:: |
Autor |
Poruka |
Manhattan Psycho Killer
|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 4031 Mesto: ...where the wild roses grow!
|
|
Volite li crno-bele klasike ili za vas sedma umetnost počinje sa kolorom? Možete li da izdvojite neko posebno crno-belo ostvarenje, režisera ili interpretatora?
|
|
|
|
|
|
S_o_n_y Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 18 Mesto: Belgrade
|
|
ja volim takve filmove odgledam to ponekad...mada se trenutno ne mogu setiti nekog filma,rezisera.
|
_________________ Sony member ! |
|
|
|
|
Roberto-NS Žderonja
|
Datum registracije: 28 Jul 2004 Poruke: 2519
|
|
Naravno da mogu da izdvojim nesto od crno belih filmova!
Uglavnom im ne znam naslove ali ono sto znam sigurno je da Charli Chaplina obozavam da vidim u ulozi Hitlera (joooj na vrh prstitju mi je naziv filma ). Tu su jos i nekoliko western filmova koje sam odgledao i koji su mi skroz ono ok!
Volim da zamisljam kako bi sve izgledalo u mega giga produkciji! Mislim da uopste nebi imalo tu car i da to nebi bilo to.
|
|
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 4031 Mesto: ...where the wild roses grow!
|
|
.....ne mogu da se pohvalim zavidnim poznavanjem crno-belih filmova, premda ih rado pogledam.......no ipak, imam velike crne rupe, npr. ne znam ko je Greta Garbo....
....umela bih da nabrojim svega 3 Bogartova filma etc......
.......kako bilo, 2 crno-bela ostvarenja koja svakako izdvajam su Čovek-slon Davida Lyncha i Otvori oči (Abre Los Ojos) španskog reditelja Alehandra Amenabara.....
PostScript. Robbie, Chaplinov film se zove Veliki diktator....
|
|
|
|
|
|
komshinica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 163
|
|
Praznik u Rimu :flower:
Garbo sam gledala u Dami s kamelijama i jos jednom filmu o nekoj svedskoj princezi, Kristini cini mi se, gde je bila potpuno fenomenalna.
|
_________________ Nista u zivotu ne razveseljava tako kao kad nas gadjaju pa promase! |
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
|
|
Casablanca je film iz 1942. godine sa Humphrey Bogartom i Ingrid Bergman u glavnim ulogama, a koji završava nadaleko čuvenom rečenicom: "Ovo može biti početak jednog divnog prijateljstva....."
|
|
|
|
|
|
DJAvrilo Upućeni član
|
Godine: 53
Datum registracije: 17 Sep 2004 Poruke: 343 Mesto: Alamo
|
|
Andjeli garavog lica, sa fenomenalnim Jejms Kegnijem, slabo se daju klasici crnobelog filma, ranije su bile retospektive starih Holivudskih velikana kao sto su Bogart, Kegni, Bet Dejvis, Greta Garbo, Spenser Trejsi itd, ranije dok je Zelenovic radio na drzavnoj televiziji dok sam ja bio klinac prikazivalo su to s vremene na vreme. Kvalitet crno belog filma sto su im iz danasnje perspektive gledano specijalni vizuelni efekti bili nikakvi tako da su se filmovi zdvajali pricom i glumom, iz tog razloga su tadasnji Hitovi kao sto su Kazablanka, Kraljica Elizabeta, Dama sa Kamelijama, Neki to vole vruce itd hitcine nad hitcinama.
|
|
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
|
|
.....slavni kauboj, jedan od pionira westerna i maskota crno-belog filma, Džon Vejn (John Wayne), je čovek sa najviše odigranih uloga u istoriji filma do danas.......kladim se da to niste znali....
|
|
|
|
|
|
Miss Nikakve Sanse Odomaćeni član
|
Godine: 46
Datum registracije: 02 Avg 2004 Poruke: 1596 Mesto: Zagreb :)
|
|
... e baš volem crno-bijele filmove... na šta moji ukućani okreću očima ... no ne briga me mnogo ... uz gore spomenutu Kazablanku i hrpu filmova slavnoga kauboja, evo još par, meni jako dragih crno-bijelih filmića... svaki odgledan nekih 10-ak puta ...
...dosta je za danas ...
|
_________________ :93: Mi plešemo... la la lala... cijeli dan i noć... :93: :50: |
|
|
|
|
stamenid Prijatelj foruma
|
Godine: 40
Datum registracije: 06 Jun 2004 Poruke: 9671 Mesto: daS ivoN
|
|
pa ne obozavam ih ali moze od carli caplina neki , kazablanka,neki to vole vruce,i 2-3 kaubojca sa dzon vejnom...i hickokove vrane i onaj film sa decom sto im svetle oci...sto su mogli da upravljaju tudjim umom...i na kraju su ih ubili srusivsi pola ulice....
|
_________________ турбопичећи новосадиста
:s: :t: :a: :m: :e: :n: :i: - :d: |
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
|
|
.....o da, neverovatni Hičkok i Ptice......
.....no, sad malo jedan od mojih apsolutnih favorita medju rediteljima (koji se neretko oprobava u crno-belom filmu).......Vudi Alen (Woody Allen) i jedna od njegovih muza, Dajana Kiton (Diana Kitton) zajedno u Eni Hol (Annie Hall)
|
|
|
|
|
|
rain-man * EXITovac *
|
Godine: 42
Datum registracije: 30 Jul 2004 Poruke: 2552 Mesto: 44°49'14" / 20°27'44"
|
|
......volim crno-bele filmove,western filmove sam gledao kao klinac,prvi crno-beli film koji mi je ostao u secanju je Blago Sijera Madre (The Treasure of the Sierra Madre) film je rezirao Dzon Huston (John Huston) a glavnu ulogu igra Hemfri Bogart (Humphrey Bogart),film je snimnjen 1948 za Warner Bros......
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|