:: |
Autor |
Poruka |
bhdba Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 23 Jun 2006 Poruke: 71 Mesto: Tuzla
|
|
A zasto ne.
Dosta omladine koja zavrsava srednju skolu kod nas pocinje ozbiljno da razmislja da ide vani da studira. Mislim jedina dobra stvar sto ide vani je sto ce dobit dobro skolovanje, al jel iko od omladine razmisljao sta sem sto to dobija sta gubi?
da nabrojim par?
Ako se razmislja vratiti, dobijat ce istu platu kao da je i ovdje studirao/la, prijatelje odozdo, al i odzgo gubi, nisi na svome, dostaaaa novca... itd itd.
Ja nesto i nisam protiv da nas kadar ide vani da daje strancima svoje znanje, pare itd..
|
|
|
|
|
|
vmirko Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd
|
|
Zbog iskustva, putovanja, drugih ljudi. Ali ipak ce tamo da ti nedostaje domaca sarma.
|
|
|
|
|
|
đavolče little sexy devil
|
Godine: 35
Datum registracije: 11 Maj 2006 Poruke: 9383 Mesto: pakao
|
|
Pa naravno da bi mnogi otišli nagde drugde da studiraju kad se stiče više iskustva,više se putuje,a i kad se završe studije ne mora da rezmišlja gde će naći posao sigurno ima gde da se zaposli tamo a i veće su plate!!!!
|
|
|
|
|
|
vedran21 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 28 Nov 2006 Poruke: 39 Mesto: LABIN
|
|
vani studirati!!! zato sto su vani priznatiji studiji nego u nas, kada vani zavrsis studij odma te gledaju drukcije
|
_________________ svi za jednog, jedan za sve KLOŠARI LABIN |
|
|
|
|
nenaantena Odomaćeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 12 Dec 2005 Poruke: 2649 Mesto: tamo gde zivot traje ..............
|
|
zbog upoznavanja drugih zemalja, nacina studiranja, ucenja neceg novog sto kod nas ne moze i naravno priznatijih diploma
|
|
|
|
|
|
portoroz Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Okt 2006 Poruke: 41 Mesto: orlic_dusan@yahoo.com
|
|
ja studiram u portorozu pomorski fakultet jer kod nas u srbiji nepostoji takav fkultet tj. postoji u crnoj gori u kotoru ali nisu opremljeni kabineti kao u sloveniji. Alo ljudi ovde suucionice vemirski opremljene 8) vezite se polecemo
|
_________________ Dusan_Bg |
|
|
|
|
bal pod maskama Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 09 Okt 2006 Poruke: 77
|
|
ja bas zelim da odem vani......bar cu imati posao a ovde mozes da zavrsis i 3 fakulteta pa da nemas posao................a i plate su vece......
|
_________________ CLEAR YOUR MIND |
|
|
|
|
Idealno_losha Banovan! Опасница ©
|
Datum registracije: 15 Dec 2006 Poruke: 33698 Mesto: Jedno veeeoma ali veeeoma idealno loše mjesto ;)
|
|
vedran21 je napisao/la sledeće: | vani studirati!!! zato sto su vani priznatiji studiji nego u nas, kada vani zavrsis studij odma te gledaju drukcije |
SLazhen se.. Ljudi su cijenjeni kad zavrshe fakuLtet u inozemstvu...iako..nashe shkole i fakuLteti su puno tezhi nego oni u inozemstvu!
|
|
|
|
|
|
Amariko Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 13 Avg 2006 Poruke: 5
|
|
zbog ucenja novog jezika, kulture, ljudi, rade trenutne situacije u drzavi, radi toga sto niko ne cijeni mlade i perspektivne ljude, niko ih ne podrzava, ne omogucuje im adekvatno skolovanje, zbog ne pravde, zasto ne pokusati negdje drugo, gdje je sistem dobro uredjen i gdje ce neko ko hoce da radi, moci da radi, student da studira itd.
|
|
|
|
|
|
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd
|
|
Ja nikad svojevoljno ne bih otisla da studiram u inostranstvo. Prvi razlog je sto provereno ZNAM da tamo necu nauciti nista bolje, vise i korisnije nego i ovde na domacem fakultetu, kad je rec o mojoj struci (matematika i informatika). Imam par prijatelja koji su se rasuli po slicnim fakultetima u svetu, i garantujem da nisu time dobili nista vise nego bilo koji domaci student (oni ambiciozniji su se cak vratili u Bg da nastave ovde studiranje).
Sto se plate tice..to je diskutabilno pitanje..Jeste da imaju vece plate, ali i veci je i standard zemlje u kojoj studiraju, pa se manje vise vrtimo u krug.
Jos jedan ogroman razlog zbog kojeg ne bih otisla je sto na 4-5 godina ostavljas sve sto do sada imas ovde, familiju, prijatelje, i nikad i niko ne moze da ti nadoknadi sve one trenutke i dogadjaje koje si propustio za to vreme uz svoje drage ljude.
Jedini ogroman plus koje ja vidim je jezik koji ce se na taj nacin usavrsiti. Ali ako je to jedino...za to postoje i drugi nacini.
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
|
|
|
Shejtanica Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 06 Jun 2005 Poruke: 62
|
|
kad zavrsim faks,ako dobijem priliku za dobar pristojan posao,OK...ostajem ovdje...cim dobijem ponudu ili nadjem si neki bolji posao bilo gdje,normalno da cu da prihvatim.......mislim da je patriotizam pogresno protumacen u ovim krajevima ex yu...svi smatraju da ako si pravi patriota u srcu da neces napustiti svoju zemlju kako god da bude.....ali je li moja zemlja gledala na mene kad mi je trebao dobar posao,ili kad je bio rat???nije.....iskreno,volim svoju zemlju,ona je meni divna i najljepsa i sve to,ali sam na kraju ja sebi na prvom mjestu.....
peace
|
|
|
Srednjoskolka Odomaćeni član
|
Datum registracije: 16 Sep 2005 Poruke: 1217 Mesto: CRNA GORA
|
|
ja sam maturant i upravo razmisljam o tome,da li da idem u Njemacku na studije ili ostanem dolje i pasem travu jer necu moci da nadjem posao...
Zasto sudirati vani-hm,zato sto imas vise sanse za sve...ali domovina je domovina i nosicu je u srcu
|
_________________ Sveca,pri kojoj je citala knjigu punu iznenadjenja,obmana,jada i zla,planu jasnijom no igda dotla svetloscu,osvetli joj sve sto je pre bilo u mraku,poce puckerati i gasiti se i zauvek se ugasi... |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|