:: |
Autor |
Poruka |
whitesnake1710 Dobro upućeni član
|
Godine: 54
Datum registracije: 24 Okt 2006 Poruke: 598 Mesto: Limasol
|
|
Sta kada vam se neko od njegovih/njenih drugova/drugarica ne svidje? Zna se, ako kazete: "Ne smes da se druzis sa tim i tim", to je obicno kontra efekat. A vidite da to dete nikako ne mirise na dobro
Kako stati na put druzenju sa decom koja vam se ne svidjaju?
|
_________________ I'm only living the Parrish bywords, looking for that "ounce of excitement", that "whisper of a thrill there is no sense living your life without". |
|
|
|
|
budidobar Upozorenja: 1 od 3 Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 3354
|
|
uh..to je jako losa klasifikacija lose - dobro.. zasto nekoga oznaciti sa los ? da li ja mislim isto kao neko drugi ? imamo li isti izbor prijatelja ? zar se iskustva ne sticu time sto cemo kroz zivot upoznavati i lose i dobro.a iskustvo jeste iskustvo kada sami to prepoznamo i izvucemo zakljucke..
svojoj cerci nikada nisam stajao na put sa slicnim komentarima..ponekad joj dao savet, ili sam naglasavao sta je lose, a sta dobro..ona mora iz svega toga da sama dodje do neke svoje vizije ko ce biti, a ko nece u njenoj blizini.ja sam u tome samo jedna nevidljiva skretnica..
najveca je greska braniti bilo kome, a ponajvise detetu da se druzi, ili ne druzi sa bilo kim.u prirodi coveka je sam mora doci do toga da sutra bude bolji i zadovoljniji.pre svega samome sebi.sigurno ne meni
|
_________________ ....zelja je samo moja. da ne bude zabune..lepo vreme i dobro zezenje na sajtu.
Poslednja prepravka: budidobar datum Čet Nov 30, 2006 11:33 am; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
Prica, prica, prica, prica! Samo tako!
Naravno-ta prica, mora da ima uporiste u postovanju roditeljskog misljenja i stavova!
Znaci, ukoliko dete i inace ne pokazuje postovanje za vasa misljenja, od te price-nema nista!
Naravno, svi smo mi, bez izuzetaka, nekada imali nekog od "drugova", koji su nasim roditeljima mirisali na nevolju. Ja sam, u prvoj srednje, upoznala jednu takvu devojku. Moji, kako su je videli, komentar je bio: gde ovu nadje ! Elem, mama mi je, posle nekolioko dana "druzenja" sa tom "devojkom", rekla: "Ja sam mislila da nece biti potrebe za ovim razgovorom, da si dovoljno zrela i pametna da procenis sama, ali ocigledno si sada negde zakazala. Devojka NIJE za tebe! A ti sedi i razmisli sto sam ti to sad rekla, analiziraj je malo vise, pa sama proceni, da li je ona odgovarajuci prijatelj za tebe, da li ste isti nivo, da li zelis da budes kao ona, jer je neminovno ono: sa kim si-takav si!" Naravno, da nisam postovala svoje roditelje i njihova misljenja, sve bi se zavrsilo na onom: mama opet davi!
Ali ne. Posto sam jako postovala svoje roditelje, znala sam da mi nije to "tek tako" rekla. Malo sam izanalizirala Sonju, razmislila malo i rekla-mama u pravu si! I naravno, prestala da se druzim sa njom. Naravno, ubrzo se dokazalo da je mamina procena bila prava!
Nikada mi nisu nista branili, tipa da mi kazu "sa njom/njim NE SMES da se druzis"! Ne! Nikada mi nisu tek tako, neke stvari govorili. Zato sam i imala postovanja prema svemu sto kazu. Jer kad dete "udavite" nekim svojim "roditeljskim glupostima" i isterivanjima pravde, kada kiksnete na nekim procenama, na nekim stavovima, dete vise ne zanima sta vi pricate. Jer ste kiksnuli! Dokazali da niste uvek u pravu! A deca pamte kao slonovi! Zato-pazljivo sta i kad govorite. Ni previse, ni premalo! A naravno-nacin na koji to nesto upakujete, bitniji je od bilo cega!
|
|
|
whitesnake1710 Dobro upućeni član
|
Godine: 54
Datum registracije: 24 Okt 2006 Poruke: 598 Mesto: Limasol
|
|
Ja se slazem da je braniti lose. Ali ja konkretno znam klinca koji uvek pravi neka s**nja. I onda, bez obzira sto druga deca nemaju udela u glupostima, obicno biva: Ma to su oni klinci. Dakle, i ostele deca se trpaju u isti kos sa problematicnim detetom.
Tek sad sam procitala post od Knknpnkn pa bih dodala da se u potpunosti slazem.
|
_________________ I'm only living the Parrish bywords, looking for that "ounce of excitement", that "whisper of a thrill there is no sense living your life without". |
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
sta ima kome da pricam valjdaa sam vidi,a ako ne vidi skrenucu joj/mu paznju i to je to od mene necu ja nikome nista da branim i popujem .Znaci skrenes paznju cisto da ne bude da nista nisi uradio i to je to...
|
|
|
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu
|
Godine: 42
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778
|
|
whitesnake1710 je napisao/la sledeće: | Sta kada vam se neko od njegovih/njenih drugova/drugarica ne svidje? Zna se, ako kazete: "Ne smes da se druzis sa tim i tim", to je obicno kontra efekat. A vidite da to dete nikako ne mirise na dobro
Kako stati na put druzenju sa decom koja vam se ne svidjaju? |
Nećete stati na put takvom druženju. To dijete samo mora shvatiti da je ta osoba loša nažalost...a shvati će kad se jednom jako opeče pa će reći mama bila si u pravu.
Znam iz svog iskustva. Moja mama je uvijek bila protiv moje susjede, a ja je nisam slušala. Jednom me ta cura tako jako zeznula da sam bila ljuta na cijeli svijet. I sada vrlo slabo vjerujem ljudima i mislim da je malo onih koji imaju najbolje namjere.
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Ne znam da li si se kada zapitao da li tvoje dijete misli da je neko od tvojih prijatelja loš i da se ne bi trebao družiti sa njime.
Ako smatraš da neko ne može biti prijatelj tvome djetetu moraš mu navesti konkretne razloge za to i onda ono neka odluči.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
bdrobjnak Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 12 Nov 2006 Poruke: 95
|
|
Prce sto vise sa decom,skrenuti im paznju sta je dobro a sta lose,netreba ih izolovati ali ih trba nauciti da ne budu povodljivi.Nikad se nezna kad ce biti u losem drustvu ali da samo zna da je to lose i da se izbori sa tim.Jos su male,pa fala Bogu nemam tih problema.Ucim ih da su im svi drugari bez obzira na to da li su lepi,ruzni,bogati siromasni,dobri ili losi djaci,ali ako neko radi nesto sto je neprimereno bez obzira da li joj je dobr drug ili ne ne treba to da uradi.Cak sam i za povremenu tajnu kontrolu posebno malo starije dece.
|
|
|
|
|
|
zgodan_ali_nezgodan Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 17 Jan 2007 Poruke: 9 Mesto: Brčko
|
|
na djetetovo drustvo bi se trebalo najvise paziti tijekom njegovom ranijeg sazrijevanja znaci od dobi kada krene u skolu do petog ili sestog razreda..poslije je dijete vec dovoljno samostalno da samo sebi zna odabrati drustvo i prijatelje...ako mu stalno zabranjujete..nemoj se sa ovim druziti, on pusi, ovaj ono...itd. necete sa time nista postici..pustite ga neka samo spozna dali mu to drustvo pase ili ne!
vi ste samo tu..znaci nakon nekog duzeg perioda..samo da ga usmjerite...i dobacite koji koristan savjet..sto se tice prijatelja..pustite ga da se opece par puta..i tek onda ce nauciti sta je za njega dorbo a sta ne...
[Edit by slejdz: Pisanje poruke jedne za drugom, u istoj temi, gde to nije neophodno (SPAM-ovanje), strogo je zabranjeno Pravilnik-om.]
|
|
|
|
|
|
teodorinho Upućeni član
|
Godine: 42
Datum registracije: 01 Avg 2006 Poruke: 272
|
|
Jednostavno, treba samo razgovarati sa decom, i slusati ih... Moja mama je uciteljica i imala sam prilike da tokom godina upoznam najrazlicitiju decu... Deca jednostavno ne znaju da kriju stvari... Ako i naprave neku glupost, odmah ce doci da vam sve istrtljaju. Ja sam imala svakodnevni ritual s mamom u kom sam joj pricala kako sam provela dan. Znala je sve moje prijatelje, i uvek se interesovala ko su, kakvi su im roditelji, trudila se da se upozna s roditeljima mojih drugarica. Tako da, cak i kada sam upala u lose drustvo sa 15 godina, ona je sve imala pod kontrolom. pustila me je, a ja sam joj sve pricala, i nikakva glupost se nije desila. A i dan danas kada se osvrnem na to drustvo, bila su to dobra deca, postena, ali niko od njih zaista nije ostvario nista u zivotu. Vise je pakosti i losih ljudi bilo kasnije na fakultetu, nego dok smo bili deca...
Zato, glavu gore, ako je dete vaspitano i dobro, sve ce biti OK s kim god se druzilo...
|
|
|
|
|
|
spiderwoman diacetylmorphine
|
Datum registracije: 11 Jan 2006 Poruke: 1670 Mesto: preko okeana
|
|
Treba svakao razgovarati sa djecom o tome,i naravno pratiti da negdje ne upanu u takvo drustvo.Tu su takodje i zabrane druzenja sa odredjenim osobama koje lose uticu na dijete,ono bi moralo poslusati to.
|
_________________ Osmijeh na lice i bice sve ok! |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|