:: |
Autor |
Poruka |
sekula_au Prijatelj foruma

|
Godine: 49
Datum registracije: 28 Apr 2004 Poruke: 3603 Mesto: adelaide australija/subotica srbija

|
|
Deca koja su dojena pet ili više meseci, bolje se snalaze kada krenu u školu od vršnjaka koji su kraće bili na majčinom mleku ili su veštački hranjeni, pokazala je jedna švedska studija. Naučnici su ispitivali 131 dete, rođeno između 1993. i 1997. godine, pri čemu su grupu od 29 devojčica i 44 dečaka pratili do njihove šeste godine. Istraživači su ustanovili da je tajna u masnim kiselinama tipa omega-3 i omega-6, koje doprinose razvoju mozga i štite dečje nervne ćelije. Deca koju su dojile majke u čijem mleku je postojao visok nivo ovih kiselina postizala su bolje rezultate na predškolskim testovima, kada su imala šest godina. U istraživanju se navodi da su socio-ekonomski i nasledni faktori takođe odgovorni za ovakvo stanje. Majčino mleko je testirano u tri navrata: odmah po rođenju deteta, posle mesec dana i tri meseca kasnije. Deci koja su obuhvaćena testom inteligencije kada su napunila šest godina, dva puta je uziman uzorak krvi.
|
|
|
|
|
 |
NINANENA Veštica

|
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 1464

|
|
mene je majka doila vise od dve godine pa je kod mene vraceno u rikverc
|
|
|
|
|
 |
Mala_Zvezdica Interceptorov Kikiriki

|
Godine: 42
Datum registracije: 21 Dec 2003 Poruke: 5243 Mesto: Frankfurt - Zemun

|
|
hihihihihihi moj ujak je siso do svoje seste godine, al ne mogu bas reci
da mu je bolje nego meni koja nisam sisala!
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|