www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Domaci???
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Roditelji i deca ~
::  
Autor Poruka
rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

Godine: 40

Datum registracije: 27 Maj 2005
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 15, 2006 10:09 am    Naslov poruke: Domaci??? Na vrh strane Na dno strane

Ne znam dal ova tema vec postoji al evo da je postavim....
Sta raditi kad dete nece dda radi domaci zadatak???
Evo npr moja mladja sestrica od kad dodje iz skole do 10 uvece bleji u TV,i onda u zadnji cas kadd treba da ide na spavanje ona se seti da ima domaci.I onda svi na vrat na nos radimo po kuci njene zadatke da ne bi otisla bez domaceg u skolu...Jer jelte ona mora da ide na spavanje jer ujutu ide u skolu.To doduse malo podrzava moj ocuh jer joj mnogo popusta i jer je slab malo prema njoj a ona to i te kako koristi....

....tvoj i u dobru i u zlu....

anabela
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 39

Datum registracije: 04 Feb 2006

croatia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 15, 2006 7:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Imam i ja doma isti slučaj!Treba je pitati što ima za domaći čim dođe iz škole, a ne kad njoj padne na pamet. I odmah sve napisati, pa nek gleda televiziju koliko hoće

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 15, 2006 8:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

brza111 je napisao/la sledeće:
Imam i ja doma isti slučaj!Treba je pitati što ima za domaći čim dođe iz škole, a ne kad njoj padne na pamet. I odmah sve napisati, pa nek gleda televiziju koliko hoće
e problem je sto ona slaze da nema nista ili npr posto sam ja uglavnom kad dodje kuci ona mi kaze sta me briga to nije moj problem radice ona to s mamom i tatom,a meni tada dodje da je odalamim al jbg em mi zao em bi posle bio haos u kuci....

anabela
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 39

Datum registracije: 04 Feb 2006

croatia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 15, 2006 8:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ajmeeee!!!! Znam kako ti je, i ja imam doma jednu takvu! Leži do podne, škola u jedan, a ona nema sto posto NIŠTA za učit! Pitam je što ima, a ona nisi mi ti mama, onda moram zvat mamu na poso da je pitam što ima za domaći, a ona od tamo ne zna, naravno. Pa se sjeti pola sata prije nego treba krenuti iz kuće i onda sam ja kriva što joj nisam pomogla...ma grozno. Ajme hvata me nervoza kad ovo pišem jer već vidim kakav će mi biti sutrašnji dan...uf. A sad idem popit apaurin Evil or Very Mad

Bestijica
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 15 Apr 2005
Mesto: Melbourne

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 20, 2006 5:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nisam sigurna ali kod mog malenog postoji neki red koji smo naravno mi roditelji uveli mora postojati neka disciplina ne gajim ovce nego djecu
zna se sta se radi poslje skole i kad je vrijeme za zadacu i igru i tv a bogami i krevet

baxuz2001
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 05 Okt 2004

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 31, 2006 10:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

To je samo razmazenost i nepravilno vaspitanje,a i zavisi od uzrasta...moj savet je da im od malih nogu pricate sta ce biti kada budu ucili i da im pricate o daljem zivotu...kako ce imati sve ako budu ucili i da ce se za par godina sve to isplatiti i da zivot nije samo tih par godina posto mnogi misle kako ce im proci mladost uceci i kako im posle novac nece ni biti potreban i ostalo...samo im pricajte i pricajte...moj savet :NIKADA NE TUCI DECU !

Lane86
~The last lady~
<b>~The last lady~</b>

Datum registracije: 02 Okt 2006
Mesto: Nedostižno...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 31, 2006 10:58 pm    Naslov poruke: Re: Domaci??? Na vrh strane Na dno strane

rizmal je napisao/la sledeće:
Evo npr moja mladja sestrica od kad dodje iz skole do 10 uvece bleji u TV,i onda u zadnji cas kadd treba da ide na spavanje ona se seti da ima domaci.I onda svi na vrat na nos radimo po kuci njene zadatke da ne bi otisla bez domaceg u skolu...Jer jelte ona mora da ide na spavanje jer ujutu ide u skolu.To doduse malo podrzava moj ocuh jer joj mnogo popusta i jer je slab malo prema njoj a ona to i te kako koristi....

Ne znam koliko godina ima tvoja sestrica, ali iz priče sam zaključila da je mala... Znaš kako, ja sam imala taj isti problem sa mojom mladjom sestrom, i veruj mi ne vredi grdnja i teranje na silu, to samo stvara revolt, sve može sa lepim... Ja ću ti ispričati kako sam ja nju "naterala" da piše domaći... Prvo sam je "posmatrala" i pričala sa njom da vidim šta je to što joj puno znači i čime je "opčinjena", i ispostavilo se da voli princezice... E, onda sam ja kao pričala sa mamom, ali da ona to sluša, ali kao da ne čuje, i kada sam bila sigurna da je načuljila svoje uvence, ja sam rekla mami, kako prave princeze pišu domaće zadatke, i kako svako ko piše zadatke postane prava princeza, ali mora da ih piše redovno, i ne sme da zaboravlja na njih... Znači, veruj mi da je došla sama, i pitala da joj pomognem oko domaćeg iz srpskog Wink A, ja sam se pravila luda, kao, ne znam da je ona to čula...

