom clanova znaci da je to vrlina sve dok je u nekim granicama normale ali cim pocne izlaziti iz toga tj. da pocinjemo radi nekih svojih ciljeva i ambicija unistavati druge
|
|
|
|
|
|
|