:: |
Autor |
Poruka |
vipclan Dobro upućeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Jun 2006 Poruke: 550 Mesto: split
|
|
BEOGRAD - Otac najboljeg srbijanskog tenisača Novaka Đokovića je za beogradski list Press najavio da će njegov sin vjerojatno uskoro napustiti Srbiju i nastupati za neku drugu zemlju.
"Đokovići su veoma razočarani odnosom države prema vrhunskim sportašima, a tata Srđan najavljuje da će Novak uzeti državljanstvo bilo koje zemlje koja njegovom sinu ponudi ozbiljne uvjete za napredak", piše Press.
Novakov otac je izjavio kako bi njegov sin "igrao i za Mars", ako mu ponudi bolje uvjete, te kritizirao srbijanske političare da se, kad nešto nekome zatreba, "ponašaju kao faraoni, nedodirljivi su".
Tako Đoković stariji nije uspio nikoga zainteresirati za ideju da on izgradi teniski kamp za nadarenu djecu. Jednostavno nije uspio doći ni do jednog ministarstva.
Srđan Đoković kaže i da se njegov srednji sin Marko trenutačno nalazi u teniskom kampu u Valenciji. Ima 15 godina i vrlo je talentiran, a i treći sin Nenad, koji ima 11 godina, igra tenis.
"Idemo tamo gdje su nam djeca. Dakle, ako ne možemo u Srbiji, a očito ne možemo, onda odlazimo iz zemlje. To je definitivno. Ja još mogu podnijeti i taj trošak, a zamislite stotine roditelja koji to ne mogu", rekao je Srđan Đoković.
On je izrazio oduševljenje odnosom Hrvatske prema svojim sportašima koji su tamo, kako je rekao, uzdignuti na razinu božanstva.
"Razgovarao sam sa sadašnjim predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom i on mi je rekao kako su u Hrvatskoj shvatili da su sportaši najbolji veleposlanici jedne zemlje u tranziciji, da je to najbolji brend za jednu državu kakva je Hrvatska... Predsjednik Mesić obavezno je na teniskom turniru u Umagu. Zar to jasno ne kazuje kakav je odnos države Hrvatske prema sportu?", rekao je za Press otac Novaka Đokovića.
|
|
|
|
|
|
Sascha336 * Vatreni delija *
|
Godine: 51
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija
|
|
04/08/06 Izvor: Glas-Javnosti
Srđan Đoković, otac našeg najboljeg tenisera, demantuje pisanje naše i hrvatske štampe
Novak ostaje pod zastavom Srbije!
Priča da će moj sin promeniti državljanstvo je novinarska patka... Ništa od toga nije tačno, ali šta sad mogu? Jednostavno, neka novinari pišu o tome šta hoće, poručio je Srđan Đoković
Posle neobaveznog razgovora s poslenikom jednog domaćeg štampanog medija, Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića - nema mira. Naime, nezadovoljan uslovima za razvoj teniskog sporta u Srbiji, a samim tim i vrhunskih igrača, Srđan je izjavio da bi njegov Novak, kao i još dva mlađa sina, koja takođe (uspešno) pikaju lopticu reketom, igrali i za (planetu) Mars, samo kada bi tako stekli normalne uslove za adekvatan razvoj i trening... S obzirom na to da su pre samo nekoliko meseci, sportski mediji objavili da bi Novak mogao da zaigra za Veliku Britaniju, što je, doduše, on kasnije demantovao, pomenuta "marsovska" izjava naišla je na plodno tlo spekulacija i nagađanja o svim mogućim opcijama. Ipak, da bismo što manje nagađali, a više se bavili stvarnošću, potražili smo objašnjenje direktno od Srđana Đokovića, koji, ruku na srce, nije bio previše raspoložen za duži razgovor.
- Šta da vam još kažem kada sam sve rekao? Više ništa ne mogu da dodam. I ono što sam rekao novinari su objavili onako kako njima odgovara.
Da li je istina da će Novak promeniti državljanstvo?
To je novinarska patka... ništa od toga nije tačno, ali šta sad mogu. Jednostavno, neka novinari pišu o tome šta hoće. Više nemam nikakav komentar.
