:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Šta mislite - Je li cyber-sex varanje?
U Wired News postavili su pitanje je li cyber-sex varanje kada ste već u vezi, ili se radi o razbibrizi koja čak može imati iscjeljujući učinak na vašu vezu? "Sve što činite ostaje vaše, bez obzira gdje to i s kim činite", a ako ta cyber "veza" ne zahtijeva toliko energije, truda ni novca, to nije ništa zabrinjavajuće, piše Regina Lynn. Ovo bi trebalo proširiti na pokretanje šire diskusije o suvremenim odnosima, zaključuje Wired.
see wired.com
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
ametist heart Odomaćeni član
|
Datum registracije: 08 Avg 2006 Poruke: 2018 Mesto: **I Agapi Sou Me Den Menei Pia Edo**
|
|
Jeli varanje? Pa s moje strane na neki nacin i jeste....
Zasto varanje mora da bude samo fizicko? Kakva je to veza, ako moramo u njoj traziti virtualni sex ako vec imamo priliku za pravim?
Dakle nesto ne funkcionira, i onda je najlakse pobjeci i naci utjehu u necem drugome.
Ali zanimljivo je kako vecina ljudi cyber svijet ne dozivljava kao stvarnost. Dakle, samim time ne dozivljavaju ni cyber sex kao varanje/stvarnost.
A zasto? Sve ono sto vidimo, osjecamo, i sami kreiramo je STVARNOST:
Preporucam svim onima koji imaju vezu, da se maknu daleko od cyber svijeta, jer stvarnost je ipak puno ljepsa, iako se ponekad tako ne cini.....
|
|
|
|
|
|
LaNa83 rizmalovo srculence
|
Godine: 41
Datum registracije: 20 Jun 2006 Poruke: 4308 Mesto: Beograd
|
|
Po meni jeste varanje...jeste da nije fizicko al sama cinjenica da razmisljate o drugoj osobi makar i na taj nacin pokazatelj je da u vasoj vezi nesto ne stima...da trazite leba kraj pogace
|
|
|
Modesty Blaise Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 55
Datum registracije: 19 Mar 2004 Poruke: 98
|
|
Bio jednom jedan par.
I ona je uhvacena da je imala cyber sex sa nekim sa drugog kontinenta. Njen dragi je bio povredjen kao da je u pitanju stvarna, realna prevara. Ona je mislila da nije isto, jer se radilo samo o neozbiljnom flertovanju, koje nikada ne bi trebalo da ima ikakve posledice na njih dvoje, i da ne bi ni imalo da nije bila spijunirana.
Medjutim, sta je cudno je argument njenog dragog: "da si to radila u nekoj chat sobi pod nick-om, sa nekim anonimnim muskarcem, koji isto tako koristi nick, sve bi bilo u redu. Ali raditi to sa nekim sa kojim si izmenila e-mail, koji zna tvoje pravo ime i gde zivis, mozda cak i kako izgledas - je prevara."
Ja nisam bas sigurna da li se slazem sa ovakvim stanovistem.
|
|
|
|
|
|
yeki Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 597 Mesto: beograd
|
|
Nije varanje...
Normalno je i ponekad traziti virtuelni sex, bez obzira sto imas i redovan sex... Meni je to isto kao i mastanje...
|
_________________ Strip smile
Lose cool
Bleed the day
And break the rule |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
Modesty Blaise je napisao/la sledeće: | Bio jednom jedan par.
I ona je uhvacena da je imala cyber sex sa nekim sa drugog kontinenta. Njen dragi je bio povredjen kao da je u pitanju stvarna, realna prevara. Ona je mislila da nije isto, jer se radilo samo o neozbiljnom flertovanju, koje nikada ne bi trebalo da ima ikakve posledice na njih dvoje, i da ne bi ni imalo da nije bila spijunirana.
Medjutim, sta je cudno je argument njenog dragog: "da si to radila u nekoj chat sobi pod nick-om, sa nekim anonimnim muskarcem, koji isto tako koristi nick, sve bi bilo u redu. Ali raditi to sa nekim sa kojim si izmenila e-mail, koji zna tvoje pravo ime i gde zivis, mozda cak i kako izgledas - je prevara."
Ja nisam bas sigurna da li se slazem sa ovakvim stanovistem. |
hm kad malo bolje razmislim mozda to i nije tako cudna konstatacija...pod nickom moes biti bilo ko..pekar zubar auto limar...niko te ne zna...pises svasta, svakojake gluposti ili seksualne mastarije, ali niko ne zna ko si ti ustvari.Onda se odlucis za jednog sa kojim ces razmeniti mail...dakle taj neko je vec nesto posebno za tebe...Ocigledno, cim si mu dao sve podatke o sebi...Samim tim sto taj neko zna gde zivis, kako izgledas, kako se zoves, vrlo lako je moguc i eventualni susret i sex uzivo... sto je vec nesto sasvim drugo od virtuelnog sveta, zar ne?verovatno se njegovo razmisljanje svodilo na to, bar gledano iz mog ugla
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
Modesty Blaise Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 55
Datum registracije: 19 Mar 2004 Poruke: 98
|
|
yeki je napisao/la sledeće: | Nije varanje...
Normalno je i ponekad traziti virtuelni sex, bez obzira sto imas i redovan sex... Meni je to isto kao i mastanje... | Moje misljenje je vrlo slicno tvome. I ja smatram da su to samo fantazije, i ako ne predju iz fantazija u realnost, ne samo da nece nastetiti vezi, mislim da mogu i da je poboljsaju. Jer priznajmo, bez obzira koliko volimo nekoga, i koliko nam je super u krevetu sa njim, uvek postoji nesto sto je samo nase, mozda secanja o nekom bivsem, ili zelja za necim sto sadasnji ne zeli ili ne zna da uradi, ili pak neko zabranjeno voce o kome mislimo pre no sto zaspimo - a da pri tom to nikada ne pozelimo da se zaista desi.
pinkie je napisao/la sledeće: | Samim tim sto taj neko zna gde zivis, kako izgledas, kako se zoves, vrlo lako je moguc i eventualni susret i sex uzivo... sto je vec nesto sasvim drugo od virtuelnog sveta, zar ne?verovatno se njegovo razmisljanje svodilo na to, bar gledano iz mog ugla | U konkretnoj situaciji koju sam navela susret (fizicki) bi bio potpuno nemoguc, ne samo zato sto su ziveli na razlicitim kontinentima, vec sto protagonistkinja price, kao i njen virtuelni ljubavnik, oboje su u stabilnim vezama (brakovima), vole svoje partnere, i ne bi ih nikako ostavili; a to sto su flertovali preko neta je bila "samo" zabava.
No, na sta bih skrenula paznju je:
pinkie je napisao/la sledeće: | Onda se odlucis za jednog sa kojim ces razmeniti mail...dakle taj neko je vec nesto posebno za tebe... | Pa sta? Zamisli da cura masta o Brad Pitu ili Val Kalmeru? Zar je strasnije sto je dala svojoj fantaziji lice nekog drugog stvarnog coveka, s' jedinom razlikom da taj nije poznat? U stvari, sve se svodi bas na to: ja verujem da je u pitanju samo masta, fantazija, i kao takva nije prevara.
Mozda sam previse liberalna?!
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
ne ne ni u kom slucaju liberalna...Sve ono sto sam napisala napisala sam da je to moje glediste sa stanovista muskarca, ako razumes na sta mislim..verovatno je on tako razisljao..ja ne sudim uopste onima koji upraznjavaju takvu vrstu sex-a...Naprotiv..Mozda je i bolje to, nego ..tj u svakom slucaju je bolje to, nego konkretna prevara..e sad tu je velika stavka toga ko je radikalan ko liberalan i kome takva vrsta sex-a deluje tragicno..ili deluje kao prevara a kome ne...Iskreno, bilo bi mi zaista krivo da shvatim da moj partner upraznjava sex sa nekim drugim preko veze, zato sto zaista u svakoj vezi se na svaki nacin ne trudim , vec jednostavno uzivam u tome da muskarcu pruzim maksimum...i onda je to verovatno udarac za taj "sexualni ego"...zar ja nisam dovoljno dobra? Ali sa druge strane, ako mu ja vec pruzam maksimum a on i preko toga zeli nesto drugo, onda je mozda to sasvim ok resenje da na takav nacin upraznjava svoje mastarije...hm..mozda to i poboljsa nas sexualni zivot ne znam iskreno se nisam nasla u takvoj situaciji, ali pricam napamet, otprilike kako bih reagovala
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
*kissy* *zauvijek njegova*
|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna
|
|
masta nikom nije zabranjena..samo ne valja pretjerivati....
|
|
|
alanya Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 08 Sep 2006 Poruke: 296 Mesto: Maribor
|
|
ja mislim, da na neki nacin je...jedino ako se zezas, tada nije
|
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
LaNa83 je napisao/la sledeće: | Po meni jeste varanje...jeste da nije fizicko al sama cinjenica da razmisljate o drugoj osobi makar i na taj nacin pokazatelj je da u vasoj vezi nesto ne stima...da trazite leba kraj pogace |
Citiram i ppotpisujem......
|
|
|
|
|
|
emotivnalooda Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 47
Datum registracije: 27 Nov 2005 Poruke: 124 Mesto: Subotica-Palic
|
|
Pa mislim da jeste,krecem od sebe,nikad to ne bi uradila mom dragom.A ne bi volela ni da on sedi pred kompom 24 sata i trazi,mazi,cima ima ..itd
|
_________________ Toliko koliko sam ja slaba ti nikad neces biti jak.. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|