:: |
Autor |
Poruka |
shevchenko84 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 09 Nov 2006 Poruke: 4
|
|
Молим све који знају неки пример комунистичког злочина у Другом светском рату, нека га овде наведу.
|
|
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 45
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
Bleiburg, Kočevski rog, Teharje.
Bleibur ili Pliberk u Austriji, pobijeno na hiljade ustaša, četnika, ljudi koji su bežali oo komunista.
Kočevski rog i Teharje, slovenija, pobijeno par hiljada slovenačkih domobranaca i njihovih pomagača.
Ne da mi se da na široko pišem o tome, ali i kad sabrojiš i oduzmeš, BiiiiP velika, nema se tu šta puno reći.
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
držte lopova Banovan! Zna tudju muku
|
Godine: 29
Datum registracije: 14 Nov 2005 Poruke: 9553 Mesto: debian city
|
|
konjanik je napisao/la sledeće: | Bleiburg, Kočevski rog, Teharje.
Bleibur ili Pliberk u Austriji, pobijeno na hiljade ustaša, četnika, ljudi koji su bežali oo komunista.
|
Poštujem tvoje mišljenje i mislim da si kao sagovornik ok i tolerantan, ali ovde se nimalo ne slažem sa tobom. Po meni najveća sramota ili bar jedna od onih najvećih sramota komunista na ovim prostorima je Goli Otok.
A Bleiburg?!
Ne zaboravite da je YU zemlja u Evropi gde je 2. svetski rat trajao 7 dana duže. Upravo zbog Bleiburga.
Zvanične borbe partizana i ustaša prestale su 15. maja 1945. oko 16.30.
|
|
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 45
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
Nisam mislio da je samo Bleiburg največa sramota, pogrešno si me shvatio, jeste, Goli otok, je stvarno možda i največa sramota komunjara.
Ja sam se ograničio samo na rat, posleratni zločini, kao što je Goli otok, pa onda progon Staljinista, Srbskih liberala, Hrvatsko proleče i te stvari, sve su to veliki zločini, a sad koji je največi, u to neču da se upuštam .
Lopove, prijatelju, pozdrav!
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
ljotic Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 02 Nov 2006 Poruke: 10 Mesto: Beograd
|
|
Злочини комуниста сежу још од ткз.,,Ужичке републике,, највећи замах имали су у периоду зиме 1942 и пролећа 1942 када су начињени стравични злочини над Србима у Црној Гори и Херцеговини,ови злочини су признати и од самих комуниста а оправдани су ткз. ,,левим скретањима,,.
Друга фаза комунистичких злочина догодила се у периоду лето 1944 - лето 1945,тада су се комунисти на крилима Совјетске снаге уништили своје противнике на овим просторима.
|
_________________ За путеве на Десној страни зна Бог,не Левој су ђаволови..... |
|
|
|
|
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Pitanje je bilo ograniceno samo na II sv. rat, pa cu nabrojati neke zlocine koji su se tada dogodili:
- Ustanak u Srbiji je poceo sa ubistvom srpskog policajca
- Medju saborcima Save Kovacevica je bilo poznato da je mrzeo visoke osobe [bio je nizak] i presudjivao je po kratkom postupku visokim zarobljenicima. Ti zarobljenici su, uglavnom, bili Hercegovci i Crnogorci koji su, po prirodi, visoki.
- Jasenovac je mogao mnogo ranije da bude oslobodjen. Ta prilika se ukazala nekoliko puta.
- U seriji "Kapelski krijesovi" partizani pregovaraju sa ustasama, a sa cetnicima nema pregovora. Tako je bilo i u II sv. ratu, a ovo deluje kao neko priznanje
|
|
|
Reponja Upućeni član
|
Datum registracije: 13 Avg 2005 Poruke: 335 Mesto: Novi Sad
|
|
coco_bill je napisao/la sledeće: |
- U seriji "Kapelski krijesovi" partizani pregovaraju sa ustasama, a sa cetnicima nema pregovora. Tako je bilo i u II sv. ratu, a ovo deluje kao neko priznanje |
Tako su verovatno radili hrvatski pratizani (kojih je bilo malo), dok su srpski partizani radili obrnuto.
Sto se ostalih zlocina (Sava Kovacevic) tice, oni su se desavali jer je u toku bio gradjanski rat (pod okupacijom) izmedju NOVJ i JVuO. A gradjanski ratovi su najkrvaviji i u njima obe strane vrse zlocine. Uglavnom, sve to ne moze se prineti ustaskim zlocinima.
|
_________________ Milo moje, mimo tvoje volje
sve nas ceka pet asova ka dolje! |
|
|
|
|
shevchenko84 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 09 Nov 2006 Poruke: 4
|
|
Шта мислите о оснивању суда за ратне злочине у Другом светском рату и након њега.
Мислим да КПЈ, као зочиначко удружење, треба осудити за геноцид над српским народом.
edit by miskopisko: Mislim da je tema navedena i da ne treba unutar tema da postoje podteme.Ako želiš da postaviš ovakvo pitanje otvori drugu temu.Malo je bezveze unutar jedne teme voditi pričaonicu
|
|
|
|
|
|
Charmed Malo ~ mače ~
|
Datum registracije: 03 Avg 2004 Poruke: 14625 Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek
|
|
Da li bi moglo da se pise bez strasti ,ako je moguce,ipak ovde dolazimo iz svih krajeva bivse Yu.Uostalom ne bi bilo lepo ovde politicariti,jer ovo je Istorija,a ne Politika.
|
_________________ Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!! |
|
|
|
|
merjadok Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Jan 2007 Poruke: 72
|
|
1. Oslobodjenje Beograda. Ne mogu tacno da se setim broja ubijenih ljudi, ali znam da je u hiljadama.
2. Sremski front. Obezbedjivanje lakseg prodora Rusima u Berlin, tako sto se odseca odstupnica Nemcima u povlacenju. Desetine hiljada mladih je poginulo. Najtragicnije je to sto su uglavnom bili prvopozivci.
3. Da se vratim malo nazad. Martovski puc organizovan od strane oficira-komunista i engleskih obavestajaca.
4. Sutjeska. Najveca laz ikada.
Ima toga mnogo jos, a problem je sto ovo nikada nece javno izaci u vidu sabranih dela komunistickih zlocina, jer bi se odmah ostrvili neokomunisti propagirajuci toleranciju prema zlocincima.
|
|
|
|
|
|
d r a n k o Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 32
Datum registracije: 09 Jan 2007 Poruke: 13
|
|
dokaz da su komunisti bili jadnici svedoci i ubistvo generala Mihailovica koje je izvedeno tajno . a i sada mu se nezna ni gde mu je grob . bednici.
|
|
|
|
|
|
Reponja Upućeni član
|
Datum registracije: 13 Avg 2005 Poruke: 335 Mesto: Novi Sad
|
|
merjadok je napisao/la sledeće: |
2. Sremski front. Obezbedjivanje lakseg prodora Rusima u Berlin, tako sto se odseca odstupnica Nemcima u povlacenju. |
Ajde malo pojasni ovo...
|
_________________ Milo moje, mimo tvoje volje
sve nas ceka pet asova ka dolje! |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|