:: |
Autor |
Poruka |
Sascha336 * Vatreni delija *
|
Godine: 51
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija
|
|
12/10/2006 | Izvor: B92, Beta
30 nominovanih za fudbalera godine
Svetska fudbalska federacija objavila je listu od 30 igrača koji su nominovani za "fudbalera godine" i na kojoj se nalazi i bivši kapiten reprezentacije Francuske Zinedin Zidan. Zidan se nalazi na listi iako je završio karijeru kada je u finalu Svetskog prvenstva dobio "crveni karton" jer je udario glavom italijanskog fudbalera Marka Materacija.
Italijani Fabio Kanavaro i Andrea Pirlo takođe konkurišu za nagradu, kao i Brazilac Ronaldinjo - najbolji igrač sveta u prethodne dve godine.
U konkurenciji su još Francuz Tijeri Anri koji je dva puta bio drugi "na glasanju" i kome nedostaju tri gola da dostigne rekord Mišela Platinija u francuskoj reprezentaciji (41 gol), kao i kapiten Nemačke Mihael Balak, golman svetskih prvaka Đanluiđi Bufon i Englez Vejn Runi. Dobitnik ove nagrade biće izabran na svečanoj ceremoniji 18. decembra u Cirihu.
Prošle godine napadač Barselone Ronaldinjo pobedio je Engleza Frenka Lamparda i Kamerunca Samjela Etoa.
30 nominovanih fudbalera:
Adriano (Brazil, Inter Milan) Mihael Balak (Nemačka, Čelsi) Đanluiđi Bufon (Italija, Juventus) Fabio Kanavaro (Italija, Real Madrid) Kristijano Ronaldo (Portugal, Mančester Junajted) Peter Čeh (Češka, Čelsi) Deko (Portugal, Barselona) Didije Drogba (Obala Slonovače, Čelsi) Majkl Esijen (Gana, Čelsi) Samjuel Eto (Kamerun, Barselona) Luis Figo (Portugal, Inter Milan) Đenaro Gatuzo (Italija, Milan) Stiven Žerard (Engleska, Liverpul) Tijeri Anri (Francuska, Arsenal) Kaka (Brazil, Milan) Miroslav Klose (Nemačka, Verder Bremen) Filip Lam (Nemačka, Bajern Minhen) Frank Lampard (Engleska, Čelsi) Jens Leman (Nemačka, Arsenal) Alesandro Nesta (Italija, Milan) Andrea Pirlo (Italija, Milan) Frank Riberi (Francuska, Marselj) Huan Roman Rikelme (Argentina, Viljareal) Ronaldinjo (Brazil, Barcelona) Vejn Runi (Engleska, Mančester Junajted) Tomas Rosicki (Češka, Arsenal) Andrij Ševčenko (Ukrajina, Čelsi) Lilijan Turam (Francuska, Barselona) Patrik Vijera (Francuska, Inter Milan) Zinedin Zidan (Francuska, okončao karijeru)
ko je za vas Fudbaler Godine
za mene je Frank Riberi
|
_________________ I C E M A N |
|
|
|
|
markan_bbb Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 02 Jul 2006 Poruke: 100
|
|
za mene je to Ronaldinho, bez ikakve diskusije
|
|
|
|
|
|
držte lopova Banovan! Zna tudju muku
|
Godine: 29
Datum registracije: 14 Nov 2005 Poruke: 9553 Mesto: debian city
|
|
I ja smatram da je Ronaldinjo najbolji, bez konkurencije.
|
|
|
pfckraljpfc Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 22 Jan 2006 Poruke: 248 Mesto: BP-NS Tu i tamo...
|
|
Anri je bre zakon!
|
_________________ Partizane Partizane
Partizane jedini
Tebe vole,za te' ginu
Tvoji verni GROBARI! |
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Ja bih volio da titulu dobije T. Henry.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
Marlon Brando Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 08 Okt 2006 Poruke: 31
|
|
Od ovih ponuđenih, navijam za Adriana
|
_________________ Devojka će živeti... starac će umreti... poštena trampa |
|
|
|
|
KristinaNS Prijatelj foruma
|
Godine: 39
Datum registracije: 16 Feb 2005 Poruke: 4683 Mesto: Novi Sad
|
|
Po meni Bufon treba da dobije tu titulu
|
_________________ Ako treba da ogulim kolena da ti priznam kolko sam te volela,ja cu prva...
Na kraj sveta da ti nosim kofere da ih skupljam ako ti se otvore,ja cu prva...
Svako pismo krvlju da ti napise da na tvoje prevare sva mirisem,samo reci idem prva... |
|
|
|
|
$dzoni$ Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Jun 2006 Poruke: 134 Mesto: Beograd
|
|
|
|
|
boban11 Upozorenja: 2 od 3 Prijatelj foruma
|
Godine: 40
Datum registracije: 03 Mar 2005 Poruke: 19847 Mesto: Gradiska
|
|
Anri je moj izbor
|
_________________ Vilenjakinja & Ja Post Team
Ika & Ja Super Team |
|
|
|
|
needleboy Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 13 Okt 2006 Poruke: 16
|
|
|
|
|
Gagi_84 Upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 07 Mar 2006 Poruke: 328 Mesto: Beograd
|
|
samo mi nije jasno kako se figo nasao na tom spisku,koje to on igre pruza?moj favorit za ovu godinu je definitivno anri!!!!
|
|
|
|
|
|
labusinjo Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 10 Jul 2006 Poruke: 39
|
|
Meni su najbolji Ronaldinho(mada se nesto raspao u zadnje vreme) i Anri
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|