:: |
Autor |
Poruka |
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
Iz opela treba da se pojave tri noviteta...
jedan je 4. generacija vektre i ona bi trebalo da se pojavi 2007. na Franfurtskom AS.
drugi novitie je omega
a treci novitet stize na prolece pod nazivom corsa OPC koja bi trebalo da poseduje motor od 1.6l zapremine i 190ks
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
2006 Opel Signum 2.8 V6
Opel je svoj top model, Signum, ponudio kupcima opremljen najsnažnijim motorom iz aktuelne ponude – 2,8 litarskim modelom.
Opel, kao i engleski Vauxhall će u decembru ponuditi Signum opremljen motorom koji se do sada nalazio samo u Vectra OPC modelu. V6 motor zapremine 2,8 litara uz pomoć dva turbo punjača razvija 250KS i 350Nm što Signumu omogućava da do 100 kmč ubrza za samo 6,8 sekundi i da razvije maksimalnu brzinu od 250kmč (elektronski ograničena).
Novi model će biti isporučivan sa manuelnim ili automatskim šestostepenim menjačima, a u standardnoj opremi, između ostalog, se nalazi i ESP Plus sistem.
izvor:nacionalnaklasa.com
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
Predstavljena Opel Corsa OPC
Baš kada je javnost bila zaokupljena najavom Abarth varijante Grande Punta, Opel je uskočio sa zvaničnim predstavljanjem OPC verzije modela Corsa.
OPC Corsa ima Turbo motor zapremine 1.6 litara sa 192 KS što je sasvim dovoljno da ubrza ovog "mališana" do 100 km/sat za 7,2 sekunde. Maksimalna brzina je 225 km/sat, a obrtni momenat solidnih 230 Nm, koji mogu biti uvećani na 260 uz pomoć overboost funkcije. Snaga se prenosi na prednje točkove pomoću standardnog 6-stepenog menjača.
Performanse automobila bi trebao da demonstrira na pravi način i podatak o ubrzanju od 80 do 120 km/sat u petom stepenu prenosa za samo 6,7 sekundi.
Potrošnja ovog Opelovog sportiste je 7,9 litara na 100 km, što je podatak koji je više nego korektan.
Izgled Corsa-e OPC je uskladu sa ostalim automobilima iz ove familije. Prednji i zadnji branik su možda i prenaglašeni za ukus onih koji vole diskretnije sportske detalje, a tu je i krovni spojler koji sa usisnicima za vazduh najviše doprinosi izuzetno agresivnom izgledu najmanjeg člana OPC familije . Difuzor ispod zadnjeg branika je neizbežan elemenat, a možemo ga videti i kod konkurentskog Renaulta 197 Sport. Atraktivni izgled zadnjeg kraja upotpunjuju centralno postavljene, za OPC familiju već prepoznatljive, trapezoidne izduvne cevi.
Test poligon OPC Corsa-e bio je Nordschleife, a iz sportskog odeljenje Opela tvrde da je testiranjem na ovoj stazi postignut optimalan balans automobila. Corsa OPC je spuštena za 10 mm zahvaljujući novim amortizerima i oprugama, a montirani su i veći stabilizatori. Za stabilnost na putu brinu se i 17" točkovi sa gumama dimenzija 215/45 R17, a 18" naplatci sa gumama dimenzija 225 su opcioni. ESP sistem može biti deaktiviran, a on je takođe prilagođen sportskom karakteru automobila.
Kočioni sistem sa plavim kočionim kleštima čine diskovi dimenzija 308 mm napre di i 264 mm pozadi, što je dovoljno za adekvatno zaustavljanje. Svetska premijera ovog automobila je zakazana za Salon automobila u Ženevi.[nacionalnaklasa.com]
|
|
|
boolero Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 03 Jan 2006 Poruke: 265 Mesto: Beograd
|
|
E hvala bogu da su u opelu opet poceli da prave dobre motore...a ne one klotare iz Astre G i Vectre B.
|
_________________ Opel Kadet E 2.0
Opel Vectra B 1.8 16v
Opel Team Serbia |
|
|
|
|
Rile_Master *Master*
|
Godine: 38
Datum registracije: 12 Feb 2005 Poruke: 5200 Mesto: Beograd
|
|
Bas mi se dopada ova Corsa.Mala je, lepa, ima opasan izgled i mnogo snage.Izgleda da OPC polako postaje znak kvaliteta kod Opel-a...
A ovaj agregat od 1.6 l (192 KS), jel ce on biti jedini koji se ugradjuje ili ce biti jos nekih?
|
_________________ Master
Poslednja prepravka: Rile_Master datum Čet Jan 04, 2007 8:27 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
Vlada_R ///M
|
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 1256 Mesto: NL
|
|
Ne bi voleo da imam ovu Corsu. Mala je, izgleda detinjasto i Opel je. Kad bi mi neko dao dzabe uzeo bi je samo da preprodam, inace ne bi znao sta da radim snjom. Motor je prilicno forsiran sa tom turbinom. A ako je 7,9L na 100 po gradskoj voznji ili kombinirano onda ok, ako ne onda trosi vise od neke bembare sa duplo veci motor hehe. I prednja vuca, tako lak auto sa toliko snagom....to ne moze da ide na dobro, kao sto smo videli kod Vectre OPC.
|
|
|
Rile_Master *Master*
|
Datum registracije: 12 Feb 2005 Poruke: 5200 Mesto: Beograd
|
|
Jeste motor mozda malo nafuran ali ne mislim da moze da skodi Sto se tice potrosnje, mislim da ce srednja potrosnja biti preko 10l na 100 km...
Inace, sta hvali Vectra-i OPC?
|
_________________ Master |
|
|
|
|
boolero Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 03 Jan 2006 Poruke: 265 Mesto: Beograd
|
|
@Vlada_R:
Da sigurno bi ishla bolje da ima jedno 2 tone
Ova corsa je klasicna zujalica za po gradu...poenta takvih kola i jeste imati shto vishe snage i shto manje kila, uostalom kao poenta i bilo kog drugog sportskog automobila ,al u Corsinoj klasi je to najizrazenije.
Sem toga opel je uvek igrao na tu kartu, shto povoljniji odnos masa/snaga...zato je konfekcijski auto kao shto je Vectra A ocitavao lekciju brzine starim M3/M5.
Shte se tice prenosa snage...ako ugrade LSD nece biti problema trakcijom.
btw sigurno si tako pljuvao i OPC Astru, pa je evo i dan danas najbrzi auto u klasi
Rile_Master je napisao/la sledeće: |
Inace, sta hvali Vectra-i OPC? |
U sporijim krivinama pri punom gasu pali unutrasnji...al to radi svaki auto sa otvorenim diferencijalom,cak i moj kadet a nema ni 100ks.
|
_________________ Opel Kadet E 2.0
Opel Vectra B 1.8 16v
Opel Team Serbia |
|
|
|
|
*~*Dixy*~* ~ToRqUe~
|
Godine: 42
Datum registracije: 28 Okt 2006 Poruke: 4248 Mesto: BEOGRAD-CILJ OPRAVDAVA SREDSTVA....i da..._ne diram te, ne diraj me_...
|
|
Pa ovi inzenjeri i dizajneri ne bi znali da naprave auto i kompletiraju ga da nije klinaca koji to po svom ukusu i zelji prave, modifikuju...ponestalo im ideja...Ovakva korsa se i na ulici moze videti...tj. da ovako izgleda.....
|
|
|
speedoje Upućeni član
|
Datum registracije: 24 Feb 2006 Poruke: 358
|
|
Mnogo lepa corsica, i svidja mi se ovaj najnoviji trend proizvodjaca da montiraju turbine i na manje kubikaze. 192 KS za mali gradski auto, mislim da tu nema sta vise da se kaze, doduse u Fijatu najavljuju putno abart sa nekih 220 ks sad koliko ce to biti tacno, videcemo
U svakom slucaju pre bih odabrao Opel
|
|
|
|
|
|
Vlada_R ///M
|
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 1256 Mesto: NL
|
|
boolero je napisao/la sledeće: |
btw sigurno si tako pljuvao i OPC Astru |
eh, sad i ti....
Volis sportsku voznju, u to sam ubedjen 100%. Samo jos da te ubedim da zavolis zadnju vucu jer negde duboko u tvojoj dusi znam da ces je vise voleti od prednje. Car si...samo napred
|
|
|
speedoje Upućeni član
|
Datum registracije: 24 Feb 2006 Poruke: 358
|
|
Boolero rekla mi jedna pticica da si se raspitivao jedno vreme za neku benkicu a? matori ima li tu istine hm?
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|