Kažem ti, kod dece je jako važna psihologija....

s kojom sam ovdje proveo mnogo prijatnih trenutaka...kao i svi ostali s kim je slovce makar jedno razmijenila....i drago mi je sto se ponovo vratila medju nas..tracare... Razz
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... Wink

whitesnake1710
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 54

Datum registracije: 24 Okt 2006
Mesto: Limasol

cyprus.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 31, 2006 11:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mozda ne bi bilo lose da napravite jedan porodicni sastanak i iznesete temu. Mislim da bi prvenstveno trebali da je pustite da ode bez domaceg, a ako ni to ne pomogne, mozda sankcionisanje. Uradi domaci pa onda tv. Ako slaze da nema domaci pa se uvece 'seti' narednih 3 dana bez tv-a. Naravno, najavite joj takve sankcije. I pre svih tih najava sankcija bi joj trebalo potanko objasniti zasto je bitno da posle skole obavi to SAMA!

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 01, 2006 6:24 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lane86 je napisao/la sledeće:
rizmal je napisao/la sledeće:

Ne znam koliko godina ima tvoja sestrica, ali iz priče sam zaključila da je mala... Znaš kako, ja sam imala taj isti problem sa mojom mladjom sestrom, i veruj mi ne vredi grdnja i teranje na silu, to samo stvara revolt, sve može sa lepim... Ja ću ti ispričati kako sam ja nju "naterala" da piše domaći... Prvo sam je "posmatrala" i pričala sa njom da vidim šta je to što joj puno znači i čime je "opčinjena", i ispostavilo se da voli princezice... E, onda sam ja kao pričala sa mamom, ali da ona to sluša, ali kao da ne čuje, i kada sam bila sigurna da je načuljila svoje uvence, ja sam rekla mami, kako prave princeze pišu domaće zadatke, i kako svako ko piše zadatke postane prava princeza, ali mora da ih piše redovno, i ne sme da zaboravlja na njih... Znači, veruj mi da je došla sama, i pitala da joj pomognem oko domaćeg iz srpskog Wink A, ja sam se pravila luda, kao, ne znam da je ona to čula...

Kažem ti, kod dece je jako važna psihologija....
Slazem se ja sa tobom da je vazna psihologija.Al nju interesuje samo kako da blene u tv i da igra igrice.A i ocuh je u tome podrzava tako da dzaba da ja pricam kad on cuti bas ga briga,keva ceo dan radi i kad dodje uvece onda se ona odjednom seti da ima domaci a on kaze evo nekk urade mama i bata s tobom.A nije bas mala ima 9 godina,treci osnovne....

whitesnake1710 je napisao/la sledeće:
mozda ne bi bilo lose da napravite jedan porodicni sastanak i iznesete temu. Mislim da bi prvenstveno trebali da je pustite da ode bez domaceg, a ako ni to ne pomogne, mozda sankcionisanje. Uradi domaci pa onda tv. Ako slaze da nema domaci pa se uvece 'seti' narednih 3 dana bez tv-a. Naravno, najavite joj takve sankcije. I pre svih tih najava sankcija bi joj trebalo potanko objasniti zasto je bitno da posle skole obavi to SAMA!

Slazem se s tobom al tu je problem ocuh koji je slab na nju i onda bi nastao haos jer bi ona pocela da histerise i place a onda bi joj on dozvolio da nastavi da gleda tv.

usput problem je do pola resen.Ja sam prestao da joj pomazem iako se ocuh ljuti a ponekad i keva.Al ja im svima kazem:" ne znam ja to niti me interesuje da joj ja radim domaci dok se na po ceo dan zeza" i zavrsim pricau.Tako da su se malo aktivirali i poceli da je terau da uci...

whitesnake1710
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 54

Datum registracije: 24 Okt 2006
Mesto: Limasol

cyprus.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 01, 2006 12:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mozda ne bi bilo lose da lepo objasnis ocuhu (u 4 oka) da ti nju mnogo volis i da hoces da joj pomognes, ali da ovakav razvoj situacije ide samo njoj ma stetu. Podseti ga da je on iskusan i mudar ali slab na nju sto ona koristi. A buduci da ona sad gradi svoje navike, odgovornosti i znanje koje ce joj ite kako trebati, sada joj se cine medvedje usluge. Ti si jedan divan i razuma decko i znam da ces naci nacina da joj pomognes. Moras samo biti uporan. Lepo je to sto je stvar polako krenula na bolje, samo nemojte sad da popustite, jer deca se trude da pomeraju granicu. Drzim palceve. Cmokic

Lane86
~The last lady~
<b>~The last lady~</b>

Datum registracije: 02 Okt 2006
Mesto: Nedostižno...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 01, 2006 1:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Aha... Razumem. Pa, to je dobro što si se ti povukao, i ne sme sada niko da joj drži stranu, neka joj niko ne popušta, i vremenom će sve biti u redu. Samo da postave uslove, i treba joj nekako objasniti da taj domaći što radi, ne radi da bi njima udovoljila, već da to radi zbog sebe, kada to bude shvatila, sve će biti lakše...

s kojom sam ovdje proveo mnogo prijatnih trenutaka...kao i svi ostali s kim je slovce makar jedno razmijenila....i drago mi je sto se ponovo vratila medju nas..tracare... Razz
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... Wink

genius25
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 44

Datum registracije: 28 Sep 2005

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 20, 2006 10:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prvo trteba provjeriti jeli ima sta za zadacu i sjest s njom i raditi i nepopustai jer sta se mora mora se a v smije gledati kad sve bude nauceno i napisano

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Roditelji i deca ~ -> Domaci??? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon