:: |
Autor |
Poruka |
anabela Iskusni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 860
|
|
Europom se širi nova spolna bolest venerična limfogranulo matoza (LGV) zbog čega je Agencija za kontrolu zdravstvene situacije u EU digla uzbunu.
LGV je dosada bila prisutna uglavnom na područjima Latinoamerike, Afrike i Azije. Europom se počela širiti iz Nizozemske, gdje je u kratkom vremenu zabilježeno nekoliko desetaka oboljelih. Ubrzo su zabilježeni slučajevi i u Francuskoj, Švedskoj, Španjolskoj, Belgiji i Njemačkoj.
Žarišta bolesti najčešće se javljaju u velikim prometnim i lučkim centrima, poput Pariza, Barcelone, Hamburga i Antwerpena.
Riječ je o spolnoj bolesti koja je zapravo serotip klamidije. Budući da se u prvom stadiju uopće ne zamijećuje, mnogi na liječenje dolaze već u uznapredovalom stadiju koje je tada, najčešće i vrlo bolno. U prvom stupnju bolesti stvaraju se bolni čirevi. Drugi stupanj karakterizira jaka bol, koja se najčešće pojavljuje od drugog do šestog tjedna od zaražavanja. Treći stupanj se uglavnom razvija samo kod žena i može se pojaviti godinama nakon infekcije, a karakterizira ga pojava proktokolitisa. Zbog stvaranja ranica zaražene osobe izložene su većoj mogućnošću zaraze od HIV-a i hepatitisa.
Zdravstvena agencija upozorila je na sve veće širenje bolesti koja je do sada bila karakteristična samo za nerazvijene zemlje
net.hr
|
|
|
|
|
|
Moytsa Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 11 Dec 2005 Poruke: 5000 Mesto: St
|
|
Hvala na obavijesti, uvijek me strah takvih stvari i nikad nije zgorega znati jos nesto vise o spolnim bolestima. Nazalost vecina ljudi o tome uopce nije informirana koliko bi trebala biti te ne prakticiraju siguran seks smatrajuci da se 'te stvari uvijek dogadjaju drugima'.
|
_________________ ~We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.~
Oscar Wilde
|
|
|
|
|
genius25 Iskusni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 28 Sep 2005 Poruke: 908
|
|
Ovo je vise prestrasno koliko tih bolestina ima Frajer koji zeli sex bez kondoma mora donjet povjest bolesti i zadnji bris inace by by
|
_________________ ...Da sam žirafa i da mi netko kaže da sam zmija,ja bih ipak znao da sam ŽIRAFA..... |
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
zanimljiva boljka....
|
|
|
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu
|
Godine: 42
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778
|
|
Bože moj...kad čujem za neku novu bolest i prepoznam se barem u jednom simptomu, odmah stvaram paniku! Sva sreća nedavno sam se testirala na sve pa su me uvjerili da sam zdrava.
|
|
|
|
|
|
PedjaS Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 66
Datum registracije: 10 Dec 2006 Poruke: 39 Mesto: Beograd
|
|
Bez panike, belest nije nova ima je mada ne u velikom broju i na našim prostorima, u pitanju je verovato samo njena povećana učestalost.
LV- limphogranuloma venerum je sistemska obično polno prenosiva bolest koju izazivaju svima nama poznata Chlamydia trachomatis (serotipovi L1,L2, L3) uglavnom zahvata žlezde (gnojna upala), javljaju se čirevi po koži najčešće na genitalijama, preponama, oko čmara. Leči se antibioticima npr. Tetraciklini, cefalosporini itd...
Pozdrav i dobro zdravlje Dr Peđa
|
_________________ beli mag u službi čoveka! |
|
|
|
|
reddragon Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 13 Dec 2006 Poruke: 7
|
|
Najezim se kada cujem za neku novu bolest, a ova je i vise nego strasna!
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|