:: |
Autor |
Poruka |
TheCrow Upućeni član
|
Datum registracije: 05 Jan 2003 Poruke: 256 Mesto: Berlin (rod. Cuprija/Srbija)
|
|
Posto sam dobio par poruke od clanova u vezi banera(za potpis/signature) , cime se prave baneri itd. evo kratke informacije:
Ja koristim za banere i ostale grafike isklucivo photoshop (verzija 7.0 ) sa dodatnim programom ImageReady koji dolazi u paketu sa photoshop-om za animacije.
Pored toga koristim za animacije Adobe AfterEffects, Flash (macromedia), Cinema 4D i pomalo Swift 3D, problem u svim tim programima je da nisu bas jednostavni za one koji se stime ne bave i nemaju ni namere da se bave vec hoce da naprave na najednostavni nacin neki baner po svom ukusu itd.
Pored ovih navedenih su PaintShop Pro i Fireworks od Macromedia vrlo dobri programi koji takodje zahtevaju malo iskustvo.
Evo da vam preporucim dva programa koja su besplatna ali TRIAL , znaci funkcija je vremenski ogranicana (15 dana i 30 dana), kome se bude zasvideli programi ima sigurno da se nadje i full-verziji toga u netu 8) .
Dobro je na ova dva programa da su stvarno jednostavni tako da maltene svako dete moze za jedan kratki vremenski period da postigne lepi rezultai banere,obicni i animirani.
Evo prvi programcic se zove Ulead-Gif Animator 5 i ima da se skine full verzija sa vremenskim funkcialteom od 30 dana ovde --> Ulead.com
Drugi se zove BannerMakerPro takodje je vrlo jednostavan, funkcija ogranicana na 15 dana i moze da skine ovde ---> Bannermakerpro.com
Pa koga inetresuje neka skine taj jedan ili drugi i neka proba, ako ima pitanja nek se javi ovde.
p.s.: Za one koji imaju ozbiljne namere sa grafikom neka odmah pocnu sa photoshop.
|
_________________ NAS NOVI SPOT - na BN music TV i na KCN music TV i na naravno na Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=6LxWWoU_LME
Nase ostale pesme sa prvog albuma na:
www.pokret.de
ili na www.soundcloud.com/pokret
http://www.youtube.com/pokretband |
|
|
|
|
stamenid Prijatelj foruma
|
Godine: 40
Datum registracije: 06 Jun 2004 Poruke: 9671 Mesto: daS ivoN
|
|
A i Paint shop pro le jos laksi i za koriscenje cak i pocetnicima....
a ima bolje opcije za sejvovanje slika....odmah izbaci kako bi izgledala i velicnu i kb pri kojoj kompresiji...i lakse je praviti montaze nego u photoshop-u
|
_________________ турбопичећи новосадиста
:s: :t: :a: :m: :e: :n: :i: - :d: |
|
|
|
|
Car Dusan-Silni Administrator i domaćin
|
Godine: 56
Datum registracije: 09 Jun 2002 Poruke: 7770 Mesto: Kraljevo / Frankfurt
|
|
Sve je to stvar ukusa, nekima cak i obican PAINT vise odgovara i bolje se snalaze, ali u svakom slucaju, po meni bolje od PhotoShopa za zahtevnije grafike ne postoji. Ipak ima skoro neogranicene mogucnosti a pogotovu dodavanjem pojedinih filtera se moze stvarno uraditi neverovatno u PS-u sto u bilo kom drugom programu dovodi do granica moguceg......
|
_________________ Obavezno procitajte [ Pravilnik ] i [ FAQ ] pre nego sto postavite pitanja.
Preporucujemo: [ Naša multimedijalna baština ] sa forumima [ Fontana zelja ], [ MP3 Riznica ], diskusije o [ Domacoj muzici ], ili za ljubitelje [ Strane muzike ] a naravno i sve o [ Online radio domaci.de ].
Opustite se na forumima kategorije [ Zabava ] uz jednu [ Trac partiju ] ili se poigrajte na [ Igrama bez granica ].
I naravno da ne zaboravimo jednu od najvecih [ Download baza ] narodne i zabavne muzike EX-YU estrade sa preko 15.000 mp3 fajlova.
|
|
|
|
|
TheCrow Upućeni član
|
|
|
stamenid je napisao/la sledeće: | A i Paint shop pro le jos laksi i za koriscenje cak i pocetnicima....
a ima bolje opcije za sejvovanje slika....odmah izbaci kako bi izgledala i velicnu i kb pri kojoj kompresiji...i lakse je praviti montaze nego u photoshop-u |
Sve te funkcije ima i Photoshop .. imam paint shop 8.0..i fireworks i drugi dobri programi koji kroistim vec godinama ... ali je Photoshop u svetu vodeci softver za obradu grafike i to ima sigurno neki razlog da je to tako... rad sa layerima, grupiranje itd. je bolji u photoshop...podrzava export layera u adobe aftereffects..cinema 4d/ studi max layeri itd.
