www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Stitnjaca ili tiroidna zlezda
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
Modesty Blaise
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 55

Datum registracije: 19 Mar 2004

portugal.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 18, 2006 6:11 pm    Naslov poruke: Stitnjaca ili tiroidna zlezda Na vrh strane Na dno strane

Ima li koga ko ima problema sa ovom zlezdom? I ako ima, kako se leci?

srna2422
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 24 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 19, 2006 12:15 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa, sve zavisi od kakvih "problema" imas. malo vise opisi.

Modesty Blaise
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

portugal.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 21, 2006 2:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sada ce da mi se smejete, ali ja te reci i ne znam na srpskom.
Ja imam povecanu stitnu zlezdu, i hipo-tiroidizam. To je primeceno jos dok sam bila klinka u Jugi. Zadnjih 6-7 godina mi je receno da moram da pijem lekove, ne bih li nadoknadila tiroksin koji zlezda ne luci, i da jednom godisnje idem na ultra-zvuk. Simptoma nemam osim sto se vidi da je vrat malo otekao.
E, sad, na zadnjem ultra zvuku nadjose neke cvorice Rolling Eyes I dok cekam na kosnultacije sa specijalistima, gledala sam na Netu sta o tome pise, i crkoh od straha.
Eto, to je cela prica.

srna2422
Odomaćeni član
Odomaćeni član

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 24, 2006 1:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

iskreno receno, ni ja nisam bas najbolja sa ovim na srpskom. pa, da probam...
vecina (60%) "cvorica" koje se nadju na tiroidnoj zlijezdi su jednostavne ciste; 25% su benigne (benign follicular adenoma--izvini, ne znam na srpskom) i "samo" 15% su maligne. kazes da imas "cvoricE", da si zensko, da vise nisi djete--to sve vuce na benignu stranu. reci mi, da li ima kalcifikacije (to jeste, ako ti je receno) i da li imas istoriju radiacije glave, grla ili pluca (pogotovno dok si bila djete)? taj otok na vratu da li imas odavno ili ti se nedavno pojavio?
stvarno nemas razloga da panicis, jer ovdje nista ne zvuci lose. naravno, specijalista ce ti uraditi biopsiju (needle aspiration) i moci ce ti mnogo vise reci. a, do tada samo hrabro.

Modesty Blaise
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

portugal.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 24, 2006 4:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hvala na utehama Smile Najiskrenije.

Inace, niko ne zna zasto mi se to pojavilo, niti je radijacija niti kalcifikacija, niti bilo koja druga -cija bila u pitanju. Ja sam bila bas zdravo dete, dok to nisu primetili kada sam usla u pubertet. I to su bas primetili zarad malo otecenog vrata (jos tada). Otok se nije vidno povecavao, ali na ultra zvuku se vidi da se zlezda svake godine malkice poveca.

Moj problem je sledeci: imala sam konsultaciju sa 3 lekara: endokrinolog, hirurg i internista. I gledaj djavola: endokrinolog hoce tu niddle-aspiration; internista kaze sacekaj, cvorici mogu sami po sebi da se izgube; a hirurg kaze da se sece ceo deo koji ima cvorice, pa da se na tom tkivu napravi biopsija.

Pa sad, ja treba da budem pametna i poslusam jednog od njih.
Confused

Pida001
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 21 Mar 2006

germany.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 24, 2006 7:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

[B]Halo,

slucajno sam nasla ovu Temu i evo da ti odgovorim, posto ja isto imam taj Problem.

Kao prvo, ja vec uzimam te Tablete sto su za tu Zljezdu, uzimam ih vec Godinama.
Kada sam bila Kuci u HR nisam imala te Probleme ali nakon nekoliko Godina provedenih u Njemackoj bila sam jako nervozna i otisla sam kod Doktora, posto nista nije nasao poslao me je kod Neurologa, i taj nista nije nasao e onda su me poslali kod Internista i taj je sve pregledao i ustanovio da nemam dovoljno Joda u toj Zljezdi, kod mene se ona zove GUSTERACA,i od onda pijem te tablete.

Isla sam svake 2 Godine na Kontrolu i sada prije 2 God. su ustanovili da nesto ne stima i da moram svake God. dolaziti. Ove Godine su ustanovili da su mi te neke Kvrgice narasle i da motam svake pola God. da dodjem, dao mi je malo jace Tablete. I sada u Oktobru imam Kontrolu i ako se te Kvrge nisu maknule, vec mi je rekao da ce ih morati da operira. Da nema drugoga Izlaza.

Ja neznam gdje ti Zivis i Koliko Godina imas, ali ti jedan Savjet mogu reci, ako ti Doktor kaze da uzimas te Tablete uzmi ih ne igraj se sa Zdravljem to nam je jedino BLAGO na ovome Svjetu.

Naknadno, ja uzimam te Tablete vec preko 20 God. i da ih nisam uzimala narasli bih mi te Kvrgice prije tako mi je jedan Secijalist koji je samo za Gusteracu Specijaliziran rekao.

Pozdrav Wink

Modesty Blaise
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

portugal.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 25, 2006 5:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nesto se nismo razumeli Smile Cek od pocetka... Imam 36 godina.

Ovaj topik se odnosi bas na Štitnjaču ili štitnu žlezdu (žlijezdu) - latinski glandula thyreoidea, koja se nalazi u donjem delu vrata. Ti pricas o gušteraci - lat. pancreas, koja se nalazi u stomaku.
Ova prva prima jod i emitira 3 hormona koja regulisu metabolizam, dok ova druga izlucuje insulin, pored ostalih. Nemaju veze jedna sa drugom koliko ja znam.

No bez obzira, sigurno necu prestajati da uzimam tablete (Thyrax), koje pijem redovno vec jedno 6 godina. Moj problem je za koju doktorsku verziju se odluciti Smile

Pida001
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 21 Mar 2006

germany.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 25, 2006 7:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jojjjjjjjjjjjjjjj, izvini krivo sam se izrazila, naravno da sve sto sam napisala se odnosi na tu - Stitnu Zljezdu - a moze se reci i Gusa, neznam tako se je davno govorilo Laughing Laughing

Pozzzzzzzzzzz Wink

srna2422
Odomaćeni član
Odomaćeni član

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 26, 2006 3:03 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Portugal je napisao/la sledeće:

Moj problem je sledeci: imala sam konsultaciju sa 3 lekara: endokrinolog, hirurg i internista. I gledaj djavola: endokrinolog hoce tu niddle-aspiration; internista kaze sacekaj, cvorici mogu sami po sebi da se izgube; a hirurg kaze da se sece ceo deo koji ima cvorice, pa da se na tom tkivu napravi biopsija.

Pa sad, ja treba da budem pametna i poslusam jednog od njih.
Confused

svi su na svoj nacin u pravu. hirurg koji voli da operise, odmah predlaze najradikalniju stvar; internista koji je vidio sve i svasta ne vidi nista lose u tvom slucaju i predlaze da se ceka, dok endokrinolog (po meni) daje najlogicniju ideju. znaci, da sam na tvom mjestu, uzela bih predlog endokrinologa (koji se ustvari na ovakve slucajeve i specijazilovao) i uradila bih needle aspiration. kroz tu proceduru ce moci da analiziraju tkivo i da vide sustinu problema. u slucaju da je "kvrga" ogromna, onda bih poslusala hirurga i izvadila bih cjelo tkivo koje je zauhvatilo. citajuci sve sto si napisala ne zvuci mi da je takav slucaj.

samo jos da kazem da nisam doktor (da slucajno neko ne pomisli). student sam medicine i samo govorim ono i koliko znam.

Modesty Blaise
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

portugal.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 28, 2006 12:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

srna2422 je napisao/la sledeće:
samo govorim ono i koliko znam.

Najlepse i najiskrenije hvala Very Happy
Mnogo znaci kada se o nekom problemu moze razgovarati, koristeci "srpski" jezik bez pomoci enciklopedije. Jer, lekari vrlo cesto zbrzaju stvari te pacijent ode kuci zbunjeniji no pre konsultacije. A onda, ako krene da kopa po internetu, svasta nadje - te se razboli jos od 3 bolesti hehehe..
Mislim da cu uraditi kao sto savetujes. Malo mi je rizicno da bas "cekam", a ako rezultati te biopsije naloze, hirurg mi ne gine.
Jos jednom, hvala lepo na razjasnjenjima i savetima.

srna2422
Odomaćeni član
Odomaćeni član

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 29, 2006 4:31 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nema na cemu. srecno! javi rezultate biopsije.

angely
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 30 Okt 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 02, 2006 8:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Modesty Blaise je napisao/la sledeće:
Sada ce da mi se smejete, ali ja te reci i ne znam na srpskom.
Ja imam povecanu stitnu zlezdu, i hipo-tiroidizam. To je primeceno jos dok sam bila klinka u Jugi. Zadnjih 6-7 godina mi je receno da moram da pijem lekove, ne bih li nadoknadila tiroksin koji zlezda ne luci, i da jednom godisnje idem na ultra-zvuk. Simptoma nemam osim sto se vidi da je vrat malo otekao.
E, sad, na zadnjem ultra zvuku nadjose neke cvorice Rolling Eyes I dok cekam na kosnultacije sa specijalistima, gledala sam na Netu sta o tome pise, i crkoh od straha.
Eto, to je cela prica.

Meni su za pregleda tih cvorica (nodusa)preporucili scintigrafiju koja se radi u BGD na VMA ili na Zlatiboru u Srbiji.Nije bolno,nije strashno...bolje da znas sta imas nego da nagadjas ili da strahujes od najgoreg.Kod mene je nodus kalcifikovan ali nema nikakvih promena izgleda na vratu(otok ili slicno).Ne bi trebalo biti nista strashno...Ne brini unapred Wink

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> Stitnjaca ili tiroidna zlezda Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon