:: |
Autor |
Poruka |
Lihto Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Nov 2006 Poruke: 2
|
|
Pozdrav svima
Ove godine dobio sam jake bolove u uhu i skoro pa cijelo vrijeme mi je uho bilo začepljeno,i onak slabije sam čuo.Uglavnom nabavio sam si neke kapi za uši i to je lagano prolazilo.I sad više me ne boli uho niti je začepljeno i sluh mi se normalno vratio,da bi mi nakon nekog vremena počelo lagano zujat u uhu.Imam dojam da je lijevo u pitanju al nisam siguran,onak prije bi reko srednje.Uglavnom dost je iritirajuće,tj. čuje se kad je recimo potpuna tišina u sobu,a znate kak je teško onda zaspat pri takvom zujanju...E sad mene zanima jel ima neke šanse da će to prestat(traje već preko mjesec dana) i s čim bi bilo najbolje liječit i jel uopće to izlječivo?Do doktora idem svakako u ponedjeljak jer jednostavno više nemogu izdržat a nisam imao vremena prije otići tak da ne zamjerite.I još da pitam jel to sad neka posljedica one ajmo reći upale uha?Hvala na odgovorima
|
|
|
|
|
|
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu
|
Godine: 42
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778
|
|
mislim da je to prije stvar psihe i da si to samo umislio
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
|
|
|
PlavaRuzica Odomaćeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 07 Nov 2006 Poruke: 1036 Mesto: Tamo gde ljubav pocinje...i zavrsava
|
|
mozda treba da se posavetujes sa doktorom...
mozda imas upalu
|
_________________ Nebo za tebe sprema darove,
novu ljubav nudi ti.
Meni ostaju zime i mrazevi
da me na te sjecaju.
Da te nemam, vise nemam,
a trebam te...
|
|
|
|
|
Lihto Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Nov 2006 Poruke: 2
|
|
bio sam danas do doktorice i gledala mi uši i kaže sve valja 100%,uglavnom preporuka njezina je da slušam mp3 i jednostavno zanemarim taj zvuk
|
|
|
|
|
|
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu
|
Godine: 42
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778
|
|
Lihto je napisao/la sledeće: | bio sam danas do doktorice i gledala mi uši i kaže sve valja 100%,uglavnom preporuka njezina je da slušam mp3 i jednostavno zanemarim taj zvuk |
pa dobar joj je lijek
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Kul. S tim što ja ne slušam mp3, tako da bih molila ako netko ima da mi odgovori zašto čujem zujanje ( više podsjeća na pištanje) kad legnem spavat. Netko mi je jednom rekao da to ima veze sa pritiskom, ali ja ne mogu spavat vrlo često od tog pištanja..
|
|
|
|
|
|
*kissy* *zauvijek njegova*
|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna
|
|
Uvod
Pojava šuma u uhu može biti potpuno bezazlena ali i povezana s teških bolestima. Ponekad šum može biti jedva primjetan, a katkad može kod osobe koja ga ima dovesti do poremećaja ponašanja. Saznajte što sve može uzrokovati tinitus i kako ga liječiti.
Definicija
Tinitus je percepcija zvuka u odsutnosti zvučnog podražaja.
Klinička slika
Tinitus se može prezentirati kao zvonjava, zujanje, zviždanje, ili može oponašati složenije zvukove. Može biti trajan, javljati se povremeno ili biti pulsirajući (pratiti otkucaje srca).
Mehanizam nastanka tinitusa je nerazjašnjen.
Bolesti kod kojih se javlja tinitus
Šum se može pojaviti gotovo kod svih bolesti slušnog aparata, uključujući opstrukcije vanjskog zvučnog kanala, upale, opstrukcije tube, otosklerozu, tumore srednjeg uha, Méniereovu bolest, pontocerebelarne tumore, oštećenje sluha bukom, ozljede glave, kardiovaskularne bolesti, anemije, itd.
Dijagnostika stanja koja uzrokuju tinitus
Potrebna je kompletna audiološka obrada, kao i analiza stanja organa za ravnotežu. Potrebno je učiniti CT temporalne kosti i MR glave. Pulsirajući tinitus zahtijeva obradu kardiovaskularnog sustava, posebno vratnih i arterija glave.
Liječenje
Liječenje mora biti usmjereno na bolest koja je u osnovi tinitusa. Često se poboljšanjem pratećeg gubitka sluha šum u uhu smanjuje. Iako nema definitivne terapije za tinitus, pacijentima simptome može olakšati puštanje muzike ili odlazak na spavanje s upaljenim radio prijemnikom. Neki pacijenti upotrebljavaju uređaj koji se nosi iza uha (kao aparat za sluh), a koji ispušta zvuk ugodniji od tinitusa te ga tako maskira.
medicina.hr
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
|
|
kissy, hvala ti od srca na odgovoru..
|
|
|
|
|
|
*kissy* *zauvijek njegova*
|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna
|
|
nema na cemu,nadam se da ti je pomoglo,sretno
|
|
|
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...
|
|
@Andjela: Dijagnostiga tinitusa nije ni malo neozbiljna, u zavisnosti od stadijuma, moze da se leci infuzijama. Molim te idi sutra vec kod Otorinolaringologa, koji ce ustanoviti stadijum, ako je u opste pitanje tinitus... Pojava zujanja u uvu moze da se dogodi i od previse stresa u toku dana... Tako da je u principu salop reci da je kod tebe tinitus u pitanju, neodgovorno ocde preko foruma dijagnosticirati. Znaci jedini nacin pronaci, zbog cega ti zuji u uvu je odlazak kod lekara. Zujanje u uvu moze da prouzrokuje i zapalenje uva...
|
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
|
|
A jel' uopće znači nešto ako to osjećam samo kad legnem, a u toku dana ne?
Svakako da treba da odem to da se pogleda, ali me samo interesira još to...
|
|
|
|
|
|
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
\Anđela: To tvoje zujanje u ušima koje se pojavljuje samo kada legneš ima više uzročnika.
Jedno od tih je upala srednjeg uha, kako je već rečeno, potom stresne situacije, ali nikako ne bi trebalo da bude tinitus. Ovo je moj zaključak kao nedovršeni medicinar.
Ovo iznad razumi kao mogućnost uzroka.
Ponoviću i ja: Najbolje rešenje je konsultacija s lekarom.
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|