Pre par godine je Paint Shop bio mali programcic koji nije imao ni 10% mogucnosti photoshop-a i manje vise losa kopija toga...sad kad vidim verziju 8.0 Paintshop-a (neznam dali ima novija verzija? ) stvarno je postao od jeftinog programcica super sovtver koji cak ima i neke male funkcije koje Photoshop nema, ali sve u svemu je Photoshop za mene jos uvek Ferrari a Paintshop BMW , trebace jos par godine da (ako) postigne nivo Photoshop-a.
|
_________________ NAS NOVI SPOT - na BN music TV i na KCN music TV i na naravno na Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=6LxWWoU_LME
Nase ostale pesme sa prvog albuma na:
www.pokret.de
ili na www.soundcloud.com/pokret
http://www.youtube.com/pokretband |
|
|
|
|
Sspanky Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 09 Mar 2005 Poruke: 7
|
|
Ja mislim da Photoshop 7.0 resava sve probleme i da bez problema mozete ispraviti sliku, dodati nesto na nju samo sto vam treba neko minimalno iskustvo.
|
_________________ Teh Noob |
|
|
|
|
cuprija Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 01 Feb 2005 Poruke: 15 Mesto: Cuprija
|
|
Salteco Bannershop GIF Animator 5 nije los ...
|
|
|
|
|
|
CicaVestica Upućeni član
|
Godine: 50
Datum registracije: 02 Jun 2006 Poruke: 347 Mesto: Cicilend
|
|
TheCrow je napisao/la sledeće: |
Drugi se zove BannerMakerPro takodje je vrlo jednostavan, funkcija ogranicana na 15 dana i moze da skine ovde ---> Bannermakerpro.com
|
Napravila sam banner pomocu ovog programa...i nista...tj.kad napravim html i postavim na sajt...nema ga...bannera...nevidljiv je... E,a ja,kao plavusa,uopste ne shvatam sta je u pitanju Ima li pomoci????
|
|
|
|
|
|
m4rk0 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Jan 2004 Poruke: 173 Mesto: Majur
|
|
Ja napravim lajere u PS i onda ih exportujem u ImageReady i tu ih doterujem i spajam u baner.
|
_________________ eZine sa najboljim tutorijalima iz oblasti informatike NA NASEM JEZIKU.
۩ MaYuR ghhet00 ۩
Tutoriali na srpskom jeziku |
|
|
|
|
CicaVestica Upućeni član
|
|
|
m4rk0 je napisao/la sledeće: | Ja napravim lajere u PS i onda ih exportujem u ImageReady i tu ih doterujem i spajam u baner. |
Koliko to meni ,onda ,treba programa za jedan banner,komsija Majurac?
|
|
|
|
|
|
TheCrow Upućeni član
|
|
|
CicaVestica je napisao/la sledeće: | TheCrow je napisao/la sledeće: |
|
Napravila sam banner pomocu ovog programa...i nista...tj.kad napravim html i postavim na sajt...nema ga...bannera...nevidljiv je... E,a ja,kao plavusa,uopste ne shvatam sta je u pitanju Ima li pomoci???? |
Najverovatnije da nisi dobro linkovala u html-u do bannera.gif/jpg itd., proveri link.
Najbolji program za bannere(staticni ili animirani) jest Photoshop/ImageReady ali i najtezi da se snadjes u njemu.. ako nisi nikada radila sa slicnim softverom(kao paint shop, fireworks itd.).. mislim na rad sa layerima...kanalima(Alpha.itd)..kompletnim alatom, da ne pricamo za slice, rollover itd. mada to tebi za bannere netreba.
Sve to nije tolko ni tesko..uz koj tutorial zavladaces i to sigurno...
Imageready dolazi besplatno u paketu sa Photoshop od verzije 5.5 do najnovije verzije programa "Adobe Photoshop CS2".
Radi kao standalone ili u kombinacijom sa Photoshop..znaci napravis banner u Phototoshop i prebacis to sve sa jednim potezom u imageready ili obrnuto, tamo napravis sve animacije i export na primer u .gif itd. ili pocnes odmah sa radom u imageready... zavisi kako ko radi ili po potrebi.
p.s. nisam spomeno programi kao Flash, aftereffects itd. ali nije ni potrebno.. za "normalni" stvari je imageready vise nego super.
Ova tema i onaj primer sa programom "banner-maker" bila je namenjena onima koji nemaju vreme ni volje ili cak ni uslovi da uloze neko duze vreme u radom sa Photoshop/Imageready, nego da jednostavno sa par potezima naprave neki bannercic.
Ima milion free programa u internetu koji isto zavrsavaju taj posao... za ozbiljan rad naravno treba nesto poput Photoshop/Imageready.
|
|
|
|
|
|
CicaVestica Upućeni član
|
|
|
|
|
|
cscw Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 24 Sep 2007 Poruke: 1
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|