:: |
Autor |
Poruka |
SLV Upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 464
|
|
Da li postoje HDD Reckovi tj fioke za hard diskove koji mogu da sluze kao eksterni hard diskovi ali da budu sledecih karakteristika
1. da su velicine 3,5 inca
2. da su od aluminijuma
3. da imaju ugradjene kulere
4. da se napajaju preko usb porta tj da imaju dva usb kabla jedan za
napajanje a drugi za prenos podataka
Neki ljudi mi kazu da 3,5 incni rekovi postoje samo sa klasicnim 220v
napajanjem , a opet neki ljudi mi tvrde da postoje 3,5 incni rekovi sa usb napajanjem
Pokusala sam da u Srbiji tj u Beogradu pronadjem 3,5 incni rek sa usb napajanjem ali nisam uspela , moja dilema da li postoji to sto ja trazim ili ne ?
|
_________________ POZDRAV SLV |
|
|
|
|
Zoran_Karavla ~ Beli mišOv ~
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Avg 2002 Poruke: 661 Mesto: NS
|
|
Ne znam za velicinu, ali fioka sa ovim ostalim karakteristikama bi trebala postoji. E sad gde to ima ne bi znao da ti kazem, ali verujem da ces je verovatno malo teze naci jer se tako nesto slabo prodaje...
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
mislim da imaju takav reck u klubu studenata tehnike u kneza milosa kod trezora i u kopijuter drimu u sarajevskoj...
|
|
|
SLV Upućeni član
|
|
|
Hvala na odgovorima i pomoci
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
SLV je napisao/la sledeće: | Hvala na odgovorima i pomoci | no problemo tu imas te drangulije sigurno ja vido...
|
|
|
XduleX Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Sep 2006 Poruke: 183
|
|
ma postoje samo ne znam za velicinu.Rekovi imaju napajanje preko ispravljaca, malko ih je teze naci, a za to nadji neki polovan hard u dobrom stanju i ubaci u rek, usb kabl dobijes uz rek...
|
_________________ Neki kazu "simpatican momak", ja im kazem bilo kako bilo samo je zezanje - provod, pice i lepe devojke stvarno. sve ostalo je.... |
|
|
|
|
SLV Upućeni član
|
|
|
Da li je bitno kada se ubacuje hard disk u spoljasnji hdd rack da je hard disk
" master " tipa ?
Ako je hard disk " slave " tipa da li to moze da pravi problem prilikom
prikljucivanja na usb port da racunar ne prepozna ekterni hard disk ?
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
SLV je napisao/la sledeće: | Da li je bitno kada se ubacuje hard disk u spoljasnji hdd rack da je hard disk
" master " tipa ?
Ako je hard disk " slave " tipa da li to moze da pravi problem prilikom
prikljucivanja na usb port da racunar ne prepozna ekterni hard disk ? | e to ne znam,al mislim da je bolje da ga prebacis na master...
|
|
|
Zoran_Karavla ~ Beli mišOv ~
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Avg 2002 Poruke: 661 Mesto: NS
|
|
Nema u principu veze, jedino sto ce na jedan nacin raditi a na drugi nece... tj. ako je master pozicija vec zauzeta, moras prebaciti na slave.
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
Zoran_Karavla je napisao/la sledeće: | Nema u principu veze, jedino sto ce na jedan nacin raditi a na drugi nece... tj. ako je master pozicija vec zauzeta, moras prebaciti na slave. | kakve veze ima master i slave pozicija unutrasnjih hdd-a s hdd-om koji se povezuje preko usb-a???ja koliko znam to nema apsolutno bas nikakve veze...
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
USB HDD nece moci da koristi kao boot hard - bar koliko ja znam. A to Master ili Slave cak i ne postoji za USB jer to ne ide preko ATA magistrale i PATA kabla nego sa USB-a preko USB magistrale. Mislim da to nema veze.
|
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
DJ Intruder je napisao/la sledeće: | USB HDD nece moci da koristi kao boot hard - bar koliko ja znam. A to Master ili Slave cak i ne postoji za USB jer to ne ide preko ATA magistrale i PATA kabla nego sa USB-a preko USB magistrale. Mislim da to nema veze. | i ja mislim da tio nema veze al devojka pta da zna ...al mislim da je bolje da ga stavi na master zbog elektronike u reku...
|
|
|
|