:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Jedna od najzanimljivijih priča među različitim pričama o velikim ljudima je ona o Esmi Redžepovoj. Velika umjetnica, odgojila je i obrazovala 47-oro napuštene djece, UNESCO-va veleposlanica, humanitarka koja je dva puta nominirana za Nobelovu nagradu za mir, Esma je najveća romska legenda koja privlači miljune obožavatelja diljem svijeta. Do sada je održala oko 8.000 koncerata, pjeva na 20 jezika i izdala je preko 60 albuma, a redovna je gošća pariške Olympie, američkog Metropolitana i londonskog Barbicana. Njezin glas opisuju kao „dar božji“...
monitor.hr
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
držte lopova Banovan! Zna tudju muku
|
Godine: 29
Datum registracije: 14 Nov 2005 Poruke: 9553 Mesto: debian city
|
|
Čudo od pevačice, ima pravi razbijački glas. Baš sam pre neki dan skinuo pesmu od Toše Proeskog i Esme "Magija", samo zato što ona tu peva.
Hajri Mate je još jedna pesma gde se vidi kakav glas ima Esma, ta pesma je teška za pevanje i ne može da je peva Kurta i Murta.
|
|
|
Slejdž Gospodja Selektorka
|
Godine: 46
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 4716 Mesto: Frankfurt/ Loznica
|
|
Ja se odusevljavam kad je cujem.Zena je stvarno cudo.
Meni je pored pesme cak i svojom pojavom simpaticna, onako malena debela i slatka.
I vecito nasmejana
|
_________________ Bez tebe ne smem
ja ne umem
disati,smejati se, hodati |
|
|
|
|
anabela Iskusni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 860
|
|
ne sviđa mi se, pregreza je
|
|
|
|
|
|
Maja S. Odomaćeni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 18 Jun 2005 Poruke: 1570
|
|
Kad zapeva pesmu...."Zasto si me majko rodila...ehlele...cel zivot ne si me videla....",skamenim se....
Super je.
|
_________________ "Strast je zaludjenost nekom osobom, želja za nekim...Kada strast prodje na svetlo izlazi ljubav. Jer ljubav znači voleti nečije mane, dok STRAST voli vrline..." |
|
|
|
|
serbiangel Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 10 Jan 2006 Poruke: 139
|
|
ne mogu njemenu muziku da podnesem
nikako je volim
|
|
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Ne volim njenu muziku ni njen glas,nekako mi gruba...ma uopste kao pevacica mi se ne dopada...
|
|
|
|
|
|
Erdal82 Dobro upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 09 Mar 2005 Poruke: 667 Mesto: Sarajevo
|
|
Jako volim njenu muziku, i mislim da je njen glas bukvalno DAR Boziji, nevjerovatan vokal...Nedavno sam saznao da ona pjeva u originalu pjesmu "Sarajevo", koju je Hanka Paldum nedavno obradila na novom albumu....
Esma je LEGENDA.....
|
_________________ Nikad ne reci nikad vise! |
|
|
|
|
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
U poslednje vreme mi se bash dopala sledeca pesmica
Klikni ovde.
A nju smatram idolom narodnog, izvornog, melosa.
|
|
|
|
granger_ Banovan! Wanted!
|
Godine: 34
Datum registracije: 13 Jan 2007 Poruke: 8473
|
|
Ja je bas ne volim...ali slazem se da njen glas razbija... Zao mi je sto nigdje ne mogu da pronadjem pjesmu koju je snimila sa pjevacem Adrian Gadza...tom su pjesmom konkurisali za predstavnika makedonije na evroviziji 2006...mislim da su dobili drugo mjesto...tako sam cula
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Jako cijenim Esmu Redžepovu, kao pjevačicu i kao jednu veliku ličnost naše estrade. Žena koja je svojim glasom u stanju da izazove najdublje emocije u ljudima koji vole i slušaju tu vrstu muzike. Da ne govorimo o svemu što je kroz muziku učinila za talentovanu djecu i mlade koje je sklonila sa ulica i podarila im i usadila ono ljudsko, upravo ono što je i ona sama.
Jedna od njenih najdražih pjesama mi je "Zašto si me majko rodila..." i od kad znam za sebe, niti jedna druga nije uspjela da je otpjeva sa onakvim emocijama i onakvim glasom.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
|