:: |
Autor |
Poruka |
nanika Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 46
Datum registracije: 28 Sep 2006 Poruke: 4 Mesto: Muzikoterapeut
|
|
Dragi moji,
skoro sam procitala na ovom formumu nesto o muzikoterapiji tacije da se povezivala sa trudnocom.
Naime ne znam da li ste znali ali u Beogradu postoje skolovani muzikoterapeuti pa ukoliko nekog nesto vise zanima neka me slobodno kontaktira.
Milijana
|
|
|
|
|
|
Daca ~Žena Sanjicinog švalera~
|
Godine: 51
Datum registracije: 16 Apr 2004 Poruke: 2617 Mesto: Beograd
|
|
Draga Milijana,
Forum je mesto na kojem ljudi razmenjuju svoja iskustva,pomazu jedni drugima svojim znanjem,druze se...
S'obzirom da si (pretpostavljam) ti taj skolovani muzikoterapeut,bilo bi lepo da nam nesto vise kazes o tome i naucis nas necemu
Pozdrav
Danijela
|
|
|
|
|
|
nanika Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 46
Datum registracije: 28 Sep 2006 Poruke: 4 Mesto: Muzikoterapeut
|
|
Evo malog strucnog objasnjenja ......
Muzikoterapija je psihoterapijska tehnika koju primenjuje edukovani muzikoterapeut, a u dijagnostičke i terapijse svrhe koristi zvuk, koji može, ali i ne mora biti muzika.
Muzikoterapija se može primenjivati kod zdravih u cilju psiho profilase, povećanja kreativnosti, te intenzivnijeg psihološkog i duhovnog razvoja.
Slušanje muzike u dokolici, u okviru radneokupacione terapije ili kao ambijentalne muzike u bolnicama, ordinaciji i čekaonicama nije muzikoterapija.
MUZIKOTERAPEUTSKE TEHNIKE
Tehnike receptivne muzikoterapije / gde pacijent /klijent ili (grupa) sluša odabrani (testirani) muzicki izvod koji pomaže da se postigne željeni psihološki efekat (analitičko slušanje muzike – metod vođenih fantazija, art-muzikoterapija i druge).
Tehnike aktivne muzikoterapije/ kada terapeut i pacijent (klijent) ili grupa ostvaruju komunikaciju pomoću glasa ili instrumenta u slučajevima gde je drugi način komunikacije otežan ili onemogućen. (integrativna muzikoterapija i druge).
U PSIHIJATRIJI muzikoterapija se koristi kod
• fobija i anksioznih poremećaja;
• depresivnih poremećaja;
• opsesivno – kompulzivnih poremećaja;
• somatoformnih i psihosomatskih poremećaja;
• konverzivnih i disocijativnih poremećaja;
• poremećaja ličnosti i granicnih poremećaja;
• akutnih i hronicčnih psihotičnih poremećaja;
• kriznih stanja, poremećaja prilagođavanja i postraumatski poremećaja;
• seksualnih poremećaja;
• demencija i drugih poremećaja kod starih psihoorganskih poremećaja:
• alkoholizma, narkomanije i drugih poremećaja zavisnosti.
MUZIKOTERAPIJA kod razvojnih poremećaja i psiholoških problema kod adolescenata.
MUZIKOTERAPIJA U DEFEKTOLOGIJI
U rehabilitaciji cerebralne paralize, slepih, gluvih, autističnih, pervazivnih, oligofrenih, poremećaja glasa i govora.
MUZIKOTERAPIJA U DRUGIM GRANAMA MEDICINE
• neurologiji;
• onkologiji;
• anesteziologiji;
• ginekologiji i akušerstvu;
• pedijatriji;
• internoj medicini;
• dermatovenerologiji;
• otorinolaringologiji;
• fizijatriji i rehabilitaciji;
• sportskoj medicini;
• higijeni i socijalnoj medicini;
• odontostomatologiji.
GDE MOŽETE NAĆI MUZIKOTERAPEUTE?
Institut za psihijatriju, KCS, Beograd,
ul. Pasterova 2
11000 Beograd
verujem da je makar malo sad jasnije, slobodno me kontaktirajte
Milijana
|
|
|
|
|
|
chrome8 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Avg 2007 Poruke: 22 Mesto: beograd
|
|
Interesuje me koji su uslovi za upis na studije muzikoterapije, koliko traju studije idtd...
|
_________________ Don't want to step on any hairy toes! |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|