PREDSEDNIK TS HRVATSKE NUDI DRŽAVLJANSTVO
Na priču da će Novak Đoković promeniti državljanstvo i izabrati neku srećniju zemlju, u kojoj će on i njegova braća imati povoljne uslove za trening i usavršavanje, odmah su se primili Hrvati, videći svoju šansu u činjenici da je Novakova majka iz Hrvatske.
- Uz ovu reprezentaciju koju imamo, Đoković bi svakako dobrodošao kad bi bio građanin Hrvatske. S obzirom na to da mu je majka Hrvatica, verujem da ima uslove za dobijanje hrvatskog državljanstva. Ako Đokovići odluče da se presele u našu državu, dobrodošli su - poručuje Radimir Čačić predsednik Teniskog saveza Hrvatske.
NACIONALNI IZDAJNIK
U intervjuu hrvatskom nedeljniku Nacional, Novak Đoković je na konstataciju novinara da bi u slučaju da uzme britansko državljanstvo bio proglašen nacionalnim izdajnikom odgovorio:
- To bi se sigurno dogodilo. Nismo samo mi takvi, to bi se desilo i u Hrvatskoj, Bosni, takav je balkanski mentalitet. Ja sam toga svestan, ali ni u jednom trenutku nisam pomislio na odlazak u Englesku. Mislim da se situacija polako stišava - objasnio je Đoković.
|
_________________ I C E M A N |
|
|
|
|
SCHegi Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 09 Mar 2004 Poruke: 14
|
|
|
|
|
sergioT Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 03 Mar 2005 Poruke: 88
|
|
|
|
|
vujke13 Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 02 Dec 2005 Poruke: 239 Mesto: Subotica/ Novi Sad/ Podgorica
|
|
Totalne dezinformacije...
Ne ide on nigde, ako ima imalo mozga, ponosa i swesti...
|
_________________ Vujanic je zakon |
|
|
|
|
Velja25 ~ Sanjicin komšija ~
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Jan 2004 Poruke: 2594 Mesto: Novi Sad
|
|
koliko se ja razumem u tenis on prvenstveno igra za sebe. Lepo je to cuti da je nas teniser osvojio neki turnir ali svu korist od toga ima samo teniser. Koliko ja znam on drzavi ne daje ni dinar koji je zaradio. Za zemlju se ne igra iz koristi nego iz ljubavi prema njoj. Akli ako Novak ipak vise voli da mu domovina bude Britanija, neka ide, nece biti prvi ni poslednji koji je otisao...
|
|
|
|
|
|
Dulee_nbg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 26 Avg 2006 Poruke: 142
|
|
Mali nije los, ali mnogo glumi...ne voli poraz, pa kad gubi odjednom ga boli noga, ima gusenje, grceve u bulji...itd!!! to mi je jedina zamerka
|
|
|
|
|
|
blok1 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Avg 2006 Poruke: 89
|
|
|
|
|
batabg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Apr 2005 Poruke: 55 Mesto: beograd
|
|
neverujem da ce da ode ...
nema sance
nije on u tom fazonu
|
_________________ bata |
|
|
|
|
Pedjanbg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 20 Jan 2006 Poruke: 229 Mesto: Novi Beograd
|
|
Cini mi se da je samo pitanje vremena kada ce Djokovic zaigrati pod drugom zastavom, sto je potpuno razumljivo. To bi bilo mnogo bolje za njega i njegovu sportsku karijeru. Samo napred.
|
_________________ Life sucks. Then you die. |
|
|
|
|
elgrande Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 14 Avg 2005 Poruke: 129 Mesto: Косовска Митровица
|
|
Pedjanbg je napisao/la sledeće: | Cini mi se da je samo pitanje vremena kada ce Djokovic zaigrati pod drugom zastavom, sto je potpuno razumljivo. To bi bilo mnogo bolje za njega i njegovu sportsku karijeru. Samo napred. |
Због чега је то разумљиво?!
Разумљиво је било за Монику Селеш која је играла за време сангција и као спортисткиња тадашње Југославије није имала право наступа-због тога је и узела Америчко држављанство.
Ђоковић тих проблема нема,паре му нису проблем тако да не видим због чега би се такмичио под другом заставом.
|
_________________ Остани Србин-ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ! |
|
|
|
|
romeomarkovic Otrov za cure
|
Godine: 36
Datum registracije: 31 Maj 2006 Poruke: 1055
|
|
Sto se mene tice, moze da igra i za Uzbekistan, ne volim tenis.
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|