www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Lideri za Tursku, gradjani protiv
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Iwan
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 42

Datum registracije: 25 Dec 2003
Mesto: Frankfurt/nemacka

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 22, 2004 4:16 pm    Naslov poruke: Lideri za Tursku, gradjani protiv Na vrh strane Na dno strane

Od euforične podrške do masovnih protesta, najjednostavniji je opis reakcija na dogovor lidera 25 zemalja članica Evropske unije i Turske o početku pregovora za ulazak te muslimanske države u Uniju.

Premijera Tadžipa Ergodana trijumfalno je dočekalo više hiljada stanovnika Istanbula na povratku iz Brisela, dok je lokalna štampa puna hvale za istorijski dogovor postignut u sedištu EU. Na drugoj strani, Evropljani se nisu obradovali vestima.

Tokom proteklog vikenda nekoliko desetina hiljada pristalica Alijanse za sever, najvernijeg koalicionog partnera premijera Italije Silvija Berluskonija, u Milanu je reklo glasno „ne“ proširenju Unije na azijski kontinent.

Nezadovoljstvo su izrazili i stanovnici severa Evrope, koji važe za najtolerantnije u EU. Naime, tokom samita u Briselu, simbol Kopenhagena, prestonice Danske, skulptura Male sirene bila je obavijena u feredžu sa lentom na kojoj je pisalo „Turska u EU?“

Prema dogovoru iz Brisela, pregovori o ulasku Turske u EU počeće 3. oktobra, ali tek pošto Ankara ispuni određene uslove. Početak pregovora ne znači i siguran ulazak u Uniju, na koji bi Turska mogla da sačeka još 15 godina.

Turska je potpuno drugačija država, ističu protivnici njenog članstva. To je najveća, najsiromašnija i kulturološki najrazličitija država koja će početi pregovore. Takođe, u pitanju je muslimanska zemlja, koja se graniči sa Bliskim istokom i Kavkazom. Evropljani strahuju i od navale jeftine radne snage iz Azije. Procenjuje se da trenutno u Evropi živi najmanje četiri miliona emigranata iz Turske. Tu je i problem odlučivanja. Ukoliko postane punopravan član EU do 2020. Turska, koja ima više stanovnika od Nemačke, imaće i najveću moć u donošenju odluka, što se svakako neće dopasti svima u Briselu. (Blic)

NINANENA
Veštica
Veštica

Datum registracije: 15 Jul 2004

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 22, 2004 5:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja sam protiv njenog ulaska Rolling Eyes zasto-zato sto nema vezu sa evropom ,zivi od nekih uspomena,iza evrope je 200god,.....

Iwan
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 42

Datum registracije: 25 Dec 2003
Mesto: Frankfurt/nemacka

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 22, 2004 9:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa i ja sam tog misljenja a ne samo ja , nego svi nemaci sa kojima sam ovde o tome razgovarao. Po meni je naj veci problem sto su oni previse religiozni, sto nije dobro za politiku pogotovu za politiku EU, i tu moze doci do nekog sudara izmedju hriscanstva i muslimana, zato sto je za turke dobro jedino ono sto pise u kuranu, a sve ostalo je pogresno. A i ekonomski su veoma slabi , mislim imaju par gradova u kojima je sve sredjeno. a ostalo je sve katastrofa. Kod njih i dalje postoje mesta gde nema nikakve infrastrukture. I oni se nadaju da ce se svi ti njihovi problemi resiti ulazkom u EU jer nameravaju da ih EU izgradi. A smatram da je to veoma lose, zato sto EU ne moze ni sa svojim problemima izaci na kraj.

SrebrnaTresnjica011
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 41

Datum registracije: 14 Jul 2004

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 22, 2004 9:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma kakvi Crni Turci ?!?
Ionako ih je puna Nemacka ..ne moze se od njih ziveti .. Rolling Eyes
Da se moja Keva pita ..svi bi oni zavrsili u Turskoj Mr. Green Shocked

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Lideri za Tursku, gradjani protiv Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon