www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Idealan grad
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Filozofija ~
::  
Autor Poruka
coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 44

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 03, 2006 11:33 pm    Naslov poruke: Idealan grad Na vrh strane Na dno strane

Pre par dana je bila emisija o Aristotelu. Nisam bas sve uhvatio, ali su pomenuli da je on smatrao da je idealan grad onaj ciji broj stanovnika ne prelazi
1x2x3x4x5x6x7=5040

U njegovo vreme, Atina je imala 100.000 stanovnika i on je smatrao da je to preveliki grad.

Matematicki, ta operacija se zove "permutacija" i njen simbol je usklicnik. Ona, u ovom slucaju, nam govori na koliko razlicitih nacina moze da se postavi 7 objekata.
7!=1x2x3x4x5x6x7=5040

Mene interesuje kako je dosao do tog broja? Tj, zasto bas toliko?

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

adamovicivan2
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 01 Jul 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 07, 2006 10:27 pm    Naslov poruke: odg Na vrh strane Na dno strane

pa idealan grad za ove danasnje uslove bio bi atlantida,izolovan od svih stetnih uticaja koji nas okruzuju

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 12, 2006 5:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

da je atlantida bila idealna
postojala bi jos Rolling Eyes

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 13, 2006 1:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa i golim okom i milima neukih ljudi pregusto naseljen grad je i u velikom kaosu...zato je manji grad mirniji za život.

Laznep
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 13 Avg 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 13, 2006 11:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nista nije idealno a kamoli Atlantida.

ivaaaaaa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 11 Avg 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 09, 2006 12:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

idealan grad je za mene Beograd...zivim u njemu dosta godina..volim ga,i ne mogu da zamislim zivot negde drugde...cesto je prljav,izuzetno brz,ali isto tako superioran i ziv..osecam se dobro i ispunjeno..bila sam i u americi,iako mnogi mastaju da zive tamo,ja znam da to nije to...

zeus00
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 34

Datum registracije: 22 Mar 2007

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 11, 2007 10:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ma najbolji grad je las vegas, kockarnice, noćni život, atmosfera, svjetla, i cool

Fireman
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 38

Datum registracije: 11 Apr 2007
Mesto: Neoplant

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 11, 2007 11:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ako Aristotel kaze da je tako vjerujem mu na rec. Laughing
Nego vjerovatno mora biti vazna i povrsina grada a ne samo br stanovnika.

carpe diem
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 09 Jan 2005
Mesto: Novi Sad

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 12, 2007 10:29 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne bih da lupam, ali cini mi se da su brojevi i u to vreme imali simbolicku vrednost. Brojevi kao sto su 3, 7, 10 su oduvek uzimani kao savrseni iz jednog ili drugog razloga

Put do zvezda je samo etapa kruznog puta do sebe, i ako znas precicu nema potrebe da se puno lomatas po bespucima.Ne bato... Stigao si cim krenes...Cilj nosis skriven pod kaputom, istetovoran na grudima kao metu...

young_
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 20 Jun 2006
Mesto: Beograd

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 13, 2007 1:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

please je napisao/la sledeće:
da je atlantida bila idealna
postojala bi jos Rolling Eyes

dobar odgovor

pa mnogim ljudima je broj 7 omiljeni broj...
tako da ga u vise svrha koriste kao 7 ovaca,7 brojeva 7 vamo 7 tamo a u stvari je 7 samo jedan broj kao i svaki drugi...

i ja ne kapiram zasto svet mora da se okrece uglavnom oko tih ljudi koji izmisle nesto i sad je kao to bas tako i nikako drugacije... ako je mesto koje ima 5040 stanovnika idealan grad... sta ej onda idealno selo?
mislim sa 5040 stanovnika ne mozes da racunas da spada uopste u grad to dodje Selo.... po meni... sad svako ima drugacije mishljenje

sha reci...

Eliot je sreda
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 15 Jul 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 13, 2007 6:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zeus00 je napisao/la sledeće:
ma najbolji grad je las vegas, kockarnice, noćni život, atmosfera, svjetla, i cool

Molila bih pojedince da se pridrzavaju postavljene teme.
Ovde se ne radi o tome koji je za tebe najlepsi grad (takav odgovor mozes da nadjes na podforumu o gradovima) vec se radi o Aristotelu i njegovom shvatanju idealne velicine grada.

Hvala na paznji Wink

silver_rain
~~Nutella Girl~~
<b>~~Nutella Girl~~</b>

Godine: 41

Datum registracije: 13 Apr 2007
Mesto: u pogledu njegovih očiju

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 13, 2007 8:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

idealan grad - onaj gdje nema ni previše ni premalo ljudi, samo sumnjam da takav postoji Laughing

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Filozofija ~ -> Idealan grad Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon