:: |
Autor |
Poruka |
whitesnake1710 Dobro upućeni član
|
Godine: 54
Datum registracije: 24 Okt 2006 Poruke: 598 Mesto: Limasol
|
|
Ja se nalazim u takvoj situaciji. Imam sina iz prvog braka. Ponovo sam se udala i u drugom braku nemam dece. Muz mi je divna osoba i lepo se slazemo. Sin mi ima 15 godina i u principu se odlicno slaze sa ocuhom. Ali (uvek postoji neko ali), desavaju se situacije kada mu ocuh ne dozvoljava neke stvari. Naravno, i otac bi tako reagovao. Ali buduci da mu on nije otac, tu dolazi do komentara: "On mi nije otac!"
Imamo dobru komunikaciju i cesto pricamo o svemu i svacemu. I da budem iskrena, moj muz je cak bolji 'otac' i vise brine o njemu nego njegov pravi otac. I moj sin je toga svestan.
Pitam se, cemu onda: "On mi nije otac!"
|
_________________ I'm only living the Parrish bywords, looking for that "ounce of excitement", that "whisper of a thrill there is no sense living your life without". |
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
whitesnake1710 je napisao/la sledeće: | Ja se nalazim u takvoj situaciji. Imam sina iz prvog braka. Ponovo sam se udala i u drugom braku nemam dece. Muz mi je divna osoba i lepo se slazemo. Sin mi ima 15 godina i u principu se odlicno slaze sa ocuhom. Ali (uvek postoji neko ali), desavaju se situacije kada mu ocuh ne dozvoljava neke stvari. Naravno, i otac bi tako reagovao. Ali buduci da mu on nije otac, tu dolazi do komentara: "On mi nije otac!"
Imamo dobru komunikaciju i cesto pricamo o svemu i svacemu. I da budem iskrena, moj muz je cak bolji 'otac' i vise brine o njemu nego njegov pravi otac. I moj sin je toga svestan.
Pitam se, cemu onda: "On mi nije otac!" | znam o cemu pricas i moj ocuh je bolji od mog oca al ja mu to nikad nisam reko(da mi nije otac).Mozda ti je sada sin u pubertetu pa mu smeta ko sto je svima nama smetalo kad nam je neko nesto ogranicavao u to doba puberteta.Pa on ni ne razmislja sta prica a i samam tim sto mu je ocuh bolji ka njemu od oca i sto mozete da pricate (sto je i kod mene u porodici slucaj sto je jako lepo jer retko gde to jos danas moze da se vidi)pa on mozda u revooltu misli da moze tako nesto da kaze ili mozda cak i ne razmisljajuci to kaze.ne znam sta drugo da preduzmes no sedite svo troje i popicajete al mislim da je samo tu slucaj o pubertetskom brecanju pri cemu on i ne razmislja sta prica vec impulsivo kaze sta mu u trenu padne na pamet ne misleci tj ne razmisljajuci pre toga dal to moze nekog da povredi....
|
|
|
whitesnake1710 Dobro upućeni član
|
Godine: 54
Datum registracije: 24 Okt 2006 Poruke: 598 Mesto: Limasol
|
|
Da budem iskrena i ja mislim da je pubertet. Pogotovo sto se to nije dogadjalo ranije. Mozda u poslednjih godinu dana i veoma retko. Ali da budem iskrena a malo i sebicna, zaboli me taj komentar. Mislim da si u pravu. Nikad nismo svi troje razgovarali o toj temi i mislim da cu to uraditi. Hvala.
|
_________________ I'm only living the Parrish bywords, looking for that "ounce of excitement", that "whisper of a thrill there is no sense living your life without". |
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
whitesnake1710 je napisao/la sledeće: | Da budem iskrena i ja mislim da je pubertet. Pogotovo sto se to nije dogadjalo ranije. Mozda u poslednjih godinu dana i veoma retko. Ali da budem iskrena a malo i sebicna, zaboli me taj komentar. Mislim da si u pravu. Nikad nismo svi troje razgovarali o toj temi i mislim da cu to uraditi. Hvala. | np zato smo i tu da si medjusobno pomognemo i delimo savete zar ne.to je smisao foruma...
|
|
|
genius25 Iskusni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 28 Sep 2005 Poruke: 908
|
|
Točno znam o ćemu se prica jer sam bila u situaciji moj bivsi muz je imao djete iz prvog braka Ja sam se za sebe izborila i dobila sam ljubav i poštovanje ali uvijek dode do nekog konflikta i tako jednom u toj situaciji me je jako naljutila i rekla mi je nisi mi ti mama na sta sam ja jednostavno odgovorila Nisam nebi ti to htjela ni biti ali sam starija i zato ces me slusati Teske su to situacije ponekad je tesko biti roditelj i svome djetetu a kamoli tudem
|
_________________ ...Da sam žirafa i da mi netko kaže da sam zmija,ja bih ipak znao da sam ŽIRAFA..... |
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
e ja sam dete iz prvog braka i stvarno to nikad nisam reko i ne ide mi u glavu kako to deca mogu da kazu iako znam da se to desava........
|
|
|
genius25 Iskusni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 28 Sep 2005 Poruke: 908
|
|
Ja mislim da je to jednostavno osjecaj da ako voliš tu osobu da si iznevjerio svog pravog roditelja Ali sva sreca da smo i ja i mama te curice normalne osobe te smo joj ispunile zelju i sprijateljile se i sad se redovito vidimo i zapijmo Rizmal vidim ja da si ti strucnjak za puno toga imas vrlo zrelo razmisljanje za nekog sa tako malo godina
|
_________________ ...Da sam žirafa i da mi netko kaže da sam zmija,ja bih ipak znao da sam ŽIRAFA..... |
|
|
|
|
Idealno_losha Banovan! Опасница ©
|
Datum registracije: 15 Dec 2006 Poruke: 33698 Mesto: Jedno veeeoma ali veeeoma idealno loše mjesto ;)
|
|
whitesnake1710 je napisao/la sledeće: | Ja se nalazim u takvoj situaciji. Imam sina iz prvog braka. Ponovo sam se udala i u drugom braku nemam dece. Muz mi je divna osoba i lepo se slazemo. Sin mi ima 15 godina i u principu se odlicno slaze sa ocuhom. Ali (uvek postoji neko ali), desavaju se situacije kada mu ocuh ne dozvoljava neke stvari. Naravno, i otac bi tako reagovao. Ali buduci da mu on nije otac, tu dolazi do komentara: "On mi nije otac!"
Pitam se, cemu onda: "On mi nije otac!" |
A kad mu zabranjuje te stvari koje on voli normalna reakcija je ta da kaze da mu taj gospodin nije otac i da mu nema pravo zabranjivat....s tin se potpuno slazen, ne bi dala ni ja da mi jedan očuh govori sta cu radit ili sta cu smit radit!
|
_________________ • Originality is the one thing which unoriginal minds cannot feel the use of. • |
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
idealno_losha je napisao/la sledeće: | A kad mu zabranjuje te stvari koje on voli normalna reakcija je ta da kaze da mu taj gospodin nije otac i da mu nema pravo zabranjivat....s tin se potpuno slazen, ne bi dala ni ja da mi jedan očuh govori sta cu radit ili sta cu smit radit! |
o ne...nikako se ne bih slozila sa tobom...ne bih rekla da se roditeljstvo ogleda u tome da imas isto dnk kao neko tamo dete...to sto te neko nije fizicki napravio ne znaci da ti nije roditelj...najlakse je dete napraviti...to svako moze...meni sad da moji kazu da sam usvojena ili nesto slicno ne bi mi ni najmanje smetalo jer ja znam ko su moji mama i tata...to je dvoje ljudi koje me je othranilo, brinulo za mene, volelo me...isto tako ako ti je neko roditelj (bio bioloski bilo usvojeni) mora imati odredjeni autoritet u tvojim ocima...to je sasvim normalno (i zdravo) stanje
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
Eliot je sreda Odomaćeni član
|
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 1128
|
|
Hmm...Niko od nas ti ne moze dati 100% tacan odgovor na tvoje pitanje, jer niko od nas ne poznaje tvoje dete.
Ali bih ti mogla reci da manje vise mozes da ignorises te njegove komentare (ma koliko oni boleli tebe ili tvog muza) ukoliko vidis da dete imam zdravu komunikaciju i normalan odnos sa ocuhom.
I meni se sa 14-15 godina desavalo da u izlivu besa kazem mami da nije bas NIKAKVA majka, iako znam da je najbolja majka na svetu i da su me te sopstvene reci bolele.
Predlozila bih ti da sa sinom pricas otvoreno i nasamo. Neka ti on kaze sve sto ima a ti budi tu da ga saslusas. E onda mozes da preduzmes dalje korake, mada mislim da bi se sa tim razgovorom sve resilo. Dete je u pubertetu i mnoga deca reaguju burno na zabrane, ne trpe autoritete i buntovni su.
|
|
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Ja sam se razvela i imam dva sincica/doduse tek im je 8 i 6 godina/. Vec 4 goine sam s deckom koji i meni , ali i njima jako pomaze u svim segmentima zivota.Mladji sin ga jako voli i jednostavno se topi u njegovoj blizini.Kada nesto prica stalno ga spominje i jednostavno mu je on uzor. Ni stariji nema nekih velikih problema s njim , medjutim jos su mali , a i svoga bioloskog oca nikada mladji sin nije vidio , a stariji je imao samo 2 godine kad je on bio u njegovoj blizini/znaju ga samo preko slike nazalost/.
Mozda ja nemam problema s tim jer su djecica mala/kao sto kazu mala djeca mal i problem/..ali se nadam da necu ni imati.
Sve u svemu i ja se slazem da bi ti kao njegova majka , ali i on kao njegov "otac"/ocuh mi tako grozno zvuci/ trebali biste sjesti s njim i otvoreno razgovarati o svemu..saslusajte njegovo misljenje , a potom uz razgovor pokusajte rijesiti ptroblem. I ja mislim da je to vrijeme puberteta i da ce proci kada tvoj sin bude malo zreliji.
Takodjer se slazem s konstatacijom da je pravi roditelj onaj koji te odgoji i bude uz tebe , a ne onaj ko je samo bioloski roditelj.
Nadam se da ce se situacija ipak okrenuti ka boljem i da cete ipak biti jedna velika i sretna obitelj.
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|